r
Nosalty Logó

Húsvéti répás süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Húsvéti répás süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 2337 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 9343 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 335 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    152.8 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1294.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    562 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.8 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    937 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    371 micro
  • α-karotin
    2324 micro
  • β-karotin
    5623 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    591 micro
Összesen 2337 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.6 g

Zsír

  • Összesen
    611.4 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    228 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    129 g
  • Koleszterin
    1453 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5178.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    1128 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    481 mg
  • Foszfor
    2248 mg
  • Nátrium
    1058 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    879.1 g
  • Cukor
    553 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    729.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3749 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    84 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    361 micro
  • Kolin:
    1069 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1482 micro
  • α-karotin
    9294 micro
  • β-karotin
    22491 micro
  • β-crypt
    159 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    2363 micro
Összesen 9343 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    334 micro
  • β-karotin
    809 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 335 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálban összeforgatjuk a lisztet, sütőport, sót, fahéjat, gyömbért, narancshéjat és az apróra zúzott, de azért darabos pekándiót.
  2. Egy sajtreszelőn finomra reszeljük a sárgarépát, nem kell kinyomni a levét!
  3. Közben a tojásokat a kétféle cukorral habosra keverjük, majd kisebb adagokban hozzáadjuk az olajat és azzal is simára keverjük.
  4. Ezután 3-4 adagban mehet bele a lisztes keverék jól eldolgozzuk benne, legvégül eldolgozzuk benne a reszelt sárgarépát is!
  5. Sütőpapírral kibélelünk egy 30x40 cm-s tepsit, majd egyenletesen belesimítjuk a masszát, ezután egy 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
  6. Ha elkészült, hűlni hagyjuk!
  7. A kíhűlt lapot ketté vágjuk, majd az így kapott két lapot lapjában óvatosan kettévágjuk.
  8. Csomómentesre keverjük a tojásokat a kétféle cukorral a narancs levével és reszelt héjával valamint a keményítővel, közben a tejet felmelegítjük, majd a tojásos keverékhez adjuk folyamatos keverés közben.
  9. Az így előkészített masszát visszatesszük a tűzre és folyamatos keverés közben sűrűre főzzük, végül beledolgozzuk 2-3 adagban a vajat, ezután levesszük a tűzről és átöntjük egy tálba, lefedjük és teljesen kihűtjük.
  10. A mascarponét a tejszínnel habbá verjük, majd adagonként beledolgozzuk a közben lehűlt narancsos krémet, szép selymes krémmé keverjük, 3 részre osztjuk úgy, hogy a tetejére is maradjon kb. 10 dkg belőle.
  11. Egy tálcára tesszük az első lapot, rákenjük a krém egyharmadát, majd így betöltjük a többi lapot is. Végül a tetejére kenjük a maradék krémet, folpackkal lefedjük és egy éjszakára hidegre tesszük.
  12. A grillázshoz a cukrot karamellizáljuk, majd a diós keverékre öntjük, ha teljesen kíhűlt, egy aprítógépben összezúzzuk, másnap befedjük vele a süteményünket! Ízlés szerint díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 144
  • Feltöltés dátuma: 2024. április 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvéti répás süti
Katharosz 499 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...