r
Nosalty Logó

Húsos tekercs vasárnapi maradékból

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Húsos tekercs vasárnapi maradékból
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 895 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3577 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 199 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    40.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1245.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    504 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    375 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    522 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    11296 micro
  • Lut-zea
    373 micro
Összesen 895 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.6 g

Zsír

  • Összesen
    163.1 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    594 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4980.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    254 mg
  • Kálcium
    1268 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    2015 mg
  • Nátrium
    1093 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    366.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1001.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1501 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    362 mg
  • D vitamin:
    138 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    516 micro
  • Kolin:
    488 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1318 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    2087 micro
  • β-crypt
    168 micro
  • Likopin
    45185 micro
  • Lut-zea
    1493 micro
Összesen 3577 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2516 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Megfuttatjuk az élesztőt pici cukorral és a tejjel.
  2. A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát dagasztunk, annyi vizet adunk hozzá, hogy a tésztánk ne váljék ragacsossá (minél keményebb a tészta, annál könnyebb dolgunk lesz töltéskor). 20-30 percre félretesszük
  3. Míg kel a tészta, húsdarálón ledaráljuk a főtt húst (bármilyen megfelel, de ne legyen túl zsíros).
  4. Besűrítjük a paradicsomlét (addig forraljuk, míg kb. ketchup állagú nem lesz), beletesszük a fűszereket és a húst.
  5. Ha van otthon egy felesleges cső főtt kukoricánk, lefejtjük a szemeit, ha nincs, akkor kibontunk egy konzervet.
  6. Lereszeljük a sajtot.
  7. A megkelt tásztát gyúródeszkán kinyújtjuk. Megkenjük a húsos krémmel, megszórjuk kukoricával és sajttal.
  8. Feltekerjük, és 2-3 cm-es darabkákra szeleteljük, tepsibe rakjuk (nekem 2 tepsivel lett).
  9. 5-10 percet pihentetjük, majd forró sütőben megsütjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 7968
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 17.

Ajánló

Hétfői vacsorának kiváló.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem akartam, hogy kárba vesszen a maradék, egy kicsit átfogalmaztam, és így elfogyott :).

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...