r
Nosalty Logó

Kinder pingui szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Kinder pingui szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 31% Zsír

tészta

krém

csokoládés réteg

tetejére

Összesen 1260 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 31% Zsír

tészta

krém

csokoládés réteg

tetejére

Összesen 6300 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 31% Zsír

tészta

krém

csokoládés réteg

tetejére

Összesen 378 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    96.6 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    800.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    349 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.4 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    498 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 1260 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    81.5 g

Zsír

  • Összesen
    483 g
  • Telített zsírsav
    219 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    169 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    1691 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4001 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    824 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    619 mg
  • Foszfor
    1743 mg
  • Nátrium
    645 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    446.8 g
  • Cukor
    306 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    554.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2491 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    309 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    851 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2449 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    518 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1310 micro
Összesen 6300 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 378 kcal

Elkészítés

tészta

  1. A tojások sárgáját a cukrokkal kikeverjük. A lisztet, sütőport, búzadarát, kakaót összekeverjük, a tojáshoz adjuk. A tejet, olajat, mézet, miután elkevertük, hozzáadjuk. Teljesen simává dolgozzuk. A tojásfehérjét habbá verve forgatjuk a tésztába. Nagy, sütőpapírral bélelt gáztepsiben elterítjük, és megsütjük 200 c-fokon.
  2. Összeállítjuk a süteményt: A kihűlt tésztát hosszában elfelezzük. Rákenjük a tészta sülése közben elkészített krém felét. Majd óvatosan a csokoládéréteget. Hűtőbe tesszük 10 percre. Aztán a krém másik felét kenjük rá. Rátesszük a másik lapot is, hűtőbe tesszük, és elkészítjük a csokimázat a tetejére, amit szépen egyenletesen rásimítunk. Tetszés szerinti szeletekre vágjuk, és tálaljuk. Jó étvágyat!

krém

  1. A tejszínt elkezdjük felverni, félidőben belekeverjük a cukrot. A zselatint 1 evőkanál langyos vízben feloldva adjuk a tejszínhez. A sűrített tejet, vanília aromát is nagyon óvatosan beleforgatjuk.

csokoládés réteg

  1. A csokoládét, vajat és vizet gőz fölött összeolvasztjuk, teljesen simává.

tetejére

  1. A csokoládét vajat, tejszínt gőz fölött teljesen sima masszává olvasszuk össze.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 701
  • Tegnapi nézettség: 41
  • 7 napos nézettség: 408
  • Össznézettség: 159753
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 22.

Ajánló

Érdemes vizezett késsel felvágni, hogy szép legyen a szelet!!!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a sütemény annyira jól sikerült, mind a tészta, a krémje, tetején a máz, hogy szerintem kinézetre is megállja a helyét! Az ízéről pedig ne is beszéljünk...... még jó, hogy van lányom, nővérem, barátnőm, akik mindig hozzák nekem a jó recepteket.... :-)))

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...