Klasszikus lasagne házi sugoval
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Ági78
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
34g lasagne tészta127 kcal
-
17g sajt59 kcal
A sugohoz
-
68 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
7g sárgarépa2 kcal
-
27g zeller10 kcal
-
50g darált sertéshús91 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2g bazsalikom0 kcal
-
1g rozmaring2 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
-
50g víz0 kcal
A besamelhez
-
8g margarin60 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
83g tej47 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
531
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
205g lasagne tészta761 kcal
-
100g sajt352 kcal
A sugohoz
-
500g sűrített paradicsom410 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
300g darált sertéshús546 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
12g bazsalikom3 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
300g víz0 kcal
A besamelhez
-
50g margarin359 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
500g tej280 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
3185
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
8.8g lasagne tészta33 kcal
-
4.3g sajt15 kcal
A sugohoz
-
21.4g sűrített paradicsom18 kcal
-
3.8g vöröshagyma1 kcal
-
1.7g sárgarépa1 kcal
-
6.8g zeller2 kcal
-
12.8g darált sertéshús23 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.5g bazsalikom0 kcal
-
0.3g rozmaring0 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
12.8g víz0 kcal
A besamelhez
-
2.1g margarin15 kcal
-
2.6g finomliszt9 kcal
-
21.4g tej12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
135
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.4 g
Zsír
-
Összesen 22.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 997.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 272 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 347 mg
-
Nátrium 249 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.6 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 199.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 243 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 105 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 119 micro
-
α-karotin 230 micro
-
β-karotin 1361 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 23970 micro
-
Lut-zea 137 micro
Összesen
531
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 158.1 g
Zsír
-
Összesen 133.5 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 312 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5983.1 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 251 mg
-
Kálcium 1632 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 474 mg
-
Foszfor 2084 mg
-
Nátrium 1493 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 339.8 g
-
Cukor 95 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 1195.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1459 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 132 mg
-
D vitamin: 75 micro
-
K vitamin: 227 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 629 micro
-
Kolin: 482 mg
-
Retinol - A vitamin: 712 micro
-
α-karotin 1383 micro
-
β-karotin 8166 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 143820 micro
-
Lut-zea 821 micro
Összesen
3185
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 255.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 59 micro
-
β-karotin 349 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 6146 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
135
kcal
Hozzávalók
A tésztához
A sugohoz
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 kis db sárgarépa
-
1 kis db zeller
-
30 dkg darált sertéshús
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 db babérlevél
-
1 szál rozmaring
-
2 ek olívaolaj
-
3 dl víz
A besamelhez
-
5 dkg margarin
-
3 púpozott ek finomliszt
-
0.5 l tej
-
só ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés
A tésztához
- A zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagymát finomra aprítjuk. A zellert és a sárgarépát lereszeljük.
- Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd üvegesre pirítjuk a hagymát.
- A bazsalikomot és rozmaringot felaprítjuk.
- A hagymához adjuk a reszelt zöldségeket, és 3-4 percig együtt sütjük.
- A zöldséges alaphoz tesszük a darált húst, sót, borsot és 5 percig együtt pirítjuk.
- Ráöntjük a paradicsompürét, beletesszük a babérlevelet és az aprított zöldfűszerek felét. Jól elkeverjük, kevés vizet öntünk hozzá, majd takarék lángon fedő alatt el kezdjük összefőzni.
- Akkor lesz kész a sugo, ha a zöldségek krémessé váltak benne. Ez kb. 1 óra. Közben időnként pótoljuk az elpárolgott nedvességet vízzel. Fél óra után kihalásszuk a babérlevelet. Elkészülte előtt 5 perccel pedig hozzáadjuk a többi friss zöldfűszert. Ha kész, félretesszük.
- Elkészítjük a besamel mártást. Egy lábasban felhevítjük a margarint, rászórjuk a lisztet, és fehéredésig pirítjuk. Vigyázva, nehogy lekapjon. A tejet meglangyosítjuk. A lisztet ízesítjük sóval, szerecsendióval, majd felengedjük a tejjel. Közepesen sűrű mártássá főzzük, folyamatosan kevergetve, nehogy csomós legyen.
- A sütőt előmelegítjük 170°C-ra.
- Egy tűzálló edény aljába egy kevés sugot teszünk, majd erre jön három tésztalap. Erre egy réteg sugo kerül, majd újabb három tésztalap. A rétegezést addig folytatjuk, míg a hozzávalók el nem fogynak. A legfelső réteg sugo legyen.
- A tetején eloszlatjuk a besamel mártást, és megszórjuk az egészet reszelt sajttal.
- Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25x20x6
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 337
- Tegnapi nézettség: 13
- 7 napos nézettség: 82
- Össznézettség: 37097
- Feltöltés dátuma: 2012. február 12.
Ajánló
Egy kellemes száraz rosé illik mellé; lehetőleg Olaszországból. :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Ági78
149 recept
Lasagne? Bármikor! Sokszor és sokféleképpen készítettem már ezt a tradicionális olasz ételt. Bolti szósszal is, de azzal valahogy sosem lett jó... A fent leírt sugot az olaszok főtt tésztákhoz készítik. Mióta rátaláltam erre a hagyományos receptre, csak ezzel készítem. Én dupla, vagy tripla mennyiségből is el szoktam készíteni, és porciózva megy a mélyhűtőbe. Ha tésztát szeretnénk, csak kiolvasztom, kicsit átforralom, és már tálalhatjuk is. Készítsük el házi tésztával.