r
Nosalty Logó

Házi hambuci

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
andyca
Házi hambuci
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

A hamburgerhúshoz

Összesen 550 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

A hamburgerhúshoz

Összesen 4395 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

A hamburgerhúshoz

Összesen 224 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1038.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    490 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 550 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    223.7 g

Zsír

  • Összesen
    149 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    941 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8310.7 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    381 mg
  • Kálcium
    802 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    432 mg
  • Foszfor
    2733 mg
  • Nátrium
    3916 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    519.8 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    853.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    231 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    515 micro
  • Kolin:
    975 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1040 micro
Összesen 4395 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    420.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A hamburgerhúshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Kelt tésztát dagasztunk. Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztetbe keverjük a sót, tojást és a joghurtot, majd a felfuttatott élesztőt.
  3. Dagasztás közben apránként hozzáadjuk az olajat.
  4. Duplájára kelesztjük.
  5. Ezután 9-10 részre osztjuk, zsemlére formázzuk.
  6. Tepsibe rakjuk, itt is kelesztjük még.
  7. Lekenjük tojással, szezámmaggal szórjuk meg.
  8. Forró sütőben sütjük.
  9. A darált húst ízesítjük a reszelt hagymával, fokhagymával és a többi hozzávalóval.
  10. Kis olajon vagy grillen sütjük a húspogácsát.
  11. Tetszés szerinti zöldségekkel töltjük a zsemlét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8017
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Házi hambuci
andyca 5 recept

A bolti hamburger zsemlét nem annyira szeretjük, így megpróbáltam itthon elkészíteni. Keresgéltem, próbálgattam, változtattam, de ez a recept vált be. Ehhez viszont saját husi is dukál. Mondanom sem kell, azóta a házit követelik. :)

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A hamburgerhúshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...