Húsleves Odzsi konyhájából
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Odzsi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
0 kcal
-
67g pulykanyak83 kcal
-
25g zúza24 kcal
-
83g libaaprólék173 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
17g vöröshagyma6 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
17g paradicsom3 kcal
-
17g tv-paprika3 kcal
-
27g zeller10 kcal
-
5g gomba1 kcal
-
117g káposzta23 kcal
-
83g kelkáposzta18 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
30g fehérrépa19 kcal
-
17g burgonya10 kcal
-
500g víz0 kcal
Összesen
390
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
500g sertés karajcsont0 kcal
-
400g pulykanyak500 kcal
-
150g zúza141 kcal
-
500g libaaprólék1039 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
100g vöröshagyma36 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
32g gomba7 kcal
-
700g káposzta140 kcal
-
500g kelkáposzta108 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
3000g víz0 kcal
Összesen
2336
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
7.4g sertés karajcsont0 kcal
-
5.9g pulykanyak7 kcal
-
2.2g zúza2 kcal
-
7.4g libaaprólék15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1.5g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
1.5g paradicsom0 kcal
-
1.5g tv-paprika0 kcal
-
2.4g zeller1 kcal
-
0.5g gomba0 kcal
-
10.3g káposzta2 kcal
-
7.4g kelkáposzta2 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
3.5g sárgarépa1 kcal
-
2.7g fehérrépa2 kcal
-
1.5g burgonya1 kcal
-
44.3g víz0 kcal
Összesen
34
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 27.3 g
Zsír
-
Összesen 20.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 174 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 969.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 141 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 387 mg
-
Nátrium 315 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 869.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 366 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 83 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 139 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 135 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 1288 micro
-
β-karotin 3492 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 429 micro
-
Lut-zea 240 micro
Összesen
390
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 163.6 g
Zsír
-
Összesen 124.4 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 1044 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5815.7 g
-
Cink 28 mg
-
Szelén 207 mg
-
Kálcium 849 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 490 mg
-
Foszfor 2321 mg
-
Nátrium 1892 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 150.5 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 49 mg
VÍZ
-
Összesen 5215.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2196 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 500 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 836 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 45 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 811 micro
-
Kolin: 389 mg
-
Retinol - A vitamin: 128 micro
-
α-karotin 7730 micro
-
β-karotin 20954 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 2575 micro
-
Lut-zea 1438 micro
Összesen
2336
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 85.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 77 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 114 micro
-
β-karotin 309 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 38 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
34
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg sertés karajcsont
-
1 db pulykanyak
-
50 dkg libaaprólék
-
3 db babérlevél
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db paradicsom
-
1 közepes db tv-paprika
-
2 kis db gomba
-
1 kis db káposzta
-
1 kis db kelkáposzta
-
1 csipet gyömbérpor
-
2 csipet lestyán
-
3 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db fehérrépa
-
1 db burgonya
-
3 l víz
Elkészítés
- Minden hozzávalót megtisztítunk, megmosunk, felaprítunk.
- Egy nagyobb fazékba helyezzük a husikat, és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy bőven ellepje.
- Mikor felfőtt, lehabozzuk. Tegyük bele az összes fűszert. Takarékon főzzük kb. 40 percet, épp hogy gyöngyözzön, fedő csak félig legyen rajta. Sót ekkor tegyünk bele, de inkább többször sózzuk.
- Ha már kezd puhulni a hús (2,5-3 óra) a hosszában 4-be vágott zöldségeket is beletesszük a levesbe. A krumplit egészben hagyjuk. Ha kevés a víz, pótoljuk meleg vízzel, és ha felfőtt, ismét kóstoljuk meg a sósságát. 30-40 perc múlva egy répán végzett puhasági teszt után elkészült a levesünk.
- Levesszük a tűzről, és 1 dl hideg vizet öntünk rá. Hagyjuk állni 20 percet.
- Szűrjük le a levest. Enyhén sós vízben főzzük ki a levesbetétet, szűrjük és öblítsük le.
- Elkészítettem: 160 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1362
- Feltöltés dátuma: 2014. március 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Odzsi
21 recept
Ezt a receptet egy nagyon szeretett rokonomnak ajánlom.