Házi hamburger Viki konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Shaz1724
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 15% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
A húshoz
-
111g darált marhahús158 kcal
-
111g darált sertéshús202 kcal
-
12g tojás15 kcal
-
6g zsemlemorzsa22 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g mustármag0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0 kcal
Az öntethez
-
36g tejföl70 kcal
-
2g ketchup2 kcal
-
1g mustár1 kcal
-
56g juhtúró157 kcal
-
6g vöröshagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
Tálaláshoz
-
222g hamburger zsemle620 kcal
-
28g füstölt sajt91 kcal
-
9g salátalevél1 kcal
-
11g paradicsom2 kcal
-
19g lilahagyma7 kcal
Összesen
1351
kcal
- 15% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
A húshoz
-
1000g darált marhahús1420 kcal
-
1000g darált sertéshús1820 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g mustármag0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0 kcal
Az öntethez
-
320g tejföl634 kcal
-
15g ketchup15 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
500g juhtúró1415 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
0g só0 kcal
Tálaláshoz
-
2000g hamburger zsemle5580 kcal
-
250g füstölt sajt820 kcal
-
84g salátalevél11 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
170g lilahagyma62 kcal
Összesen
12163
kcal
- 15% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
A húshoz
-
17.7g darált marhahús25 kcal
-
17.7g darált sertéshús32 kcal
-
1.9g tojás2 kcal
-
0.9g zsemlemorzsa3 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g mustármag0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0 kcal
Az öntethez
-
5.6g tejföl11 kcal
-
0.3g ketchup0 kcal
-
0.2g mustár0 kcal
-
8.8g juhtúró25 kcal
-
0.9g vöröshagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
Tálaláshoz
-
35.3g hamburger zsemle98 kcal
-
4.4g füstölt sajt14 kcal
-
1.5g salátalevél0 kcal
-
1.8g paradicsom0 kcal
-
3g lilahagyma1 kcal
Összesen
211
kcal
- 15% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 87.3 g
Zsír
-
Összesen 54.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 199 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2777.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 125 mg
-
Kálcium 403 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 113 mg
-
Foszfor 771 mg
-
Nátrium 1344 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 121.4 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 309 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 152 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 242 micro
-
Kolin: 250 mg
-
Retinol - A vitamin: 130 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 266 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 487 micro
-
Lut-zea 202 micro
Összesen
1351
kcal
- 15% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 785.7 g
Zsír
-
Összesen 494.5 g
-
Telített zsírsav 108 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 103 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 66 g
-
Koleszterin 1789 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 24996.9 g
-
Cink 75 mg
-
Szelén 1124 mg
-
Kálcium 3623 mg
-
Vas 106 mg
-
Magnézium 1015 mg
-
Foszfor 6940 mg
-
Nátrium 12097 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1092.3 g
-
Cukor 175 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 2781 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1368 micro
-
B6 vitamin: 14 mg
-
B12 Vitamin: 53 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 259 micro
-
K vitamin: 200 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 17 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 12 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 209 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2175 micro
-
Kolin: 2246 mg
-
Retinol - A vitamin: 1172 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 2393 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 4382 micro
-
Lut-zea 1814 micro
Összesen
12163
kcal
- 15% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.9 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 441.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 214 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 77 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
211
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
mustármag ízlés szerint
-
koriander ízlés szerint
-
cayenne paprika ízlés szerint
Az öntethez
Tálaláshoz
-
12 közepes db salátalevél
-
1 közepes db paradicsom
-
1 nagy db lilahagyma
Elkészítés
A húshoz
- Megcsináljuk a húsfűszer keveréket: bors, mustármag, koriander, cayenne bors, majd félretesszük. A darált húsba belegyúrjuk a sót, a zsemlemorzsát, a nyomott fokhagymát és a tojásokat.
- A húsból húspogácsákat formázunk (mi sütőpapírra tettük, így egymásra lehet pakolni a még el nem készült húsokat).
- Kikeverjük a szószt. A tejfölt, a ketchupot és a mustárt összekeverjük a juhtúróval amennyire tudjuk, beleszórjuk az apróra vágott vöröshagymát, és leturmixoljuk az egészet, majd ha szükséges, sózzuk.
- Közvetlenül sütés előtt a pogácsákat megszórjuk a fűszerkeverékkel. Olajat öntünk a tepsibe, majd a forró olajba tesszük a húsokat. Először a húsok mindkét felét megpirítjuk, majd fedő alatt jól átsütjük őket. Minél kevesebbszer fordítsuk meg! Nagyon fontos, hogy valóban jól átsüljön a hús, hiszen a nyers sertés- és marhahúsban rengeteg baktérium bújhat meg.
- A lilahagymát és a bucit, amibe tesszük, szintén megpirítjuk.
- A megsült húst beletesszük a kenyérbe, rászórjuk a sajtot, és rápakoljuk a zöldségeket, végül meglocsoljuk a szósszal, és kész is a saját készítésű hamburger!
- Sütés ideje: 12 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3855
- Feltöltés dátuma: 2014. január 30.
Ajánló
Ajánlok mellé salátát vagy sült burgonyát köretnek.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
Shaz1724
5 recept
Bár úgy tűnhet, hogy sok a hozzávaló, a sok fűszerből keveréket kell csinálni, így azokkal nincs több gond. Az egyik barátunk nagymestere a házi hamburgernek, ezt szeretném most megosztani veletek. A receptet képekkel megtaláljátok a honlapomon.