r
Nosalty Logó

Lahmacun, a török pizza

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Nosalty
Lahmacun, a török pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tészta

A húskrém

Összesen 637 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tészta

A húskrém

Összesen 2549 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tészta

A húskrém

Összesen 165 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2396.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    1784 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1069 micro
  • β-crypt
    201 micro
  • Likopin
    5960 micro
  • Lut-zea
    460 micro
Összesen 637 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.8 g

Zsír

  • Összesen
    60.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9585.7 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    272 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    1559 mg
  • Nátrium
    7134 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    358.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    926.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    270 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    415 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    460 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    4275 micro
  • β-crypt
    804 micro
  • Likopin
    23838 micro
  • Lut-zea
    1838 micro
Összesen 2549 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    613.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    457 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    1527 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 165 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Elkészítés

A tészta

  1. A deszkára kiszórt lisztbe kis mélyedést csinálunk, amibe beleöntjük a langyos vizet, az élesztőt és a cukrot. Elkeverjük, és hagyjuk 5 percet, hogy felfusson. Ezután hozzáadjuk az olívaolajat és a sót, majd a lisztet fokozatosan hozzákeverve összedolgozzuk. Addig gyúrjuk, míg egy sima fényes felületű, közepesen kemény tésztát nem kapunk.
  2. Konyharuhával lefedjük, meleg helyre tesszük 1 órát kelni.
  3. Egy keverőtálban a darált húshoz adjuk a fűszereket, a finomra vágott alapanyagokat, a sűrített paradicsomot, az olajat és a vizet. Alaposan összekeverjük és félretesszük pihenni.
  4. A megkelt tésztát 8 felé osztjuk, majd kis gombócokat formálunk belőlük. Liszttel megszórt deszkán kinyújtjuk 1 mm vastagságúra. 2-3 ek húskrémmel vékonyan megkenjük.
  5. Előmelegített sütőben 6-8 perc alatt, sütőpapíron készre sütjük őket.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 171
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 6850
  • Feltöltés dátuma: 2020. január 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A lahmacun egy több ezer éves múlttal rendelkező, igazi török street food, ami itthon kevésbé terjedt el. Igazán fűszeres, húsos laposkenyér, amit friss paradicsommal és petrezselyemmel megszórva bármikor tudnánk enni!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...