r
Nosalty Logó

Hamis rakott tészta olaszosan

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
dorcus89
Hamis rakott tészta olaszosan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A paradicsomszószhoz

A sajtszószhoz

Az összeállításhoz

Összesen 977 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A paradicsomszószhoz

A sajtszószhoz

Az összeállításhoz

Összesen 5866 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A paradicsomszószhoz

A sajtszószhoz

Az összeállításhoz

Összesen 197 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.1 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2383.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    459 mg
  • Nátrium
    1323 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    272 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    925 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    21006 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 977 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    270.6 g

Zsír

  • Összesen
    298.4 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    605 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14303.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    400 mg
  • Kálcium
    2547 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    597 mg
  • Foszfor
    2756 mg
  • Nátrium
    7940 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    505.1 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    1223.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2105 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1328 micro
  • Kolin:
    398 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1634 micro
  • α-karotin
    117 micro
  • β-karotin
    5548 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    126036 micro
  • Lut-zea
    1336 micro
Összesen 5866 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    485.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4281 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

A paradicsomszószhoz

A sajtszószhoz

Az összeállításhoz

Elkészítés

A paradicsomszószhoz

  1. A tésztát bő sós vízben megfőzzük.
  2. Míg a tészta fő, elkészítjük a paradicsomos szószt. Kevés olajon megpirítjuk a megpucolt, összezúzott fokhagymákat. Erre ráöntjük a kétféle paradicsomot, balzsamecetet. Felforraljuk, majd a többi hozzávalót, azaz a fűszereket belekeverjük, és készen is van. Félrehúzzuk.
  3. A sajtot (sajtokat) lereszeljük, hozzáadjuk a krémsajtot, atejszínt, és robotgéppel jól összekeverjük. Végül szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük. Ez is kész van.
  4. Ha még a tészta fő, és van még időnk, előkészíthetjük a sonkát és mozzarrellát. A sonkát kis kockákra vágjuk, és ugyanígy teszünk a mozzarellával is. A friss bazsalikomot összevágjuk vagy összetépkedjük.
  5. A tészta kész, leszűrjük. A tészát összekeverjük a sajtos szósszal még melegen. Ennek a felét belerakjuk a tepsibe, majd erre apránként rákanalazzuk a paradicsomos szószt. Nem öntjük, mert akkor az egész összekeveredik, és úgy elvesztenéa rétegezés varázsát. Most rászórjuk a sonkát, mozzarellát, bazsalikomot, végül a maradék sajtos tésztával zárjuk a rétegezést.
  6. A tetejére kiskannállal gombóc vajakat teszünk a tetejére. Majd 30-35 perc alatt megsütjük, megpirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7443
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 14.

Ajánló

Akár még a paradicsomszósz főzést is mellőzhetjük, ha robotgéppel vagy botmixerrel pürésítjük össze a hozzávalókat. A sütésnél én az első 20 percben összesütöttem, majd a maradék időben grill fokozatra kapcsoltam, hogy kissé megpiruljon a teteje.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hamis rakott tészta olaszosan
dorcus89 81 recept

Azért hamis, mert a hozzávalók magyarosra és olcsóbbra módosultak. Eredetileg a tészta szélesmetélt, a sajt parmezán és a sonka pármai sonka. Na ezek közül semmi nem volt itthon, tehát a hűtő tartalma szerint alakult a recept. Biztosan úgy is finom, de ez a tészta így is mennyei. Nagy adag, de nem lehet abbahagyni, nálunk hamar elfogy. És senkit ne rémisszen el a hozzávalók mennyisége, mert nagyon finom, és tényleg iszonyatosan egyszerű elkészíteni.

Hozzávalók

A paradicsomszószhoz

A sajtszószhoz

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...