r
Nosalty Logó

Házi hamburger Viki konyhájából

Shaz1724
Házi hamburger Viki konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

Az öntethez

Tálaláshoz

1351
Kalória
87.3g
Fehérje
121.4g
Szénhidrát
54.9g
Zsír
309g
Víz
198.8g
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
19.5g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

Az öntethez

Tálaláshoz

Összesen 1351 kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

Az öntethez

Tálaláshoz

Összesen 12163 kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

Az öntethez

Tálaláshoz

Összesen 211 kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.3 g

Zsír

  • Összesen
    54.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2777.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    771 mg
  • Nátrium
    1344 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    121.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    309 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    487 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 1351 kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    785.7 g

Zsír

  • Összesen
    494.5 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    1789 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    24996.9 g
  • Cink
    75 mg
  • Szelén
    1124 mg
  • Kálcium
    3623 mg
  • Vas
    106 mg
  • Magnézium
    1015 mg
  • Foszfor
    6940 mg
  • Nátrium
    12097 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1092.3 g
  • Cukor
    175 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    2781 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1368 micro
  • B6 vitamin:
    14 mg
  • B12 Vitamin:
    53 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    259 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    17 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    209 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2175 micro
  • Kolin:
    2246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1172 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    2393 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    4382 micro
  • Lut-zea
    1814 micro
Összesen 12163 kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    77 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 211 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. Megcsináljuk a húsfűszer keveréket: bors, mustármag, koriander, cayenne bors, majd félretesszük. A darált húsba belegyúrjuk a sót, a zsemlemorzsát, a nyomott fokhagymát és a tojásokat.
  2. A húsból húspogácsákat formázunk (mi sütőpapírra tettük, így egymásra lehet pakolni a még el nem készült húsokat).
  3. Kikeverjük a szószt. A tejfölt, a ketchupot és a mustárt összekeverjük a juhtúróval amennyire tudjuk, beleszórjuk az apróra vágott vöröshagymát, és leturmixoljuk az egészet, majd ha szükséges, sózzuk.
  4. Közvetlenül sütés előtt a pogácsákat megszórjuk a fűszerkeverékkel. Olajat öntünk a tepsibe, majd a forró olajba tesszük a húsokat. Először a húsok mindkét felét megpirítjuk, majd fedő alatt jól átsütjük őket. Minél kevesebbszer fordítsuk meg! Nagyon fontos, hogy valóban jól átsüljön a hús, hiszen a nyers sertés- és marhahúsban rengeteg baktérium bújhat meg.
  5. A lilahagymát és a bucit, amibe tesszük, szintén megpirítjuk.
  6. A megsült húst beletesszük a kenyérbe, rászórjuk a sajtot, és rápakoljuk a zöldségeket, végül meglocsoljuk a szósszal, és kész is a saját készítésű hamburger!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 12 p

Bár úgy tűnhet, hogy sok a hozzávaló, a sok fűszerből keveréket kell csinálni, így azokkal nincs több gond. Az egyik barátunk nagymestere a házi hamburgernek, ezt szeretném most megosztani veletek. A receptet képekkel megtaláljátok a honlapomon.

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...