Kacsával töltött tortellini szederszósszal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
50g rétesliszt182 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
63g kacsahús84 kcal
-
8g kacsazsír0 kcal
-
13g lilahagyma5 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
10g krémsajt25 kcal
-
10 kcal
A szedermártáshoz
-
63g szeder26 kcal
-
25g fekete áfonya14 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
13g likőr41 kcal
-
3g balzsamecet2 kcal
-
20 kcal
-
0g rózsabors0 kcal
-
31g méz95 kcal
-
45g narancslé21 kcal
-
2g narancshéj1 kcal
-
13g vaj90 kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
200g rétesliszt728 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
250g kacsahús338 kcal
-
30g kacsazsír0 kcal
-
50g lilahagyma18 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g rozmaring1 kcal
-
40g krémsajt100 kcal
-
40 kcal
A szedermártáshoz
-
250g szeder103 kcal
-
100g fekete áfonya57 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
50g likőr164 kcal
-
10g balzsamecet9 kcal
-
80 kcal
-
0g rózsabors0 kcal
-
125g méz380 kcal
-
180g narancslé85 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
50g vaj359 kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
13.3g rétesliszt48 kcal
-
7.3g tojás9 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
16.6g kacsahús22 kcal
-
2g kacsazsír0 kcal
-
3.3g lilahagyma1 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
2.7g krémsajt7 kcal
-
3 kcal
A szedermártáshoz
-
16.6g szeder7 kcal
-
6.7g fekete áfonya4 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
3.3g likőr11 kcal
-
0.7g balzsamecet1 kcal
-
5 kcal
-
0g rózsabors0 kcal
-
8.3g méz25 kcal
-
12g narancslé6 kcal
-
0.4g narancshéj0 kcal
-
3.3g vaj24 kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.3 g
Zsír
-
Összesen 21.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 172 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 528.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 270 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.8 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 214.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 173 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 124 mg
-
Retinol - A vitamin: 159 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 122 micro
-
β-crypt 69 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 274 micro
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 89 g
Zsír
-
Összesen 85.5 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 689 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2114.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 137 mg
-
Kálcium 270 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 190 mg
-
Foszfor 1079 mg
-
Nátrium 411 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 367.2 g
-
Cukor 175 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 859 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 691 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 143 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 79 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 285 micro
-
Kolin: 497 mg
-
Retinol - A vitamin: 636 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 486 micro
-
β-crypt 275 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1096 micro
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 140.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.4 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 57.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
20 dkg rétesliszt
-
2 db tojás
A töltelékhez
-
2 ek kacsazsír
-
1 kis fej lilahagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
0.5 tk rozmaring
-
1 ek gránátalma szirup
A szedermártáshoz
-
25 dkg szeder
-
10 dkg fekete áfonya
-
2 ek balzsamecet
-
2 ek gránátalma szirup
-
5 ek méz
-
2 narancsból nyert narancslé
-
5 dkg vaj
Elkészítés
A tésztához
- A tésztának valót összegyúrjuk, folpackba csomagolva minimum negyed órát, de inkább felet pihentetjük. Kinyújtjuk (tésztanyújtó gép: 3-as fokozat), 5x5 cm-es kockákra vágjuk. (Figyelem: amíg a tortelliniket készítjük, takarjuk le a többi tésztát egy konyharuhával, hogy ne száradjon ki.)
- A tölteléknek maradék sültkacsát használjunk, ami már nem fogy el a sültből (az enyém eredetileg fahéjas, narancsos, mézes, vörösboros, rozmaringos, fokhagymás, csillagánizsos volt- tehát éppen illett ide.) A húst ledaráljuk, de ne pépesre.
- 2 ek kacsazsíron a felaprított lilahagymát megdinszteljük, rátesszük a darált húst, a fokhagymát, rozmaringot felaprítva, sózzuk, borsozzuk egy kicsit, és belekeverjük a krémsajtot, majd hagyjuk hűlni.
- Addig a szószt készítjük: a gyümölcsöket feltesszük főzni a mézzel, fűszerekkel, narancslével kb. 5 percig forraljuk, majd 5 dkg vajjal besűrítjük.
- Felteszünk egy nagy fazék vizet forralni.
- Az 5x5-ös kis kockák közepére 1 púpozott kk-nyi húspépet teszünk, széleiket megkenjük kevés hidegvízzel, vigyázva, nehogy elázzon, átlósan félbehajtjuk, összenyomogatjuk, aztán mint a férfiakat, az ujjunk köré csavarjuk, és összenyomjuk a tésztacsücsköket, amitől azok összeragadnak, majd a felül lévő kis csücsköt lehajtjuk, és máris kész egy falatnyi étel. Nagy kitartással folytatjuk a műveletet, míg minden el nem fogy.
- A közben felforrt vízbe 1 ek sót hintünk, és maximum 10-12 tésztácskát beledobunk. Nagyon lobogjon avíz, akkor nem ragadnak össze a tészták. Négy percig főzzük őket, majd hidegvízzel öblítsük le és tegyük egy tálba kevés olívaolajjal meglocsolva. (Ha durumlisztből készül a tészta, és abban az esetben természetesen tojás nélkül, akkor nem kell leöblíteni a tésztát a főzést követően.)
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1810
- Feltöltés dátuma: 2012. június 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Mi más lenne, mint a maradékfeldolgozó akcióim egyike. Sütöttem egy zsenge kis kacsát, de nem fogyott el két nap alatt sem. Én elvből nem dobok ki semmit. Talán ezért főzök folyton-folyvást, hm? Tortellinit készítettem már máskor is, nem nagy sikerrel, mert túlfőztem a tésztát. Örömmel nyugtáztam, hogy ez a négy perc teljesen bevált. Egyetlen tészta sem jött szét, nem esett ki a töltelék, maradt benne annyi szusz, hogy simán fel tudta szívni a szószt, és akkor sem szuttyósodott el, szóval teljes siker. A másik, hogy nem a gyári gumit kellett enni a megszokott három ízben, hanem merőben más volt feltálalva. Én nagyon élveztem. Minden tésztaétel készítésekor elmondom milyen nagy különbség van a friss tészta íze, konzisztenciája és a gyári között. Zongorázhatni lehet a különbséget (én csak azt tudok). Nem nagy munka tésztát készíteni, főleg nem a mai modernizált gépekkel teli világában. Nagymamám még fateknőben nyomta, én meg már csak ide dugom, oda dugom és kész a finom, friss tészta. Próbáljátok ki, megéri.