r
Nosalty Logó

Illatos kuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kukoricaderce
Illatos kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 1172 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 4681 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 326 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1623.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    720 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    225.5 g
  • Cukor
    113 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    281 micro
Összesen 1172 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.2 g

Zsír

  • Összesen
    86.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6494.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    1337 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    627 mg
  • Foszfor
    2879 mg
  • Nátrium
    1358 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    901.8 g
  • Cukor
    451 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    292.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    665 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1123 micro
Összesen 4681 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    454.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 326 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A kandírozott narancshéjat áztassuk be rózsavízbe, és oldjuk fel a sáfrányt egy evőkanál forró vízben. Ezután főzhetünk egy finom ebédet vagy elmehetünk a piacra, míg az előbbiek áznak (kb. 2 órán át).
  2. Robotgéppel keverjük ki margarint cukorral és vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a tojásokat és egy csipet sót.
  3. A lisztet keverjük össze a sütőporral és a fűszerekkel (fahéj, kardamom, gyömbér, citromhéj).
  4. A lisztet a tejjel felváltva keverjük a cukros-tojásos-margarinhoz, majd tegyük bele a rózsavízben ázott narancshéjat is.
  5. Osszuk ketté a tésztát. Az egyik felébe keverjük a kakaót, a másikba pedig a sáfrányt.
  6. Kikent, lisztezett kuglóf (koszorú) formába öntsük először a barna, majd a sárga keveréket, s villával kicsit turkáljunk bele, hogy szebb legyen a "minta".
  7. Süssük 50 percig.
  8. Ha kihűlt, kenjük be forró baracklekvárral, majd ha ez is kihűlt, készítsük el a tortabevonót (leírás szerint) és szórjunk rá szeletelt mandulát.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 18025
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
kukoricaderce 10 recept

Kaptam egy kapcsos koszorú sütőformát. Kerestem egy hozzávaló alapreceptet, majd hozzátettem, amit gondoltam.

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...