r
Nosalty Logó

Krémsajtos házi pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Krémsajtos házi pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A pizza tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 1380 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A pizza tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 4140 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A pizza tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 229 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    58.9 g

Zsír

  • Összesen
    91.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3016.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    789 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    978 mg
  • Nátrium
    995 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    301 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    573 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    1015 micro
Összesen 1380 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    176.8 g

Zsír

  • Összesen
    274.3 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    420 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9049.8 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    2368 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    587 mg
  • Foszfor
    2934 mg
  • Nátrium
    2984 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    262.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    697.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1053 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    442 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    902 micro
  • α-karotin
    130 micro
  • β-karotin
    1719 micro
  • β-crypt
    89 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    3044 micro
Összesen 4140 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    142 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

A pizza tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Elkészítés

A pizza tésztához

  1. A pizzatésztához felfuttatjuk az élesztőt a cukorral a langyos vízben vagy tejben. Majd összekeverjük a hozzávalókat, és jól összedolgozzuk. Kb. fél óráig kelesztjük meleg helyen (én kelesztőtálban szoktam).
  2. Míg a tészta kel, kikeverjük a szószt, felszeleteljük a feletétnek valót, a sajtot lereszeljük (kivéve a mozzarellát, azt úgy tördeljük rá a pizzára).
  3. Ha megkelt a tészta, kinyújtjuk, és kiolajozott tepsibe fektetjük.
  4. Megkenjük a szósszal, ráhelyezzük a feltétet, és berakjuk az előmelegített sütőbe. 220 fokon kb. 20-30 percet sütjük. Ha megpirult a sajt a tetején kivesszük, felszeleteljük, és már ehetjük is.
  5. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30X40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 237
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 25314
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tészta anyukám receptje. A szószt magam találtam ki. Kicsit változatosabb és szerintem finomabb is, mint a paradicsomszószos változat. :) A tetejére pedig bármit lehet rakni, ki mit szeret. Én például maradék sült csirkehúsosat vagy zöldségeset is szoktam csinálni.

Hozzávalók

A pizza tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...