r
Nosalty Logó

Ínyenc pizza pepperonival

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Ínyenc pizza pepperonival
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

1128
Kalória
48.4g
Fehérje
94.3g
Szénhidrátok
60.9g
Zsír
273.2g
Víz
97.4g
Koleszterin
6.4g
Rost
8.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 1128 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 5641 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 208 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    48.4 g

Zsír

  • Összesen
    60.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3799.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    482 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    2747 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    273.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    857 micro
  • β-crypt
    220 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    282 micro
Összesen 1128 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    242 g

Zsír

  • Összesen
    304.5 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    487 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18999.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    2408 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    370 mg
  • Foszfor
    2223 mg
  • Nátrium
    13737 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    471.7 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    1366.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1597 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    358 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    623 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1181 micro
  • α-karotin
    288 micro
  • β-karotin
    4283 micro
  • β-crypt
    1099 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1410 micro
Összesen 5641 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    704.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    509 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    191 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 208 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos vízben feloldjuk az élesztőt. Egy tálba tesszük a lisztet, a sót, a cukrot és az olívaolajat. Hozzáöntjük az élesztős vizet, majd jól összegyúrjuk. Amikor összeállt egynemű tésztává, meleg helyre tesszük, és egy órát kelesztjük.

A szószhoz

  1. A tejfölt összekeverjük az összetört fokhagymával. Pizzaszószból tubusosat használtam.

A feltéthez

  1. A gáztepsit kikenjük olajjal, majd kinyújtjuk benne a tésztát. Egyik felét pizzaszósszal kenjük meg, a másik felét pedig a fokhagymás tejföllel. Először rátesszük a sonkát, a szalámit és a kolbászt, majd a kukoricát, a szeletekre vágott lilahagymát, a kis kockákra vágott kaliforniai paprikát, a karikákra vágott paradicsomot. Bőségesen megszórjuk reszelt sajttal, majd ízlés szerint oregánóval. A tetejére pedig végül mehet a pepperóni. Ha intenzívebben szeretnénk érezni az ízét, akkor elég sütés után rátenni. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd kb (sütőtől függően) 20 percig sütjük, amíg szépen megpirul a teteje.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x32

Ebből az adagból kb 2 és fél tepsi pizza jön ki, vékonyra kinyújtva. (lásd a képen)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!