Krémtúrós pingui
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Jolán
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 10% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
73g tojás92 kcal
-
5g víz0 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
14g napraforgó olaj125 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
8 kcal
-
6 kcal
A túrós krémhez
A csokis réteghez
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
5g margarin36 kcal
-
2 kcal
-
8g tej5 kcal
A mázhoz
Összesen
1076
kcal
- 10% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
440g tojás554 kcal
-
32g víz0 kcal
-
180g finomliszt655 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
46 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
A túrós krémhez
-
500g növényi habtejszín1255 kcal
-
500g tehéntúró735 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
100g méz304 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
10g zselatin34 kcal
A csokis réteghez
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
30g margarin215 kcal
-
9 kcal
-
50g tej28 kcal
A mázhoz
Összesen
6442
kcal
- 10% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
18.5g tojás23 kcal
-
1.3g víz0 kcal
-
7.6g finomliszt27 kcal
-
4.2g cukor16 kcal
-
3.6g napraforgó olaj32 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0.8g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
A túrós krémhez
-
53 kcal
-
21g tehéntúró31 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
4.2g méz13 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0.4g zselatin1 kcal
A csokis réteghez
-
4.2g étcsokoládé23 kcal
-
1.3g margarin9 kcal
-
0.2g cukrozatlan kakaópor0 kcal
-
2.1g tej1 kcal
A mázhoz
-
4.2g csokoládé23 kcal
-
1.3g margarin9 kcal
-
0.2g cukrozatlan kakaópor0 kcal
-
2.1g tej1 kcal
Összesen
269
kcal
- 10% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.5 g
Zsír
-
Összesen 65.1 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 244 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1789.6 g
-
Cink 219 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 301 mg
-
Vas 172 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 623 mg
-
Nátrium 334 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.4 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 123.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 186 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 21 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 100 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 195 mg
-
Retinol - A vitamin: 180 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 342 micro
Összesen
1076
kcal
- 10% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 189.3 g
Zsír
-
Összesen 390.4 g
-
Telített zsírsav 203 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 97 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 56 g
-
Koleszterin 1466 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10737.7 g
-
Cink 1312 mg
-
Szelén 192 mg
-
Kálcium 1807 mg
-
Vas 1031 mg
-
Magnézium 557 mg
-
Foszfor 3736 mg
-
Nátrium 2003 mg
-
Réz 54 mg
-
Mangán 45 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 554.3 g
-
Cukor 349 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 738.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1115 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 46 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 79 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 241 micro
-
Kolin: 1170 mg
-
Retinol - A vitamin: 1080 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 418 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2054 micro
Összesen
6442
kcal
- 10% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 16.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 450.6 g
-
Cink 55 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 43 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 157 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.3 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 25 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
269
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
8 db tojás
-
10 ek cukor
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 csomag sütőpor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag vaníliás cukor
A túrós krémhez
-
500 ml növényi habtejszín
-
2 csomag vaníliás cukor
-
4 ek méz
-
10 g zselatin
A csokis réteghez
-
10 dkg étcsokoládé
-
3 dkg margarin
-
2 kk cukrozatlan kakaópor
-
0.5 dl tej
A mázhoz
-
10 dkg csokoládé
-
3 dkg margarin
-
2 kk cukrozatlan kakaópor
-
0.5 dl tej
Elkészítés
A tésztához
- Tésztához: a tojások fehérjét 2 ek cukorral kemény habbá verjük. Tojássárgákat a megmaradt 8 ek cukorral és a vaníliás cukorral, a vízzel és az olajjal kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd finoman hozzákeverjük a felvert habot.
- A tészta felét sütőpapírral kibélelt lapos tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (hamar megvan).
- A maradék tésztába elkeverjük a 2 ek kakaót és ezt is megsütjük.
- Krém: a lehűtött Hulalát felverjük, a túróban elkeverjük a citromhéjat, a vaníliás cukrot és a mézet.
- Elkészítjük a zselatint, és langyosan hozzákeverjük a tejszínhez, majd hozzákeverjük az ízesített túrót.
- Csokis réteg: edényben margarint olvasztunk, beletördeljük a csokit, hozzáadjuk a tejet és a kakaót. Kevergetve felfőzzük.
- Összeállítás: egy magasabb falú tepsi aljára tesszük a kakaós tésztát, erre simítjuk a krém felét. Ráöntjük a folyékony csokit. Fél órát hideg helyen kihűtjük. Ezután a maradék krémet rákenjük.
- A tetéje rakjuk a fehér tésztát. Bevonjuk a mázzal (csokis réteg elkészítésével azonos, a végén átkeverve pár csepp rumaromával/rummal).
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 40x33
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 405
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 41673
- Feltöltés dátuma: 2011. december 28.
Ajánló
Édes-krémes-csokis...... ünnepi süti :-)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Jolán
84 recept
Névnapra készítettem el ezt a sütit, azóta is nyaggatnak érte....:-)