r
Nosalty Logó

Kelt tészta paradicsomos-baconös töltelékkel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Éva-Anyóca
Kelt tészta paradicsomos-baconös töltelékkel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

1127
Kalória
34.6g
Fehérje
116.7g
Szénhidrátok
56.4g
Zsír
119.6g
Víz
128.3g
Koleszterin
5.4g
Rost
5g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1127 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 9007 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 286 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    34.6 g

Zsír

  • Összesen
    56.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2149.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    473 mg
  • Nátrium
    1183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    119.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1373 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 1127 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    277.2 g

Zsír

  • Összesen
    451.1 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    230 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    1027 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17194.8 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    559 mg
  • Kálcium
    2857 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    464 mg
  • Foszfor
    3785 mg
  • Nátrium
    9464 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    933.8 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    956.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    977 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    233 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    835 micro
  • Kolin:
    823 mg
  • Retinol - A vitamin:
    881 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1142 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    1326 micro
Összesen 9007 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    350 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 286 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A bacont felcsíkozzuk, és 1 ek olívaolajon a 3 gerezd fokhagymával együtt fedő alatt összepároljuk, leszűrjük.
  2. A sütőt előmelegítjük.
  3. Egy tálban a lisztet, a tojást, az olívaolajat, sót összedolgozzuk.
  4. Bögrében a 2 dl langyos tejben 1 tkanál cukorral az 50 g élesztőt felfuttatjuk.
  5. Beleöntjük a lisztes tálba a felfutott élesztőt, és jó alaposan összedolgozzuk, szükség szerint beletesszük a 3 dl langyos tejet és a lisztet, nagyon jól kidolgozzuk hólyagosra, és hagyjuk 20 percet liszttel leszórva, konyharuhával letakarva, langyos helyen kelni.
  6. A párolt baconös fokhagymát egy tálba tesszük, beletesszük az olívaolajat, a konzervben késsel nagyjából átvágott paradicsomokat is beleöntjük (egy konzervbe négy paradicsom van, meg a leve is), sózzuk egy kicsit, borsozzuk, beleszórjuk a szárított olasz fűszereket, és belekeverjük a reszelt sajtot. Jól összekeverjük, ezzel kész a töltelék.
  7. Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkára öntjük, jó alaposan átdolgozzuk, kétfele vesszük, és még hagyjuk 15 percet pihenni.
  8. Kiolajozzuk napraforgó olajjal a tepsit, és sütőpapírt teszünk bele, két tepsit készítünk elő.
  9. Az egyik bucit lisztes deszkán, lisztezett nyújtófával kinyújtjuk nem túl vékonyra! Hosszanti részben, a fele paradicsomos-baconös-sajtos tölteléket elhelyezzük, feltekerjük, és összehajtjuk. Úgy tekerjük, mint egy csigát.
  10. Így tesszük bele a tepsibe, lekenjük a tetejét olívaolajjal mind a kettőnek (sütőben középső rács).
  11. Betesszük az előmelegítet sütőbe, és szép aranybarnára sütjük, és legalább még a sütőben is duplájára fog a sülés közben kelni. Majd a másikat sütjük ki.
  12. Tálaljuk, bár a felvágás, tálalás, szeletelés előtt hagyjuk egy kicsit hűlni, és aztán könnyebben szeletelhető és tálalható lesz:-).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x8

Szeretjük a kelt tésztát és az olaszos ízeket. Zöldborsólevest készítettem, és ehhez egy laktatóbb olaszos ízű második félére gondoltam. De nem bolognaira, meg milánóira, hanem valami másra.:-) Befutott a kelt tészta. Nagyon jó, különlegesen finom ízt adott neki a töltelék részéről az olívaolaj, és az is, hogy a tésztát azzal kentem le. Az is különleges volt, hogy paradicsomot hagytam benne nagyobb darabokban is, és ezekre jó volt ráharapni.:-) Nagyon finom lett. Megérkeztek  a keresztgyerekeink is, úgyhogy nagyon nagy volt a meglepetés számukra, meg is dicsérték. Elfogyott minden, hisz kóstolót küldtem velük haza.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hankusz Sára

Diós-mákos bejgliszelet

A repedésmentes bejgli igenis létezik, az eltérés csupán annyi, hogy nem felcsavarva, hanem tepsiben rétegezve kell megsütnünk a karácsony kötelező ékét. A plusz jutalom, hogy nem kell ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!