Illatos kuglóf
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
kukoricaderce
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
1g tej0 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
10 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
0g só0 kcal
-
23 kcal
-
39 kcal
-
0g rózsavíz0 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
A kenéshez
-
25g tortabevonó137 kcal
-
70 kcal
-
13g mandulapehely74 kcal
Összesen
1172
kcal
- 7% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
2g tej1 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
0g só0 kcal
-
91 kcal
-
155 kcal
-
0g rózsavíz0 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
A kenéshez
-
100g tortabevonó546 kcal
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
-
50g mandulapehely295 kcal
Összesen
4681
kcal
- 7% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
35g finomliszt127 kcal
-
21g cukor81 kcal
-
15.4g tojás19 kcal
-
0.1g tej0 kcal
-
0.8g sütőpor0 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
2.8g citromlé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.8g cukrozatlan kakaópor6 kcal
-
11 kcal
-
0g rózsavíz0 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
A kenéshez
-
7g tortabevonó38 kcal
-
19 kcal
-
3.5g mandulapehely21 kcal
Összesen
326
kcal
- 7% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.1 g
Zsír
-
Összesen 21.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 182 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1623.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 334 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 157 mg
-
Foszfor 720 mg
-
Nátrium 339 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 225.5 g
-
Cukor 113 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 73.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 166 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 281 micro
Összesen
1172
kcal
- 7% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 100.2 g
Zsír
-
Összesen 86.6 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 728 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6494.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 244 mg
-
Kálcium 1337 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 627 mg
-
Foszfor 2879 mg
-
Nátrium 1358 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 901.8 g
-
Cukor 451 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 292.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 312 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 278 micro
-
Kolin: 665 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1123 micro
Összesen
4681
kcal
- 7% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 454.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 202 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.2 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 20.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
326
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
30 dkg cukor
-
4 db tojás
-
2 ml tej
-
1 csomag sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 csipet só
-
4 ek cukrozatlan kakaópor
-
3 ek rózsavíz
-
0.5 teáskanál sáfrány
-
0.5 teáskanál gyömbérpor
-
1 teáskanál fahéj
-
0.5 teáskanál kardamom
A kenéshez
-
10 dkg tortabevonó
Elkészítés
A tésztához
- A kandírozott narancshéjat áztassuk be rózsavízbe, és oldjuk fel a sáfrányt egy evőkanál forró vízben. Ezután főzhetünk egy finom ebédet vagy elmehetünk a piacra, míg az előbbiek áznak (kb. 2 órán át).
- Robotgéppel keverjük ki margarint cukorral és vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a tojásokat és egy csipet sót.
- A lisztet keverjük össze a sütőporral és a fűszerekkel (fahéj, kardamom, gyömbér, citromhéj).
- A lisztet a tejjel felváltva keverjük a cukros-tojásos-margarinhoz, majd tegyük bele a rózsavízben ázott narancshéjat is.
- Osszuk ketté a tésztát. Az egyik felébe keverjük a kakaót, a másikba pedig a sáfrányt.
- Kikent, lisztezett kuglóf (koszorú) formába öntsük először a barna, majd a sárga keveréket, s villával kicsit turkáljunk bele, hogy szebb legyen a "minta".
- Süssük 50 percig.
- Ha kihűlt, kenjük be forró baracklekvárral, majd ha ez is kihűlt, készítsük el a tortabevonót (leírás szerint) és szórjunk rá szeletelt mandulát.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 18035
- Feltöltés dátuma: 2010. október 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
kukoricaderce
10 recept
Kaptam egy kapcsos koszorú sütőformát. Kerestem egy hozzávaló alapreceptet, majd hozzátettem, amit gondoltam.