r
Nosalty Logó

Krémtúrós pingui

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jolán
Krémtúrós pingui
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A túrós krémhez

A csokis réteghez

A mázhoz

Összesen 1076 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A túrós krémhez

A csokis réteghez

A mázhoz

Összesen 6442 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A túrós krémhez

A csokis réteghez

A mázhoz

Összesen 269 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.5 g

Zsír

  • Összesen
    65.1 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1789.6 g
  • Cink
    219 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    172 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    623 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.4 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 1076 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    189.3 g

Zsír

  • Összesen
    390.4 g
  • Telített zsírsav
    203 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    1466 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10737.7 g
  • Cink
    1312 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    1807 mg
  • Vas
    1031 mg
  • Magnézium
    557 mg
  • Foszfor
    3736 mg
  • Nátrium
    2003 mg
  • Réz
    54 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    554.3 g
  • Cukor
    349 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    738.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1115 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    1170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1080 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    418 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2054 micro
Összesen 6442 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.6 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 269 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A túrós krémhez

A csokis réteghez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Tésztához: a tojások fehérjét 2 ek cukorral kemény habbá verjük. Tojássárgákat a megmaradt 8 ek cukorral és a vaníliás cukorral, a vízzel és az olajjal kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd finoman hozzákeverjük a felvert habot.
  2. A tészta felét sütőpapírral kibélelt lapos tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (hamar megvan).
  3. A maradék tésztába elkeverjük a 2 ek kakaót és ezt is megsütjük.
  4. Krém: a lehűtött Hulalát felverjük, a túróban elkeverjük a citromhéjat, a vaníliás cukrot és a mézet.
  5. Elkészítjük a zselatint, és langyosan hozzákeverjük a tejszínhez, majd hozzákeverjük az ízesített túrót.
  6. Csokis réteg: edényben margarint olvasztunk, beletördeljük a csokit, hozzáadjuk a tejet és a kakaót. Kevergetve felfőzzük.
  7. Összeállítás: egy magasabb falú tepsi aljára tesszük a kakaós tésztát, erre simítjuk a krém felét. Ráöntjük a folyékony csokit. Fél órát hideg helyen kihűtjük. Ezután a maradék krémet rákenjük.
  8. A tetéje rakjuk a fehér tésztát. Bevonjuk a mázzal (csokis réteg elkészítésével azonos, a végén átkeverve pár csepp rumaromával/rummal).
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x33
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 405
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 41673
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 28.

Ajánló

Édes-krémes-csokis...... ünnepi süti :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Névnapra készítettem el ezt a sütit, azóta is nyaggatnak érte....:-)

Hozzávalók

A tésztához

A túrós krémhez

A csokis réteghez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...