r
Nosalty Logó

Klasszikus lasagne házi sugoval

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ági78
Klasszikus lasagne házi sugoval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A sugohoz

A besamelhez

Összesen 531 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A sugohoz

A besamelhez

Összesen 3185 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A sugohoz

A besamelhez

Összesen 135 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    997.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    199.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    230 micro
  • β-karotin
    1361 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    23970 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 531 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.1 g

Zsír

  • Összesen
    133.5 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5983.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    251 mg
  • Kálcium
    1632 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    474 mg
  • Foszfor
    2084 mg
  • Nátrium
    1493 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    339.8 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1195.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1459 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    227 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    629 micro
  • Kolin:
    482 mg
  • Retinol - A vitamin:
    712 micro
  • α-karotin
    1383 micro
  • β-karotin
    8166 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    143820 micro
  • Lut-zea
    821 micro
Összesen 3185 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    349 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6146 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sugohoz

A besamelhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagymát finomra aprítjuk. A zellert és a sárgarépát lereszeljük.
  2. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd üvegesre pirítjuk a hagymát.
  3. A bazsalikomot és rozmaringot felaprítjuk.
  4. A hagymához adjuk a reszelt zöldségeket, és 3-4 percig együtt sütjük.
  5. A zöldséges alaphoz tesszük a darált húst, sót, borsot és 5 percig együtt pirítjuk.
  6. Ráöntjük a paradicsompürét, beletesszük a babérlevelet és az aprított zöldfűszerek felét. Jól elkeverjük, kevés vizet öntünk hozzá, majd takarék lángon fedő alatt el kezdjük összefőzni.
  7. Akkor lesz kész a sugo, ha a zöldségek krémessé váltak benne. Ez kb. 1 óra. Közben időnként pótoljuk az elpárolgott nedvességet vízzel. Fél óra után kihalásszuk a babérlevelet. Elkészülte előtt 5 perccel pedig hozzáadjuk a többi friss zöldfűszert. Ha kész, félretesszük.
  8. Elkészítjük a besamel mártást. Egy lábasban felhevítjük a margarint, rászórjuk a lisztet, és fehéredésig pirítjuk. Vigyázva, nehogy lekapjon. A tejet meglangyosítjuk. A lisztet ízesítjük sóval, szerecsendióval, majd felengedjük a tejjel. Közepesen sűrű mártássá főzzük, folyamatosan kevergetve, nehogy csomós legyen.
  9. A sütőt előmelegítjük 170°C-ra.
  10. Egy tűzálló edény aljába egy kevés sugot teszünk, majd erre jön három tésztalap. Erre egy réteg sugo kerül, majd újabb három tésztalap. A rétegezést addig folytatjuk, míg a hozzávalók el nem fogynak. A legfelső réteg sugo legyen.
  11. A tetején eloszlatjuk a besamel mártást, és megszórjuk az egészet reszelt sajttal.
  12. Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x20x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 337
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 97
  • Össznézettség: 37495
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 12.

Ajánló

Egy kellemes száraz rosé illik mellé; lehetőleg Olaszországból. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lasagne? Bármikor! Sokszor és sokféleképpen készítettem már ezt a tradicionális olasz ételt. Bolti szósszal is, de azzal valahogy sosem lett jó... A fent leírt sugot az olaszok főtt tésztákhoz készítik. Mióta rátaláltam erre a hagyományos receptre, csak ezzel készítem. Én dupla, vagy tripla mennyiségből is el szoktam készíteni, és porciózva megy a mélyhűtőbe. Ha tésztát szeretnénk, csak kiolvasztom, kicsit átforralom, és már tálalhatjuk is. Készítsük el házi tésztával.

Hozzávalók

A tésztához

A sugohoz

A besamelhez

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...