r
Nosalty Logó

Karamellizált hagyma krumpliágyon fasírttal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
pussycat
Karamellizált hagyma krumpliágyon fasírttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A hagymához

A fasírthoz

A krumplipüréhez

Összesen 1259 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A hagymához

A fasírthoz

A krumplipüréhez

Összesen 5025 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A hagymához

A fasírthoz

A krumplipüréhez

Összesen 173 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50 g

Zsír

  • Összesen
    82.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2532.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    531 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    709 mg
  • Nátrium
    1113 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    395.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 1259 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    200.1 g

Zsír

  • Összesen
    330 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    140 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    93 g
  • Koleszterin
    527 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10130.5 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    2126 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    492 mg
  • Foszfor
    2835 mg
  • Nátrium
    4453 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    318.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1583.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    580 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    89 mg
  • C vitamin:
    222 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    392 micro
  • Kolin:
    556 mg
  • Retinol - A vitamin:
    575 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 5025 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

A hagymához

A fasírthoz

A krumplipüréhez

Elkészítés

A hagymához

  1. A krumplit megpucolva és feldarabolva sós vízbe feltesszük főni.
  2. A hagymákat megpucolva és szeletelve az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a cukrot és a balzsamecetet, és még világos barnára sütjük.
  3. A fasírthoz valókat összegyúrjuk, és pogácsákat formálunk, majd minden egyes pogácsa közepébe egy-egy kocka sajtot nyomunk úgy, hogy a sajt ne lógjon ki sehol. Prézlibe hempergetve forró olajban kisütjük.
  4. A krumpli hozzávalóival pürét készítünk, most nem vajjal, hanem a megsült hagymának az olajávál és annyi meleg tejjel, hogy megfelelő sűrű legyen.
  5. A pürét elterítjük egy jénai tálban, ráterítjük a hagymát, és a tetejére rakosgatjuk a fasírtokat, és egy kis reszelt sajttal megszórjuk.
  6. Betoljuk a meleg sütőbe csak addig, míg a sajt a tetején megolvad.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x30
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5786
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pussycat 150 recept

Valami olyat szerettem volna enni, amihez karamellizált hagyma való. Így ötöltem ki ezt a receptet. Nagyon laktató egytálétel, salátával nagyon finom.

Hozzávalók

A hagymához

A fasírthoz

A krumplipüréhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...