Húsvéti töltött kalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Alíz tűzhelye
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 11% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta
-
90g finomliszt328 kcal
-
1g só0 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
44g tej25 kcal
-
5 kcal
-
20g sütőmargarin143 kcal
-
2g olívaolaj14 kcal
-
4g tojássárgája13 kcal
-
11g tojás14 kcal
Tojáskrém
-
72g főtt tojás112 kcal
-
16g tejföl32 kcal
-
2g metélőhagyma1 kcal
-
2g olívaolaj14 kcal
-
3g vaj20 kcal
-
20g feketeerdő sonka47 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
4g majonéz24 kcal
-
10g vöröshagyma4 kcal
Összeállítás
Összesen
808
kcal
- 11% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta
-
450g finomliszt1638 kcal
-
6g só0 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
220g tej123 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
100g sütőmargarin717 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
55g tojás69 kcal
Tojáskrém
-
360g főtt tojás558 kcal
-
80g tejföl158 kcal
-
9g metélőhagyma3 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
100g feketeerdő sonka234 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
22g majonéz118 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
Összeállítás
Összesen
4026
kcal
- 11% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta
-
29.2g finomliszt106 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
14.3g tej8 kcal
-
1.6g friss élesztő2 kcal
-
6.5g sütőmargarin46 kcal
-
0.5g olívaolaj5 kcal
-
1.3g tojássárgája4 kcal
-
3.6g tojás4 kcal
Tojáskrém
-
23.3g főtt tojás36 kcal
-
5.2g tejföl10 kcal
-
0.6g metélőhagyma0 kcal
-
0.5g olívaolaj5 kcal
-
0.9g vaj7 kcal
-
6.5g feketeerdő sonka15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
1.4g majonéz8 kcal
-
3.2g vöröshagyma1 kcal
Összeállítás
Összesen
261
kcal
- 11% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.8 g
Zsír
-
Összesen 41.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 363 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1149.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 133 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 290 mg
-
Nátrium 628 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 102.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 345 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 290 mg
-
Retinol - A vitamin: 329 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 189 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 370 micro
Összesen
808
kcal
- 11% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 139 g
Zsír
-
Összesen 208.2 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 1817 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5747.7 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 295 mg
-
Kálcium 664 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 171 mg
-
Foszfor 1451 mg
-
Nátrium 3140 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 388 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 512.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1724 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 396 micro
-
K vitamin: 127 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 548 micro
-
Kolin: 1452 mg
-
Retinol - A vitamin: 1643 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 945 micro
-
β-crypt 48 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1848 micro
Összesen
4026
kcal
- 11% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 372.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 204 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 120 micro
Összesen
261
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
450 g finomliszt
-
1 teáskanál só
-
3 teáskanál cukor
-
220 ml tej
-
25 g friss élesztő
-
100 g sütőmargarin
-
1 ek olívaolaj
-
1 db tojássárgája
Tojáskrém
-
6 db főtt tojás
-
80 ml tejföl
-
3 ek metélőhagyma
-
1 ek olívaolaj
-
1 ek vaj
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
fokhagymapor ízlés szerint
-
1 teáskanál mustár
-
2 ek majonéz
-
1 kis fej vöröshagyma
Összeállítás
Elkészítés
Tészta
- A 6-7 db tojást felrakjuk főni. Keményre főzzük.
- A 220 ml enyhén cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
- A lisztet, sót, maradék cukrot szárazon összekeverjük, a közepébe tesszük az 1 db tojássárgáját.
- Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt a tejjel, és az olvasztott margarint az olívaolajjal. Kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk a géppel.
- Nedves ruhával letakart tálban, 30 °C-ra melegített sütőben kelesztjük.
Tojáskrém
- A hagymát és az apróra vágott sonkadarabokat alacsony fokozaton félig megpirítjuk.
- Egy tálba tesszük a főtt tojások sárgáit, tejfölt, majonézt, mustárt, vajat, aprított metélőhagymát, pirított sonkát és hagymát, és krémet keverek belőle. Ha kicsit sűrű, kevés olívaolajat teszünk bele.
- Ezután beletesszük a főtt fehérjét is, és egy erős villával összetörjük a masszában, hogy egész picik legyenek a darabok. Végül a fűszerekkel tetszés szerint ízesítjük.
Összeállítás
- A megkelt tésztát kicsit átgyúrjuk, 3 egyenlő részre osztjuk. Egyenként egyforma téglalap alakúra nyújtjuk mindhárom részt, és nem túl vastagon a széleit kihagyva megkenjük a krémmel, és feltekerjük őket. Így három rudat kapunk.
- Fonatot készítünk, óvatosan egy sütőpapírral bélelt formába tesszük. Kicsit újra hagyjuk kelni a langyos sütőben, majd megkenjük egy felvert tojással. Kicsit még kelesztjük, majd 160°C-on pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 12536
- Feltöltés dátuma: 2020. április 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
Alíz tűzhelye
1 recept
Húsvétkor lennie kell az asztalon valamiféle fonott kalácsnak. Már évek óta sütök, most le is írtam, pontosan hogyan készül az én konyhámban.