r
Nosalty Logó

Húsos-sajtos csigák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Húsos-sajtos csigák
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A tésztához

Összesen 973 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A tésztához

Összesen 3895 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A tésztához

Összesen 236 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.1 g

Zsír

  • Összesen
    54.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1820.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    353 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    581 mg
  • Nátrium
    737 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    404 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    357 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    549 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    14382 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 973 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    188.6 g

Zsír

  • Összesen
    216.6 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    919 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7283.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    1413 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    2324 mg
  • Nátrium
    2948 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    295.2 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    776.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1614 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    681 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1430 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    2196 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    57528 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 3895 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3490 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A tésztához

Elkészítés

A húshoz

  1. Kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A liszttel, a tojássárgával, a sóval, a tejjel és az olajjal alaposan összedolgozzuk.
  2. Meleg helyen, letakarva kb. fél óráig kelesztjük.
  3. Míg a tészta kel, elkészítjük a húst: a margarinon megpirítjuk az apróra vágott hagymát., majd hozzákeverjük a darált húst. Kevergetve kifehérítjük, sózzuk, beletesszük a paradicsompürét és a fűszereket. Ha kívánja, kevés vizet öntünk alá, és lefedve puhára pároljuk. Ne maradjon leve! Ha megfőtt, eltávolítjuk belőle a babérlevelet.
  4. A megkelt tésztát eléggé széles, félujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk, megkenjük olvasztott margarinnal, rászórunk 10 dkg reszelt sajtot, majd feltekerjük. 15 db-ra vágjuk. (Ezek kb. 2-3 cm szélesek.)
  5. A húst egy kivajazott tűzálló tálba simítjuk, és ráhelyezzük a csigákat, amiknek az oldalát megkenjük olvasztott margarinnal. A tetejüket megkenjük tejjel, és ráreszeljük a maradék sajtot.
  6. 10 perc pihentetés után forró sütőben szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28x18x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 9440
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 06.

Ajánló

Kísérletezőknek, akik szeretik a kelt tésztát és az olaszos raguk ízét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Réges-régi szakácskönyvben lapult a recept. Mindig csak továbblapoztam, mert nem igazán tudtam elképzelni, hogy mutathat ez az étel elkészítve, olyan nyakatekertnek tűnt. De aztán győzött a kíváncsiság. A végeredmény csodálatos lett. Dundi, puha, illatos csigácskák, tetejükön a rápirult sajttal sorakoznak a szintén nagyon finom, sötétpiros húsos alapon. Na jó, de hogy kellene ezt tálalni, hogy szép maradjon? És hogyan kell ezt enni? Ezt ki kellett tapasztalni. Mikor meleg, akkor érdemes úgy, ahogy a képen, és villa szükséges hozzá. Viszont mikor kihűlt, akkor egyszerűen csak fejre kell fordítani a csigákat, és akkor már nem kell hozzá villa. Ugyanis a sajt süléskor valamennyire befolyik a hús közé, és ott megszilárdul, így a csigáknak amolyan kis darálthús talpacskái lesznek. Akkor már kézzel tépkedhető a foszlós finom tészta, és minden falatra husi is jut bőven. Még harmadnap is puha... lenne, ha maradna.

Hozzávalók

A húshoz

A tésztához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...