r
Nosalty Logó

Juhtúrós pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Takibácsi
Juhtúrós pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Az alátét (tészta)

A feltét

Összesen 1211 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Az alátét (tészta)

A feltét

Összesen 4839 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Az alátét (tészta)

A feltét

Összesen 228 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.3 g

Zsír

  • Összesen
    64.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2282.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    634 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    513 mg
  • Nátrium
    1005 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    374 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    356 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    345 micro
Összesen 1211 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    201.1 g

Zsír

  • Összesen
    257.8 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    605 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9128.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    2537 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    2050 mg
  • Nátrium
    4021 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    422.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    854.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1497 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    252 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    477 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1423 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    857 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1380 micro
Összesen 4839 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

Az alátét (tészta)

A feltét

Elkészítés

Az alátét (tészta)

  1. A vizet felmelegítjük (ne legyen forró), a cukrot beletesszük, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
  2. Egy tálba beleszitálunk egy kis lisztet, hozzáadjuk az olajat, fokhagymát, sót és oregánót. Ha az élesztő felfutott, hozzáöntjük azt is. Ne legyen túl sós a tészta, mert a feltét alapból sós.
  3. A lisztet folyamatosan adagolva a tésztát összegyúrjuk. Annyi lisztet adjunk hozzá, amennyit felvesz. Egy nem ragadós, de lágy tésztát dolgozzunk ki.
  4. Ha megvan, tegyük félre kelni.

A feltét

  1. A sütőt melegítsük elő 200-220 fokra. A juhtúrót villával törjük össze. Adjuk hozzá a fokhagymát és a tejfölt, keverjük simára, és tegyük félre.
  2. Az újhagymát karikázzuk fel, a tarját vágjuk kockákra, a selyemsonkát pedig vékony csíkokra. A sajtot lereszeljük.
  3. Ha ezzel mind megvagyunk, mire elpakolunk, a tészta meg is kelt. A tésztát kicsit gyúrjuk át, felezzük el, és egyenként formázzunk belőle a sütőformának vagy az ízlésünknek megfelelő méretű és vastagságú lapokat.
  4. A lapokra kenjük rá a juhtúrós masszát, szórjuk rá a hagymát, a tarját és a sonkát. Hintsük meg oregánóval, majd egyenletesen terítsük be reszelt sajttal, majd a tetejére szórjunk még egy kis oregánót.
  5. Tegyük be a sütőbe 200-220 fokra, 8-10 perc alatt elkészül. Ha kivettük, várjunk vele 5 percet, hogy kicsit hűljön, és ezután szeleteljük csak fel. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 55
  • Össznézettség: 7465
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 10.

Ajánló

Füstölt szalonnával és lilahagymával is szuper jó íze van, próbáljátok ki úgy is! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Juhtúrós pizza
Takibácsi 27 recept

Ez nem egy igazi olasz verzió, tudom. De mivel a pizza attól szenzációs, hogy bármit rá lehet tenni a tésztára, így ez egy amolyan "magyaros" ízvilágú változat, nem a klasszikus értelemben véve. Egyszer régen Fonyódon, egy parti büfében ettem juhtúrós pizzát, ami annyira ízlett, hogy egy évre rá újra elautóztunk, csak ezért. Ebből az élményből született az én verzióm, ami régóta kedvencé vált, noha ez is néha variálódik, az épp a hűtőben lévő alapanyagok szerint :) Ebből az adagból 2 pizza lesz, ami nem túl vastag, de nem is a klasszikus, vékony tésztás változat.

Hozzávalók

Az alátét (tészta)

A feltét

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...