r
Nosalty Logó

Hideg barackos túrótorta

Maki
Hideg barackos túrótorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

647
Kalória
21.5g
Fehérje
90.9g
Szénhidrát
24.3g
Zsír
171.9g
Víz
106.8g
Koleszterin
4.1g
Élelmi rost
70.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 647 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3886 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 204 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1059.7 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    90.9 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    171.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    286 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 647 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129 g

Zsír

  • Összesen
    145.6 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    641 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6358.1 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    949 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    2055 mg
  • Nátrium
    532 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    545.3 g
  • Cukor
    425 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1031.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    983 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    824 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1713 micro
  • β-crypt
    412 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    680 micro
Összesen 3886 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.9 g
  • Cink
    69 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 204 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta készítése:
  2. Kivajazunk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát és az aljába méretre vágott sütőpapírt teszünk.
  3. A tojásokat és a cukrot robotgéppel fölhabosítjuk.
  4. A lisztet, a sütőport, a diót és a kakaót összekeverjük és óvatosan a tojáshabhoz forgatjuk.
  5. A tortaformába öntjük a masszát és 175 fokon 12 perc alatt megsütjük. Ha kész, kihűtjük.
  6. A töltelék készítése:
  7. A zselatint 1 dl befőttlével elkeverjük, majd takaréklángon addig kevergetjük, amíg a zselatin feloldódik.
  8. Félretesszük hűlni, közben a porcukrot simára keverjük 1 dl forró befőttlével egy nagy keverőtálban.
  9. A porcukorhoz adjuk a túrót, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a citromlevet, a tejfölt és 4-5 szem felezett barackot, apróra vágva. Robotgéppel 1-2 perc alatt összedolgozzuk és végül beleforgatjuk a tejszínhabot, majd az egészbe a zselatint.
  10. Összeállítás:
  11. A kihűlt tésztát kivesszük a formából, lehúzzuk róla a sütőpapírt és miután a formát elmostuk és szárazra töröltük, visszatesszük bele.
  12. Megöntözzük 1 dl befőttlével, elsimítjuk rajta a túrós tölteléket, és kicsit megrázogatjuk, hogy egyenletesen eloszoljon. A tetejét megszórjuk kakaóporral és kirakjuk barackszeletekkel. (Én pár szem Smarties-t is tettem rá, hogy színesebb legyen.)
  13. A tortát pár órára a hűtőbe tesszük, míg megdermed. Tálalás előtt késsel finoman körbevágjuk és kiszedjük a formából.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 12 p

A story rövid: meglátni és megszeretni! Ennek a receptnek az eredeti Stahl Juditos verzióját Mignon töltötte fel ide nemrég: a túró rudi tortát, amiért ismételten őrült nagy köszönet neki! Én azon nyomban bele is szerettem és a környezetem is. Azóta kb kettőt kell csinálnom hetente és már megszületett kisebb változtatásokkal a saját barackos verzióm is! Ezt töltöttem most fel nektek. :-)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...