Húsvéti répás süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 26% Zsír
-
50g nádcukor190 kcal
-
10 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g pekándió173 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
44g napraforgó olaj387 kcal
-
75g sárgarépa27 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
50g laktózmentes tej30 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
63g mascarpone253 kcal
-
18g vaj125 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
33g narancs11 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
10 kcal
-
48 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
38g pekándió259 kcal
Összesen
2337
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 26% Zsír
-
200g nádcukor760 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g pekándió691 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
175g napraforgó olaj1547 kcal
-
300g sárgarépa109 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
200g laktózmentes tej118 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
70g vaj502 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
130g narancs45 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
191 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
150g pekándió1037 kcal
Összesen
9343
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 26% Zsír
-
7.2g nádcukor27 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
10.8g finomliszt39 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.6g pekándió25 kcal
-
7.9g tojás10 kcal
-
6.3g napraforgó olaj56 kcal
-
10.8g sárgarépa4 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
7.2g laktózmentes tej4 kcal
-
7.2g habtejszín21 kcal
-
9g mascarpone36 kcal
-
2.5g vaj18 kcal
-
4g tojás5 kcal
-
4.7g narancs2 kcal
-
5.4g cukor21 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
1.8g kukoricakeményítő7 kcal
-
5.4g cukor21 kcal
-
5.4g pekándió37 kcal
Összesen
335
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.6 g
Zsír
-
Összesen 152.8 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 363 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1294.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 282 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 562 mg
-
Nátrium 264 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 219.8 g
-
Cukor 138 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 182.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 937 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 71 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 267 mg
-
Retinol - A vitamin: 371 micro
-
α-karotin 2324 micro
-
β-karotin 5623 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 591 micro
Összesen
2337
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 122.6 g
Zsír
-
Összesen 611.4 g
-
Telített zsírsav 129 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 228 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 129 g
-
Koleszterin 1453 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5178.7 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 209 mg
-
Kálcium 1128 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 481 mg
-
Foszfor 2248 mg
-
Nátrium 1058 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 879.1 g
-
Cukor 553 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 729.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3749 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 84 mg
-
C vitamin: 70 mg
-
D vitamin: 284 micro
-
K vitamin: 66 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 361 micro
-
Kolin: 1069 mg
-
Retinol - A vitamin: 1482 micro
-
α-karotin 9294 micro
-
β-karotin 22491 micro
-
β-crypt 159 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 2363 micro
Összesen
9343
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 22 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 186.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.6 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 26.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 135 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 334 micro
-
β-karotin 809 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
335
kcal
Hozzávalók
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 kk fahéj
-
1 kk gyömbérpor
-
30 dkg finomliszt
-
2 tk sütőpor
-
1 csipet só
-
10 dkg pekándió
-
175 g napraforgó olaj
-
1 db narancshéj
-
2 dl habtejszín
-
7 dkg vaj
-
2 db tojás
-
15 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
5 dkg kukoricakeményítő
Elkészítés
- Egy tálban összeforgatjuk a lisztet, sütőport, sót, fahéjat, gyömbért, narancshéjat és az apróra zúzott, de azért darabos pekándiót.
- Egy sajtreszelőn finomra reszeljük a sárgarépát, nem kell kinyomni a levét!
- Közben a tojásokat a kétféle cukorral habosra keverjük, majd kisebb adagokban hozzáadjuk az olajat és azzal is simára keverjük.
- Ezután 3-4 adagban mehet bele a lisztes keverék jól eldolgozzuk benne, legvégül eldolgozzuk benne a reszelt sárgarépát is!
- Sütőpapírral kibélelünk egy 30x40 cm-s tepsit, majd egyenletesen belesimítjuk a masszát, ezután egy 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
- Ha elkészült, hűlni hagyjuk!
- A kíhűlt lapot ketté vágjuk, majd az így kapott két lapot lapjában óvatosan kettévágjuk.
- Csomómentesre keverjük a tojásokat a kétféle cukorral a narancs levével és reszelt héjával valamint a keményítővel, közben a tejet felmelegítjük, majd a tojásos keverékhez adjuk folyamatos keverés közben.
- Az így előkészített masszát visszatesszük a tűzre és folyamatos keverés közben sűrűre főzzük, végül beledolgozzuk 2-3 adagban a vajat, ezután levesszük a tűzről és átöntjük egy tálba, lefedjük és teljesen kihűtjük.
- A mascarponét a tejszínnel habbá verjük, majd adagonként beledolgozzuk a közben lehűlt narancsos krémet, szép selymes krémmé keverjük, 3 részre osztjuk úgy, hogy a tetejére is maradjon kb. 10 dkg belőle.
- Egy tálcára tesszük az első lapot, rákenjük a krém egyharmadát, majd így betöltjük a többi lapot is. Végül a tetejére kenjük a maradék krémet, folpackkal lefedjük és egy éjszakára hidegre tesszük.
- A grillázshoz a cukrot karamellizáljuk, majd a diós keverékre öntjük, ha teljesen kíhűlt, egy aprítógépben összezúzzuk, másnap befedjük vele a süteményünket! Ízlés szerint díszíthetjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x40
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 144
- Feltöltés dátuma: 2024. április 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
Katharosz
499 recept