Húsgombóc paradicsomszószban kdritától
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
kdrita
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
A szószhoz
-
250g paradicsomlé43 kcal
-
125g zöldség alaplé9 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g só0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
40g zeller14 kcal
-
4g sertészsír34 kcal
A húsgombóchoz
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
50g gersli176 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
75g tv-paprika12 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0 kcal
Összesen
573
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
A szószhoz
-
1000g paradicsomlé170 kcal
-
500g zöldség alaplé35 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g só0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
A húsgombóchoz
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
200g gersli704 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
300g tv-paprika49 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0 kcal
Összesen
2290
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
A szószhoz
-
35.5g paradicsomlé6 kcal
-
17.7g zöldség alaplé1 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.6g petrezselyem1 kcal
-
5.7g zeller2 kcal
-
0.5g sertészsír5 kcal
A húsgombóchoz
-
17.7g darált sertéshús32 kcal
-
7.1g gersli25 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
10.6g tv-paprika2 kcal
-
2g tojás2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0 kcal
Összesen
81
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.8 g
Zsír
-
Összesen 19.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 127 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1374.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 113 mg
-
Foszfor 517 mg
-
Nátrium 581 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 435.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 243 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 210 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 169 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 1378 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 22593 micro
-
Lut-zea 1128 micro
Összesen
573
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 143.3 g
Zsír
-
Összesen 79.3 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 509 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5496.7 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 201 mg
-
Kálcium 408 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 454 mg
-
Foszfor 2070 mg
-
Nátrium 2324 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 252.1 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 1740.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 568 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 972 mg
-
D vitamin: 145 micro
-
K vitamin: 840 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 47 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 377 micro
-
Kolin: 676 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 52 micro
-
β-karotin 5512 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 90370 micro
-
Lut-zea 4510 micro
Összesen
2290
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 195 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 61.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 196 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 3206 micro
-
Lut-zea 160 micro
Összesen
81
kcal
Hozzávalók
A szószhoz
-
1 evőkanál finomliszt
-
2 ek cukor
-
só ízlés szerint
-
1 kis db zeller
A húsgombóchoz
-
0.5 kg darált sertéshús
-
3 gerezd fokhagyma
-
3 db tv-paprika
-
1 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
köménymag ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
Elkészítés
A szószhoz
- A gerslit átmossuk, és a darált hússal, a fűszerekkel, a tojással és zúzott fokhagymával jó alaposan összedolgozzuk. Félretesszük, hogy az ízek kissé összeérjenek (ez kb. a szósz elkésztési ideje).
- A TV paprikát megmossuk, és óvatosan, kimagozzuk, hogy tölthető állapotba kerüljön.
- Magas fazékban a zsírral és liszttel világos rántást készítünk, felöntjük a zöldségleves alappal óvatosan, nehogy csomós legyen, és hozzáadjuk a paradicsomlét, az apróra vágott zellerzöldet és a petrezselymet. Felforraljuk.
- Mikor felforrt, hozzáadjuk a cukrot, és sózzuk, újra forraljuk, és megkóstoljuk, hogy a paradicsomszósz elég édes és sós-e. (Ízlés szerint lehet édesebbre vagy savanykásra. Sóval óvatosan, mert a gombócban is van só.)
- A darált hússal megtöltjük a paprikákat, és a maradékból gombócokat formázunk.
- Forrásban lévő szószba rakjuk, és hagyjuk kb. 5 percig forrni, majd óvatosan megkeverjük, hogy a gombócok ne ragadjanak le.
- Ezután kis lángra vesszük, és fedő alatt addig főzzük, míg a gombócok teljesen megpuhulnak.
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5775
- Feltöltés dátuma: 2012. november 27.
Ajánló
Annak ajánlom, akinek kevés az ideje, mert gyors és egyszerű. Illetve akik édesen szeretik a töltött paprikát.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
kdrita
25 recept
Húsgombóc paradicsomszószban avagy nálam ez a töltött paprika. Sok gombóc és rengeteg paradicsomszósz.:) Én anyukámtól tanultam, Ő a nagyimtól. Szerintem ez a legegyszerűbb módja a töltött paprikának. És nagyon finom.