Húsos-sajtos csigák
- 13% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 15% Zsír
A húshoz
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
8g margarin54 kcal
-
41 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
4g vaj25 kcal
A tésztához
-
75g finomliszt273 kcal
-
5g élesztő5 kcal
-
38g tej21 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
18 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
38g sajt132 kcal
-
1g só0 kcal
-
1g cukor2 kcal
- 13% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 15% Zsír
A húshoz
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
30g margarin215 kcal
-
200g sűrített paradicsom164 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
14g vaj100 kcal
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
20g élesztő21 kcal
-
150g tej84 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
71 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
150g sajt528 kcal
-
4g só0 kcal
-
3g cukor10 kcal
- 13% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 15% Zsír
A húshoz
-
30.3g darált sertéshús55 kcal
-
1.8g margarin13 kcal
-
12.1g sűrített paradicsom10 kcal
-
10.3g vöröshagyma4 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
A tésztához
-
18.2g finomliszt66 kcal
-
1.2g élesztő1 kcal
-
9.1g tej5 kcal
-
1.2g tojássárgája4 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
4.9g vaj35 kcal
-
9.1g sajt32 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
- 13% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.1 g
Zsír
-
Összesen 54.2 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 230 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1820.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 353 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 581 mg
-
Nátrium 737 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.8 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 194.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 404 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 170 mg
-
Retinol - A vitamin: 357 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 549 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 14382 micro
-
Lut-zea 70 micro
- 13% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 188.6 g
Zsír
-
Összesen 216.6 g
-
Telített zsírsav 100 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 919 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7283.2 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 247 mg
-
Kálcium 1413 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 313 mg
-
Foszfor 2324 mg
-
Nátrium 2948 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 295.2 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 776.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1614 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 165 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 41 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 348 micro
-
Kolin: 681 mg
-
Retinol - A vitamin: 1430 micro
-
α-karotin 66 micro
-
β-karotin 2196 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 57528 micro
-
Lut-zea 279 micro
- 13% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 441.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 179 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 133 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3490 micro
-
Lut-zea 17 micro
Hozzávalók
A húshoz
-
3 dkg margarin
-
200 g sűrített paradicsom
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
1 késhegynyi fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
rozmaring ízlés szerint
-
1 db babérlevél
A tésztához
-
30 dkg finomliszt
-
2 dkg élesztő
-
1.5 dl tej
-
1 db tojássárgája
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 kávéskanál só
-
0.5 teáskanál cukor
Elkészítés
A húshoz
- Kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A liszttel, a tojássárgával, a sóval, a tejjel és az olajjal alaposan összedolgozzuk.
- Meleg helyen, letakarva kb. fél óráig kelesztjük.
- Míg a tészta kel, elkészítjük a húst: a margarinon megpirítjuk az apróra vágott hagymát., majd hozzákeverjük a darált húst. Kevergetve kifehérítjük, sózzuk, beletesszük a paradicsompürét és a fűszereket. Ha kívánja, kevés vizet öntünk alá, és lefedve puhára pároljuk. Ne maradjon leve! Ha megfőtt, eltávolítjuk belőle a babérlevelet.
- A megkelt tésztát eléggé széles, félujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk, megkenjük olvasztott margarinnal, rászórunk 10 dkg reszelt sajtot, majd feltekerjük. 15 db-ra vágjuk. (Ezek kb. 2-3 cm szélesek.)
- A húst egy kivajazott tűzálló tálba simítjuk, és ráhelyezzük a csigákat, amiknek az oldalát megkenjük olvasztott margarinnal. A tetejüket megkenjük tejjel, és ráreszeljük a maradék sajtot.
- 10 perc pihentetés után forró sütőben szép pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 28x18x6
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 9440
- Feltöltés dátuma: 2010. október 06.
Ajánló
Kísérletezőknek, akik szeretik a kelt tésztát és az olaszos raguk ízét.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
Réges-régi szakácskönyvben lapult a recept. Mindig csak továbblapoztam, mert nem igazán tudtam elképzelni, hogy mutathat ez az étel elkészítve, olyan nyakatekertnek tűnt. De aztán győzött a kíváncsiság. A végeredmény csodálatos lett. Dundi, puha, illatos csigácskák, tetejükön a rápirult sajttal sorakoznak a szintén nagyon finom, sötétpiros húsos alapon. Na jó, de hogy kellene ezt tálalni, hogy szép maradjon? És hogyan kell ezt enni? Ezt ki kellett tapasztalni. Mikor meleg, akkor érdemes úgy, ahogy a képen, és villa szükséges hozzá. Viszont mikor kihűlt, akkor egyszerűen csak fejre kell fordítani a csigákat, és akkor már nem kell hozzá villa. Ugyanis a sajt süléskor valamennyire befolyik a hús közé, és ott megszilárdul, így a csigáknak amolyan kis darálthús talpacskái lesznek. Akkor már kézzel tépkedhető a foszlós finom tészta, és minden falatra husi is jut bőven. Még harmadnap is puha... lenne, ha maradna.