r
Nosalty Logó

Hamis tiramisu torta 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hamis tiramisu torta 3.
adag
Sütés
perc
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 554 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6642 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 300 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 554 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.8 g

Zsír

  • Összesen
    384.3 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2597.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    841 mg
  • Nátrium
    917 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    669.2 g
  • Cukor
    437 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    560.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    939 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    264 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    871 mg
  • Retinol - A vitamin:
    919 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1116 micro
Összesen 6642 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 300 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásfehérjét a sóval és cukorral kemény habbá verjük, majd beletesszük a tojássárgákat és az olajat, rövid ideig még keverjük, de óvatosan, hogy a hab ne essen össze.
  2. A lisztet elvegyítjük a kakaóval és a szódaporral, majd fakanállal beledolgozzuk a habba. A masszát tortaformában tűpróbáig sütjük (kb. 20-30 perc). Ha kihűlt, két felé vágjuk.
  3. A tojások sárgáját elkeverjük a tejszínnel és a vaníliás cukorral, majd felfőzzük.
  4. Ha kihűlt, összekeverjük a mascarpone-val, cukorral és a díszítésnek szánt felvert tejszínből kivett 3 kanálnyi habbal.
  5. Kb. 10 db babapiskótát egy pillanatra bemerítünka kávéba, majd lapos tányérra tesszük, hogy kissé szívja be a kávét.
  6. Az alsó tortalapot meglocsoljuk kávéval, megkenjük a krém kicsit kevesebb, mint felével, majd a krémre rárakosgatjuk a beáztatott, félbe tört babapiskótákat. Erre szintén krémet kenünk, és ráhelyezzük a másik tortalapot.
  7. A maradék krémmel bevonjuk a torta tetejét és oldalát, körberakjuk babapiskótával, tetejére nyomócsővel habrózsákat nyomunk, és meghintjük kakaóporral.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 337
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 74
  • Össznézettség: 101879
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 09.

Ajánló

A tiramisut én is nyers tojással szoktam készíteni, ahogy illik... A tortához viszont nem akartam nyers tojást használni, ezért főztem fel tejszínben. A díszítésre szánt habból azért csentem el, hogy ezzel egy kicsit lazítsam a krémet. Annyira finom, lágyan krémes lett, hogy szerintem ezután mindig így fogom csinálni. Ha a köré rakott babapiskóta sokkal magasabb, mint a tortánk, nyugodtan vágjunk le egy kicsit a piskóták aljából. A kalóriákat viszont egyáltalán ne számolgassuk! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Előre mondom, ez nem klasszikus tiramisu. De azt nem is tudtam volna torta formájában megcsinálni úgy, hogy normális tartása legyen. A fiamnak - akinek egyébként 21. szülinapjára készült - így is bejött...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...