Kerti zöldséges-darált húsos szósz
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
A zöldséges raguhoz
-
80g sertéslapocka189 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
9g petrezselyem3 kcal
-
12g pepperoni3 kcal
-
160g zöldpaprika26 kcal
-
80g paradicsom14 kcal
-
100g paradicsomlé17 kcal
-
40g habtejszín117 kcal
-
40g póréhagyma11 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
3g olívaolaj28 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
70g zöldborsó57 kcal
-
40g csemegekukorica34 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
4g rozmaring6 kcal
A körethez
A tálaláshoz
-
0g petrezselyem0 kcal
-
3g pepperoni1 kcal
-
20g paprika3 kcal
Összesen
1045
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
A zöldséges raguhoz
-
400g sertéslapocka944 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
60g pepperoni13 kcal
-
800g zöldpaprika131 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
500g paradicsomlé85 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
350g zöldborsó284 kcal
-
200g csemegekukorica172 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
21g rozmaring28 kcal
A körethez
A tálaláshoz
-
0g petrezselyem0 kcal
-
15g pepperoni3 kcal
-
100g paprika16 kcal
Összesen
5227
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
A zöldséges raguhoz
-
9.9g sertéslapocka23 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
1.1g petrezselyem0 kcal
-
1.5g pepperoni0 kcal
-
19.9g zöldpaprika3 kcal
-
9.9g paradicsom2 kcal
-
12.4g paradicsomlé2 kcal
-
5g habtejszín15 kcal
-
5g póréhagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.4g olívaolaj4 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
8.7g zöldborsó7 kcal
-
4 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0.5g rozmaring1 kcal
A körethez
-
17.4g tészta64 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
A tálaláshoz
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0.4g pepperoni0 kcal
-
2.5g paprika0 kcal
Összesen
128
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 41.8 g
Zsír
-
Összesen 35.6 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1219.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 112 mg
-
Kálcium 162 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 180 mg
-
Foszfor 635 mg
-
Nátrium 114 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 142.1 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 522.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 287 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 257 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 197 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 480 micro
-
Kolin: 130 mg
-
Retinol - A vitamin: 111 micro
-
α-karotin 138 micro
-
β-karotin 1947 micro
-
β-crypt 56 micro
-
Likopin 11095 micro
-
Lut-zea 3514 micro
Összesen
1045
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 209 g
Zsír
-
Összesen 178.1 g
-
Telített zsírsav 71 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 506 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6099.1 g
-
Cink 30 mg
-
Szelén 558 mg
-
Kálcium 809 mg
-
Vas 46 mg
-
Magnézium 899 mg
-
Foszfor 3175 mg
-
Nátrium 568 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 710.5 g
-
Cukor 103 mg
-
Élelmi rost 74 mg
VÍZ
-
Összesen 2612.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1436 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 1285 mg
-
D vitamin: 326 micro
-
K vitamin: 987 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 12 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 88 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2398 micro
-
Kolin: 650 mg
-
Retinol - A vitamin: 556 micro
-
α-karotin 688 micro
-
β-karotin 9735 micro
-
β-crypt 282 micro
-
Likopin 55477 micro
-
Lut-zea 17568 micro
Összesen
5227
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 151.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 64.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 242 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 1378 micro
-
Lut-zea 436 micro
Összesen
128
kcal
Hozzávalók
A zöldséges raguhoz
-
8 db zöldpaprika
-
4 db paradicsom
-
5 dl paradicsomlé
-
1 db póréhagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
2 ek olívaolaj
-
8 db zsálya
-
3 szál rozmaring
A körethez
-
só ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
A tálaláshoz
-
petrezselyem ízlés szerint
-
1 db pepperoni
Elkészítés
A zöldséges raguhoz
- Olívaolajon a felkarikázott pórét és az áttört fokhagymát kevés sóval, fedő alatt puhára pároljuk.
- Beletesszük a friss darált húst, elkeverjük, és fehéredésig keverés mellett pirítjuk.
- Beletesszük a felkarikázott pepperoni és zöldpaprikát, a hámozott, negyedelt paradicsomokat, a zellerzöldet, petrezselyemzöldet, sózzuk és borsozzuk, a zöldborsót, a kukoricát, és kb. 15 percig fedő alatt pároljuk.
- Beletesszük az őrölt pirospaprikát, elkeverjük, ráöntjük a paradicsomlevet, szükség szerint sózzuk és borsozzuk, a finomra vágott zsályát, a finomra vágott rozmaringot, és főzzük tovább fedő alatt 160 fokon, 40 percig. Kóstoljuk, felöntjük a habtejszínnel, és összeforraljuk, ha forrt pár percet kikapcsoljuk, és melegen tartjuk.
- Lobogó sós vízben, kevés olajjal a tésztát kifőzzük, előírás szerinti ideig, és ha kész, leszűrjük, tálaljuk.
- Tálaláskor friss fűszernövénnyel, zöldségekkel díszítve kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3773
- Feltöltés dátuma: 2012. november 04.
Ajánló
Könnyed gyümölcslevest kínáljunk előtte, az ételsort finom, szintén a nagy melegben jóleső gyümölcsös-joghurtos-babapiskótás, vagy darált kekszes nem feltétlenül sütött, hanem csak összeállított édességgel fejezzük be. Kínálhatunk ezután finom bort, vagy idény szerinti szörpöt, ásványvizet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Éva-Anyóca
350 recept
Az udvar zöldfűszereit és zöldségeit szerettem volna előtérbe helyezni, ehhez ebben a receptben darált hús is társult és tészta. Az ebéd finomra sikerült, a családnak ízlett. Nyári nagy melegben finom, és nem túl laktató ebéd sikerült. Augusztus elején az ebéd nagy sikert aratott. Finom édesség (joghurtos és gyümölcsös, babapiskótás) került tálalásra, ami szintén nagyon sikeres választásnak bizonyult.