Kelt tészta paradicsomos-baconös töltelékkel
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

Hozzávalók
A tésztához
-
100 dkg finomliszt
-
3 db tojás
-
2 dl olívaolaj
-
1.5 teáskanál só
-
50 g friss élesztő
-
1 teáskanál cukor
A töltelékhez
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
21g olívaolaj188 kcal
-
1g só0 kcal
-
63g tej35 kcal
-
7 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
9 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
A töltelékhez
-
31g edami sajt112 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
50g bacon197 kcal
-
8 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
170g olívaolaj1503 kcal
-
9g só0 kcal
-
500g tej280 kcal
-
50g friss élesztő53 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
71 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
A töltelékhez
-
250g edami sajt893 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
400g bacon1572 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
31.9g finomliszt116 kcal
-
5.3g tojás7 kcal
-
5.4g olívaolaj48 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
16g tej9 kcal
-
1.6g friss élesztő2 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
4.8g finomliszt17 kcal
-
0.3g napraforgó olaj2 kcal
-
0.3g olívaolaj2 kcal
A töltelékhez
-
8g edami sajt28 kcal
-
0.3g olívaolaj2 kcal
-
12.8g bacon50 kcal
-
12.8g konzerv paradicsom2 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 34.6 g
Zsír
-
Összesen 56.4 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 128 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2149.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 357 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 473 mg
-
Nátrium 1183 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 119.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 110 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 143 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1373 micro
-
Lut-zea 166 micro
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 277.2 g
Zsír
-
Összesen 451.1 g
-
Telített zsírsav 135 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 230 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 55 g
-
Koleszterin 1027 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17194.8 g
-
Cink 29 mg
-
Szelén 559 mg
-
Kálcium 2857 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 464 mg
-
Foszfor 3785 mg
-
Nátrium 9464 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 933.8 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 43 mg
Víz
-
Összesen 956.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 977 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 233 micro
-
K vitamin: 142 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 835 micro
-
Kolin: 823 mg
-
Retinol - A vitamin: 881 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1142 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 10980 micro
-
Lut-zea 1326 micro
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 14.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 548.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 302 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 30.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 350 micro
-
Lut-zea 42 micro
Elkészítés
A tésztához
- A bacont felcsíkozzuk, és 1 ek olívaolajon a 3 gerezd fokhagymával együtt fedő alatt összepároljuk, leszűrjük.
- A sütőt előmelegítjük.
- Egy tálban a lisztet, a tojást, az olívaolajat, sót összedolgozzuk.
- Bögrében a 2 dl langyos tejben 1 tkanál cukorral az 50 g élesztőt felfuttatjuk.
- Beleöntjük a lisztes tálba a felfutott élesztőt, és jó alaposan összedolgozzuk, szükség szerint beletesszük a 3 dl langyos tejet és a lisztet, nagyon jól kidolgozzuk hólyagosra, és hagyjuk 20 percet liszttel leszórva, konyharuhával letakarva, langyos helyen kelni.
- A párolt baconös fokhagymát egy tálba tesszük, beletesszük az olívaolajat, a konzervben késsel nagyjából átvágott paradicsomokat is beleöntjük (egy konzervbe négy paradicsom van, meg a leve is), sózzuk egy kicsit, borsozzuk, beleszórjuk a szárított olasz fűszereket, és belekeverjük a reszelt sajtot. Jól összekeverjük, ezzel kész a töltelék.
- Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkára öntjük, jó alaposan átdolgozzuk, kétfele vesszük, és még hagyjuk 15 percet pihenni.
- Kiolajozzuk napraforgó olajjal a tepsit, és sütőpapírt teszünk bele, két tepsit készítünk elő.
- Az egyik bucit lisztes deszkán, lisztezett nyújtófával kinyújtjuk nem túl vékonyra! Hosszanti részben, a fele paradicsomos-baconös-sajtos tölteléket elhelyezzük, feltekerjük, és összehajtjuk. Úgy tekerjük, mint egy csigát.
- Így tesszük bele a tepsibe, lekenjük a tetejét olívaolajjal mind a kettőnek (sütőben középső rács).
- Betesszük az előmelegítet sütőbe, és szép aranybarnára sütjük, és legalább még a sütőben is duplájára fog a sülés közben kelni. Majd a másikat sütjük ki.
- Tálaljuk, bár a felvágás, tálalás, szeletelés előtt hagyjuk egy kicsit hűlni, és aztán könnyebben szeletelhető és tálalható lesz:-).
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 perc
- Sütés ideje: 25 perc
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x30x8
Szeretjük a kelt tésztát és az olaszos ízeket. Zöldborsólevest készítettem, és ehhez egy laktatóbb olaszos ízű második félére gondoltam. De nem bolognaira, meg milánóira, hanem valami másra.:-) Befutott a kelt tészta. Nagyon jó, különlegesen finom ízt adott neki a töltelék részéről az olívaolaj, és az is, hogy a tésztát azzal kentem le. Az is különleges volt, hogy paradicsomot hagytam benne nagyobb darabokban is, és ezekre jó volt ráharapni.:-) Nagyon finom lett. Megérkeztek a keresztgyerekeink is, úgyhogy nagyon nagy volt a meglepetés számukra, meg is dicsérték. Elfogyott minden, hisz kóstolót küldtem velük haza.
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!