r
Nosalty Logó

Habos málnatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Habos málnatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskótához

Töltelékhez és a díszítéshez

Összesen 973 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskótához

Töltelékhez és a díszítéshez

Összesen 5838 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskótához

Töltelékhez és a díszítéshez

Összesen 252 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    52.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1042 g
  • Cink
    110 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.3 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    267 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 973 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.3 g

Zsír

  • Összesen
    314.8 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    1095 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6252.1 g
  • Cink
    658 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    1380 mg
  • Vas
    511 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    2227 mg
  • Nátrium
    1008 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    644 g
  • Cukor
    403 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1093.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1632 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    234 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    605 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1602 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1118 micro
Összesen 5838 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.6 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 252 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Töltelékhez és a díszítéshez

Elkészítés

Piskótához

  1. A tojásfehérjét a 6 dkg cukorral kemény habbá verjük.
  2. Elkeverjük a tejet az olajjal, a tojássárgával és a maradék cukorral, majd rászitáljuk a sütőporos lisztet. Alaposan összekeverjük.
  3. Hozzáadjuk a lisztes keverékhez a tojásfehérjét, vigyázva, hogy ne törjük össze a habot.
  4. Ezután tortaformába öntjük, és 175 fokon tűpróbáig sütjük.
  5. Miután kihűlt a piskótakarikát 3 részre vágjuk.

Töltelékhez és a díszítéshez

  1. A zselatint a csomagoláson leírtak szerint 2 dl vízzel előkészítjük.
  2. A túrót, a citromhéjat, a mézet, a vaníliás cukrot, a porcukrot, és a 10 dkg málnát alaposan összekeverjük.
  3. A tejszínhabot habbá verjük.
  4. A langyos zselatint elkeverjük a túróval, majd belekeverjük a tejszínhabot is. (Tehetünk bele kevesebb tejszínhabot is, így marad a dekoráláshoz is.)
  5. A krémmel betörtjük a tortát úgy, hogy a tetejére és az oldalára is jusson belőle.
  6. A torta oldalát darált mogyoróval panírozzuk.
  7. A maradék málnát rendezzük el a torta tetején, és díszítsük tejszínhab-rózsákkal.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1959
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept a Lusztig-féle Sütemények című könyvből származik, kissé átalakítva.

Hozzávalók

Piskótához

Töltelékhez és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...