r
Nosalty Logó

Húsgombóc paradicsomszószban kdritától

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
kdrita
Húsgombóc paradicsomszószban kdritától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A szószhoz

A húsgombóchoz

Összesen 573 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A szószhoz

A húsgombóchoz

Összesen 2290 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A szószhoz

A húsgombóchoz

Összesen 81 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1374.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    517 mg
  • Nátrium
    581 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    435.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    243 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    210 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    1378 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    22593 micro
  • Lut-zea
    1128 micro
Összesen 573 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.3 g

Zsír

  • Összesen
    79.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    509 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5496.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    408 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    454 mg
  • Foszfor
    2070 mg
  • Nátrium
    2324 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    252.1 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1740.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    568 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    972 mg
  • D vitamin:
    145 micro
  • K vitamin:
    840 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    676 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    5512 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    90370 micro
  • Lut-zea
    4510 micro
Összesen 2290 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3206 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 81 kcal

Hozzávalók

A szószhoz

A húsgombóchoz

Elkészítés

A szószhoz

  1. A gerslit átmossuk, és a darált hússal, a fűszerekkel, a tojással és zúzott fokhagymával jó alaposan összedolgozzuk. Félretesszük, hogy az ízek kissé összeérjenek (ez kb. a szósz elkésztési ideje).
  2. A TV paprikát megmossuk, és óvatosan, kimagozzuk, hogy tölthető állapotba kerüljön.
  3. Magas fazékban a zsírral és liszttel világos rántást készítünk, felöntjük a zöldségleves alappal óvatosan, nehogy csomós legyen, és hozzáadjuk a paradicsomlét, az apróra vágott zellerzöldet és a petrezselymet. Felforraljuk.
  4. Mikor felforrt, hozzáadjuk a cukrot, és sózzuk, újra forraljuk, és megkóstoljuk, hogy a paradicsomszósz elég édes és sós-e. (Ízlés szerint lehet édesebbre vagy savanykásra. Sóval óvatosan, mert a gombócban is van só.)
  5. A darált hússal megtöltjük a paprikákat, és a maradékból gombócokat formázunk.
  6. Forrásban lévő szószba rakjuk, és hagyjuk kb. 5 percig forrni, majd óvatosan megkeverjük, hogy a gombócok ne ragadjanak le.
  7. Ezután kis lángra vesszük, és fedő alatt addig főzzük, míg a gombócok teljesen megpuhulnak.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5775
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 27.

Ajánló

Annak ajánlom, akinek kevés az ideje, mert gyors és egyszerű. Illetve akik édesen szeretik a töltött paprikát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsgombóc paradicsomszószban avagy nálam ez a töltött paprika. Sok gombóc és rengeteg paradicsomszósz.:) Én anyukámtól tanultam, Ő a nagyimtól. Szerintem ez a legegyszerűbb módja a töltött paprikának. És nagyon finom.

Hozzávalók

A szószhoz

A húsgombóchoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...