r
Nosalty Logó

Kelt tészta paradicsomos-baconös töltelékkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Kelt tészta paradicsomos-baconös töltelékkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1127 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 9007 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 286 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    34.6 g

Zsír

  • Összesen
    56.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2149.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    473 mg
  • Nátrium
    1183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1373 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 1127 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    277.2 g

Zsír

  • Összesen
    451.1 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    230 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    1027 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17194.8 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    559 mg
  • Kálcium
    2857 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    464 mg
  • Foszfor
    3785 mg
  • Nátrium
    9464 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    933.8 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    956.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    977 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    233 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    835 micro
  • Kolin:
    823 mg
  • Retinol - A vitamin:
    881 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1142 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    1326 micro
Összesen 9007 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    350 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 286 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A bacont felcsíkozzuk, és 1 ek olívaolajon a 3 gerezd fokhagymával együtt fedő alatt összepároljuk, leszűrjük.
  2. A sütőt előmelegítjük.
  3. Egy tálban a lisztet, a tojást, az olívaolajat, sót összedolgozzuk.
  4. Bögrében a 2 dl langyos tejben 1 tkanál cukorral az 50 g élesztőt felfuttatjuk.
  5. Beleöntjük a lisztes tálba a felfutott élesztőt, és jó alaposan összedolgozzuk, szükség szerint beletesszük a 3 dl langyos tejet és a lisztet, nagyon jól kidolgozzuk hólyagosra, és hagyjuk 20 percet liszttel leszórva, konyharuhával letakarva, langyos helyen kelni.
  6. A párolt baconös fokhagymát egy tálba tesszük, beletesszük az olívaolajat, a konzervben késsel nagyjából átvágott paradicsomokat is beleöntjük (egy konzervbe négy paradicsom van, meg a leve is), sózzuk egy kicsit, borsozzuk, beleszórjuk a szárított olasz fűszereket, és belekeverjük a reszelt sajtot. Jól összekeverjük, ezzel kész a töltelék.
  7. Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkára öntjük, jó alaposan átdolgozzuk, kétfele vesszük, és még hagyjuk 15 percet pihenni.
  8. Kiolajozzuk napraforgó olajjal a tepsit, és sütőpapírt teszünk bele, két tepsit készítünk elő.
  9. Az egyik bucit lisztes deszkán, lisztezett nyújtófával kinyújtjuk nem túl vékonyra! Hosszanti részben, a fele paradicsomos-baconös-sajtos tölteléket elhelyezzük, feltekerjük, és összehajtjuk. Úgy tekerjük, mint egy csigát.
  10. Így tesszük bele a tepsibe, lekenjük a tetejét olívaolajjal mind a kettőnek (sütőben középső rács).
  11. Betesszük az előmelegítet sütőbe, és szép aranybarnára sütjük, és legalább még a sütőben is duplájára fog a sülés közben kelni. Majd a másikat sütjük ki.
  12. Tálaljuk, bár a felvágás, tálalás, szeletelés előtt hagyjuk egy kicsit hűlni, és aztán könnyebben szeletelhető és tálalható lesz:-).
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x8
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4218
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 05.

Ajánló

Finom bor. Nagyon jó, hogy a paradicsom darabokban található benne, és ajánlom, hogy tényleg ne vágjátok teljesen apróra össze, jó érzés ráharapni az ízesített darabos paradicsomra. Ha maradt volna reggelire, finom, friss tejjel lehetett volna enni. Nem baj, majd legközelebb.:-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kelt tészta paradicsomos-baconös töltelékkel
Éva-Anyóca 350 recept

Szeretjük a kelt tésztát és az olaszos ízeket. Zöldborsólevest készítettem, és ehhez egy laktatóbb olaszos ízű második félére gondoltam. De nem bolognaira, meg milánóira, hanem valami másra.:-) Befutott a kelt tészta. Nagyon jó, különlegesen finom ízt adott neki a töltelék részéről az olívaolaj, és az is, hogy a tésztát azzal kentem le. Az is különleges volt, hogy paradicsomot hagytam benne nagyobb darabokban is, és ezekre jó volt ráharapni.:-) Nagyon finom lett. Megérkeztek  a keresztgyerekeink is, úgyhogy nagyon nagy volt a meglepetés számukra, meg is dicsérték. Elfogyott minden, hisz kóstolót küldtem velük haza.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...