r
Nosalty Logó

Indiai vöröslencseragu buggyantott tojással

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Indiai vöröslencseragu buggyantott tojással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 687 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2742 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 117 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1874 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    1098 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1020 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    1936 micro
Összesen 687 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    122.8 g

Zsír

  • Összesen
    106.5 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7496 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    596 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    471 mg
  • Foszfor
    1857 mg
  • Nátrium
    4392 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    325.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    699.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    684 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    323 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1065 micro
  • Kolin:
    641 mg
  • Retinol - A vitamin:
    344 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    4081 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    9204 micro
  • Lut-zea
    7745 micro
Összesen 2742 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    397 micro
  • Lut-zea
    334 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük fel az olajat egy nagy, mély serpenyőben. Borítsuk rá a hagymát, a fokhagymát és egy jó csipet sót. Pároljuk gyakran kevergetve 2-3 percig, majd adjuk hozzá a paradicsompürét, a curryport, a száraz lencsét, és keverjük át alaposan. Pirítsuk még 1-2 percig.
  2. Öntsük fel az alaplével, és gyakran kevergetve 20-25 percig főzzük, amíg a lencse krémes lesz, és megpuhul.
  3. Keverjük hozzá a kókusztejet és a spenótot. Utóbbit épp csak addig főzzük, hogy megfonnyadjon. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, citromlével, majd üssük a ragu négy pontjába a tojásokat, ne túl közel egymáshoz.
  4. Fedjük le, és lassú tűzön főzzük 6-7 percig, hogy a tojások közepe lágy maradjon.
  5. Befejezésül csorgassuk a dhalra a maradék kókusztejet, majd szórjuk meg durvára vágott korianderrel és őrölt borssal. Lepénykenyérrel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 33
  • 7 napos nézettség: 295
  • Össznézettség: 5915
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 09.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: laktózmentes receptek
további kategória: mentes receptek kategória: vegetáriánus receptek
Indiai vöröslencseragu buggyantott tojással
Gerzsenyi Flóra 415 recept

Ez az egyedényes kókuszos lencseragu, azaz dhal buggyantott tojással és spenóttal éppoly tápláló, mint amilyen finom és egyszerű – egy remek recept, amivel változatosabbá és egészségesebbé tehetjük a mindennapi étkezéseinket. A tojás kihagyásával telesen növényi alapú fogást kaphatunk, amit rizzsel és lepénykenyérrel is fogyaszthatunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...