Juhtúrós pizza
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Takibácsi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 12% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 15% Zsír
Az alátét (tészta)
-
125g finomliszt455 kcal
-
7 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g oregánó1 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
63g víz0 kcal
A feltét
-
25g juhtúró71 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
5 kcal
-
46g újhagyma9 kcal
-
68 kcal
-
38g selyemsonka39 kcal
-
75g trappista sajt264 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Összesen
1211
kcal
- 12% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 15% Zsír
Az alátét (tészta)
-
500g finomliszt1820 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
250g víz0 kcal
A feltét
-
100g juhtúró283 kcal
-
400g tejföl792 kcal
-
16g fokhagymakrém22 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
-
150g füstölt-főtt tarja270 kcal
-
150g selyemsonka156 kcal
-
300g trappista sajt1056 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Összesen
4839
kcal
- 12% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 15% Zsír
Az alátét (tészta)
-
23.6g finomliszt86 kcal
-
1.2g friss élesztő1 kcal
-
18 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
11.8g víz0 kcal
A feltét
-
4.7g juhtúró13 kcal
-
18.9g tejföl37 kcal
-
0.8g fokhagymakrém1 kcal
-
8.7g újhagyma2 kcal
-
7.1g füstölt-főtt tarja13 kcal
-
7.1g selyemsonka7 kcal
-
14.2g trappista sajt50 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Összesen
228
kcal
- 12% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.3 g
Zsír
-
Összesen 64.4 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 151 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2282.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 634 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 513 mg
-
Nátrium 1005 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 213.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 374 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 119 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 356 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 214 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 345 micro
Összesen
1211
kcal
- 12% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 201.1 g
Zsír
-
Összesen 257.8 g
-
Telített zsírsav 105 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 605 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9128.9 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 231 mg
-
Kálcium 2537 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 259 mg
-
Foszfor 2050 mg
-
Nátrium 4021 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 422.1 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 854.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1497 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 252 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 477 micro
-
Kolin: 190 mg
-
Retinol - A vitamin: 1423 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 857 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1380 micro
Összesen
4839
kcal
- 12% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 430.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 190 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
228
kcal
Hozzávalók
Az alátét (tészta)
-
2.5 dkg friss élesztő
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
fokhagymapor ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
1 tk oregánó
-
2 csipet cukor
-
2.5 dl víz
A feltét
-
10 dkg juhtúró
-
15 dkg füstölt-főtt tarja
-
30 dkg trappista sajt
-
oregánó ízlés szerint
Elkészítés
Az alátét (tészta)
- A vizet felmelegítjük (ne legyen forró), a cukrot beletesszük, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
- Egy tálba beleszitálunk egy kis lisztet, hozzáadjuk az olajat, fokhagymát, sót és oregánót. Ha az élesztő felfutott, hozzáöntjük azt is. Ne legyen túl sós a tészta, mert a feltét alapból sós.
- A lisztet folyamatosan adagolva a tésztát összegyúrjuk. Annyi lisztet adjunk hozzá, amennyit felvesz. Egy nem ragadós, de lágy tésztát dolgozzunk ki.
- Ha megvan, tegyük félre kelni.
A feltét
- A sütőt melegítsük elő 200-220 fokra. A juhtúrót villával törjük össze. Adjuk hozzá a fokhagymát és a tejfölt, keverjük simára, és tegyük félre.
- Az újhagymát karikázzuk fel, a tarját vágjuk kockákra, a selyemsonkát pedig vékony csíkokra. A sajtot lereszeljük.
- Ha ezzel mind megvagyunk, mire elpakolunk, a tészta meg is kelt. A tésztát kicsit gyúrjuk át, felezzük el, és egyenként formázzunk belőle a sütőformának vagy az ízlésünknek megfelelő méretű és vastagságú lapokat.
- A lapokra kenjük rá a juhtúrós masszát, szórjuk rá a hagymát, a tarját és a sonkát. Hintsük meg oregánóval, majd egyenletesen terítsük be reszelt sajttal, majd a tetejére szórjunk még egy kis oregánót.
- Tegyük be a sütőbe 200-220 fokra, 8-10 perc alatt elkészül. Ha kivettük, várjunk vele 5 percet, hogy kicsit hűljön, és ezután szeleteljük csak fel. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 55
- Össznézettség: 7465
- Feltöltés dátuma: 2015. január 10.
Ajánló
Füstölt szalonnával és lilahagymával is szuper jó íze van, próbáljátok ki úgy is! :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Takibácsi
27 recept
Ez nem egy igazi olasz verzió, tudom. De mivel a pizza attól szenzációs, hogy bármit rá lehet tenni a tésztára, így ez egy amolyan "magyaros" ízvilágú változat, nem a klasszikus értelemben véve. Egyszer régen Fonyódon, egy parti büfében ettem juhtúrós pizzát, ami annyira ízlett, hogy egy évre rá újra elautóztunk, csak ezért. Ebből az élményből született az én verzióm, ami régóta kedvencé vált, noha ez is néha variálódik, az épp a hűtőben lévő alapanyagok szerint :) Ebből az adagból 2 pizza lesz, ami nem túl vastag, de nem is a klasszikus, vékony tésztás változat.