Kilimandzsáró torta Éva házias konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 15% Zsír
kakaós piskóta
-
23g tojás29 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
3 kcal
-
0g só0 kcal
-
11g finomliszt39 kcal
-
6 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
4g vaj30 kcal
vaníliás krém
-
8g tojássárgája27 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
10 kcal
-
20 kcal
-
42g tej23 kcal
-
4g vaj30 kcal
-
21g mascarpone84 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
-
1g zselatin3 kcal
-
5g tej3 kcal
és még azon kívül
-
51 kcal
-
17g tejcsokoládé89 kcal
Összesen
592
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 15% Zsír
kakaós piskóta
-
275g tojás346 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
130g finomliszt473 kcal
-
68 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
50g vaj359 kcal
vaníliás krém
-
100g tojássárgája322 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
30g vaníliás cukor116 kcal
-
236 kcal
-
500g tej280 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
9g zselatin30 kcal
-
60g tej34 kcal
és még azon kívül
-
850g őszibarack konzerv612 kcal
-
200g tejcsokoládé1070 kcal
Összesen
7100
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 15% Zsír
kakaós piskóta
-
8.9g tojás11 kcal
-
4.8g cukor19 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.2g finomliszt15 kcal
-
2 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
1.6g vaj12 kcal
vaníliás krém
-
3.2g tojássárgája10 kcal
-
4.8g cukor19 kcal
-
4 kcal
-
8 kcal
-
16.1g tej9 kcal
-
1.6g vaj12 kcal
-
8g mascarpone33 kcal
-
6.4g habtejszín19 kcal
-
0.3g zselatin1 kcal
-
1.9g tej1 kcal
és még azon kívül
-
27.4g őszibarack konzerv20 kcal
-
6.4g tejcsokoládé34 kcal
Összesen
230
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 31 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 206 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 420.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 158 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.5 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 90.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 199 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 144 mg
-
Retinol - A vitamin: 175 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 266 micro
-
β-crypt 65 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 220 micro
Összesen
592
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 132.4 g
Zsír
-
Összesen 372.4 g
-
Telített zsírsav 159 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 78 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 2468 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5043.3 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 193 mg
-
Kálcium 1531 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 399 mg
-
Foszfor 1902 mg
-
Nátrium 978 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 822.3 g
-
Cukor 598 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1089.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2392 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 462 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 415 micro
-
Kolin: 1725 mg
-
Retinol - A vitamin: 2095 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 3197 micro
-
β-crypt 777 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2639 micro
Összesen
7100
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 12 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 162.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.5 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 103 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
230
kcal
Hozzávalók
kakaós piskóta
-
5 db tojás
-
150 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
-
130 g finomliszt
-
30 g cukrozatlan kakaópor
-
1 teáskanál sütőpor
-
50 g vaj
vaníliás krém
-
5 db tojássárgája
-
150 g cukor
-
3 csomag vaníliás cukor
-
62 g étkezési keményítő
-
500 ml tej
-
50 g vaj
-
250 g mascarpone
-
200 ml habtejszín
és még azon kívül
-
850 g őszibarack konzerv
-
200 g tejcsokoládé
Elkészítés
kakaós piskóta
- Fölmelegítjük a sütőnket 180 fokra A tojásokat különválasztjuk, és a tojások fehérjét a megadott cukormennyiség felével egy tálban kemény habbá felverjük. A maradék cukormennyiséggel a sárgáját is kb. 8 percig konyhai robotgéppel jól fölhabosítjuk.
- A fölhabosított tojásfehérjét is hozzákeverjük. A lisztet a kakaóval és a sütőporral összekeverjük, és fakanál segítségével 2-3 adagban a krémhez keverjük.
- Legvégén a megolvasztott és újból lehűtött vajat is a tésztába keverjük. Kibélelünk sütőpapírral egy 24 cm-es tortaformát, beleöntjük egyenletesen a masszát.
- 180 fokon kb. 35 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
- Sülés után rácsra borítva kihűtjük a tésztát. Miután kihűlt a tészta, 3 egyforma lapra fölszeleteljük.
- A legalsó lapot fölvágjuk 12 egyforma szeletre, ez lesz a korona része a tortának.
- A középső lap szélét kb. 1,5 cm szélesen körbevágjuk egy karikát alkotunk. A legfölső lap lesz a torta alja.
vaníliás krém
- 400 ml tejet egy megfelelő edényben fölmelegítünk, forraljuk. A tojássárgáját összekeverjük a cukrokkal. Az étkezési keményítőt pedig a megmaradt 100 ml hideg tejjel. Majd hozzákeverjük a cukorral összekevert tojássárgájához.
- Miután fölforrt a tej, hozzáöntjük, és sűrű krémmé főzzük, a legvégén a vajat is belekeverjük.
- Frissentartó fóliával közvetlenül a krémet letakarjuk, majd lehűtjük.
- Közben a lecsöpögtetett őszibarackkonzerv kb. felét apró kockára fölszeleteljük. A maradékot pedig cikkekre fölvágjuk.
- Miután kihűlt a vaníliás krém, a tejjel összekeverjük a zselatint, és a csomagoláson megjelölt módon elkészítjük.
- Fölhabosítjuk a tejszínt, majd hozzákeverjük a mascarponét. Ebből a krémből a megolvasztott zselatinhoz hozzákeverünk 2-3 evőkanállal, és a krémbe belekeverjük.
- Majd a kihűlt vaníliakrémet is hozzákeverjük. A legvégén a kockára fölszeletelt őszibarackot is belekeverjük.
- Összeállítjuk a tortát. Az egy lapban hagyott piskótalapot belehelyezzük egy tortakarikába. Majd a 1,5 cm-es karikát is a szélére rárakjuk. Megtöltjük krémmel. Majd az 1,5 cm-es karikára fölszeletelt lap közepével befedjük a krémet.
- A 12 szeletre szeletelt lapokat körberakjuk az 1,5 cm karika szélére. A maradék krémet kúp alakra megformázzuk a tortán, és a tetejére halmozzuk a cikkekre fölszeletelt őszibarackot.
- A 12 db-ra szeletelt lapokat ráhajtjuk. Egy ecset segítségével az őszibarack levével megkenhetjük, úgy jobban engedi magát megformázni. Tipp: ha nehezen áll meg, akkor frissentartó fóliával szorosan letakarjuk. Pár órát hűtjük.
- 100 g tejcsokoládét késsel apróra fölszeletelünk A maradék csokit fölolvasztjuk, és a szélét még körben megkenjük az olvasztott csokival. Majd a fölszeletelt csokoládéval még körbevonjuk. Tipp: a legegyszerűbb, ha egy részét a tortának megkenjük az olvasztott csokival, és mindjárt rárakjuk a fölszeletelt darabos csokit. Így haladunk körbe a tortán. Tálalás előtt még porcukorral a tetejét megszórjuk. Jó étvágyat
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 77
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 5713
- Feltöltés dátuma: 2019. október 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Éva házias konyhája
159 recept
Isteni finom vaníliakrém a torta tölteléke. A gyümölcsdarabok meg ráteszik az i-re a pontot, mert nagyon jól harmonizál az íze hozzá. Már több receptoldalon is szembetalálkoztam ezzel a recepttel, és nagyon izgatta a fantáziám. Most vendégeim számára készült el egy egyszerű vasárnap délutánra. De valóban minden alkalommal egy remek választás lehet.