Kelt tészta paradicsomos-baconös töltelékkel
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
21g olívaolaj188 kcal
-
1g só0 kcal
-
63g tej35 kcal
-
7 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
9 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
A töltelékhez
-
31g edami sajt112 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
50g bacon197 kcal
-
8 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
170g olívaolaj1503 kcal
-
9g só0 kcal
-
500g tej280 kcal
-
50g friss élesztő53 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
71 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
A töltelékhez
-
250g edami sajt893 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
400g bacon1572 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
31.9g finomliszt116 kcal
-
5.3g tojás7 kcal
-
5.4g olívaolaj48 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
16g tej9 kcal
-
1.6g friss élesztő2 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
4.8g finomliszt17 kcal
-
0.3g napraforgó olaj2 kcal
-
0.3g olívaolaj2 kcal
A töltelékhez
-
8g edami sajt28 kcal
-
0.3g olívaolaj2 kcal
-
12.8g bacon50 kcal
-
12.8g konzerv paradicsom2 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 34.6 g
Zsír
-
Összesen 56.4 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 128 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2149.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 357 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 473 mg
-
Nátrium 1183 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 119.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 110 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 143 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1373 micro
-
Lut-zea 166 micro
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 277.2 g
Zsír
-
Összesen 451.1 g
-
Telített zsírsav 135 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 230 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 55 g
-
Koleszterin 1027 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17194.8 g
-
Cink 29 mg
-
Szelén 559 mg
-
Kálcium 2857 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 464 mg
-
Foszfor 3785 mg
-
Nátrium 9464 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 933.8 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 956.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 977 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 233 micro
-
K vitamin: 142 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 835 micro
-
Kolin: 823 mg
-
Retinol - A vitamin: 881 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1142 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 10980 micro
-
Lut-zea 1326 micro
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 14.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 548.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 302 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 350 micro
-
Lut-zea 42 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
100 dkg finomliszt
-
3 db tojás
-
2 dl olívaolaj
-
1.5 teáskanál só
-
50 g friss élesztő
-
1 teáskanál cukor
A töltelékhez
Elkészítés
A tésztához
- A bacont felcsíkozzuk, és 1 ek olívaolajon a 3 gerezd fokhagymával együtt fedő alatt összepároljuk, leszűrjük.
- A sütőt előmelegítjük.
- Egy tálban a lisztet, a tojást, az olívaolajat, sót összedolgozzuk.
- Bögrében a 2 dl langyos tejben 1 tkanál cukorral az 50 g élesztőt felfuttatjuk.
- Beleöntjük a lisztes tálba a felfutott élesztőt, és jó alaposan összedolgozzuk, szükség szerint beletesszük a 3 dl langyos tejet és a lisztet, nagyon jól kidolgozzuk hólyagosra, és hagyjuk 20 percet liszttel leszórva, konyharuhával letakarva, langyos helyen kelni.
- A párolt baconös fokhagymát egy tálba tesszük, beletesszük az olívaolajat, a konzervben késsel nagyjából átvágott paradicsomokat is beleöntjük (egy konzervbe négy paradicsom van, meg a leve is), sózzuk egy kicsit, borsozzuk, beleszórjuk a szárított olasz fűszereket, és belekeverjük a reszelt sajtot. Jól összekeverjük, ezzel kész a töltelék.
- Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkára öntjük, jó alaposan átdolgozzuk, kétfele vesszük, és még hagyjuk 15 percet pihenni.
- Kiolajozzuk napraforgó olajjal a tepsit, és sütőpapírt teszünk bele, két tepsit készítünk elő.
- Az egyik bucit lisztes deszkán, lisztezett nyújtófával kinyújtjuk nem túl vékonyra! Hosszanti részben, a fele paradicsomos-baconös-sajtos tölteléket elhelyezzük, feltekerjük, és összehajtjuk. Úgy tekerjük, mint egy csigát.
- Így tesszük bele a tepsibe, lekenjük a tetejét olívaolajjal mind a kettőnek (sütőben középső rács).
- Betesszük az előmelegítet sütőbe, és szép aranybarnára sütjük, és legalább még a sütőben is duplájára fog a sülés közben kelni. Majd a másikat sütjük ki.
- Tálaljuk, bár a felvágás, tálalás, szeletelés előtt hagyjuk egy kicsit hűlni, és aztán könnyebben szeletelhető és tálalható lesz:-).
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x30x8
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4218
- Feltöltés dátuma: 2011. május 05.
Ajánló
Finom bor. Nagyon jó, hogy a paradicsom darabokban található benne, és ajánlom, hogy tényleg ne vágjátok teljesen apróra össze, jó érzés ráharapni az ízesített darabos paradicsomra. Ha maradt volna reggelire, finom, friss tejjel lehetett volna enni. Nem baj, majd legközelebb.:-)
Receptjellemzők
Szeretjük a kelt tésztát és az olaszos ízeket. Zöldborsólevest készítettem, és ehhez egy laktatóbb olaszos ízű második félére gondoltam. De nem bolognaira, meg milánóira, hanem valami másra.:-) Befutott a kelt tészta. Nagyon jó, különlegesen finom ízt adott neki a töltelék részéről az olívaolaj, és az is, hogy a tésztát azzal kentem le. Az is különleges volt, hogy paradicsomot hagytam benne nagyobb darabokban is, és ezekre jó volt ráharapni.:-) Nagyon finom lett. Megérkeztek a keresztgyerekeink is, úgyhogy nagyon nagy volt a meglepetés számukra, meg is dicsérték. Elfogyott minden, hisz kóstolót küldtem velük haza.