Gyümölcsös rizstorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
andilla
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
18g tojás23 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
4 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
33g rizs119 kcal
-
167g tej93 kcal
-
4g mazsola11 kcal
-
6 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
3g zselatinfix4 kcal
-
0g só0 kcal
-
64g őszibarack24 kcal
-
18g meggy8 kcal
-
18g piros ribizli10 kcal
-
18g málna10 kcal
-
20g szeder8 kcal
-
42g meggylé17 kcal
-
2g tortazselé7 kcal
Összesen
483
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
110g tojás138 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
23 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
200g rizs716 kcal
-
1000g tej560 kcal
-
22g mazsola66 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
-
0g só0 kcal
-
381g őszibarack143 kcal
-
110g meggy50 kcal
-
110g piros ribizli60 kcal
-
110g málna57 kcal
-
120g szeder50 kcal
-
250g meggylé100 kcal
-
12g tortazselé41 kcal
Összesen
2908
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
4g tojás5 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
0.4g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
1.8g cukor7 kcal
-
7.3g rizs26 kcal
-
36.5g tej20 kcal
-
0.8g mazsola2 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
7.3g habtejszín21 kcal
-
0.7g zselatinfix1 kcal
-
0g só0 kcal
-
13.9g őszibarack5 kcal
-
4g meggy2 kcal
-
2 kcal
-
4g málna2 kcal
-
4.4g szeder2 kcal
-
9.1g meggylé4 kcal
-
0.4g tortazselé1 kcal
Összesen
104
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1065.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 398 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 333 mg
-
Nátrium 278 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.2 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 155 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 101 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 117 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 277 micro
-
β-crypt 42 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 208 micro
Összesen
483
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 78.7 g
Zsír
-
Összesen 96.3 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 582 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6393.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 2385 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 240 mg
-
Foszfor 1998 mg
-
Nátrium 1670 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 421.3 g
-
Cukor 188 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 930 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 852 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 133 mg
-
D vitamin: 125 micro
-
K vitamin: 62 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 607 micro
-
Kolin: 383 mg
-
Retinol - A vitamin: 703 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 1662 micro
-
β-crypt 254 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1247 micro
Összesen
2908
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 233.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
104
kcal
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
2 db tojás
-
1 evőkanál finomliszt
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
-
1 l tej
-
1 marék mazsola
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 dl habtejszín
-
1 csomag zselatinfix
-
1 csipet só
-
3 közepes db őszibarack
-
110 g meggy
-
110 g piros ribizli
-
110 g málna
-
120 g szeder
-
2.5 dl meggylé
Elkészítés
- A rizsből, 2 evőkanál cukorból, vaníliás cukorból, sóból 1 l tejjel tejberizst főzünk. Mikor már majdnem kész, hozzáadjuk a megmosott mazsolát is, és az egészet teljesen kihűtjük.
- A tojássárgákat 2 evőkanál cukorral habosra verünk. Ehhez hozzászitáljuk a lisztben elkevert sütőport és kakaót, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. 180°C-on kb. 15 percig (tűpróbáig) sütjük, majd kihűtjük.
- A tejszínt a zselatinfixszel és 1 evőkanál cukorral felverjük, és a kihűlt rizshez keverjük.
- A tortaforma aljára tesszük a tésztalapot, erre kanalazzuk a rizs felét. A meghámozott, feldarabolt őszibarackot ráhalmozzuk, majd kicsit belenyomkodjuk. Erre tesszük a rizs másik felét, jól elegyengetjük. Tetejét beborítjuk a piros gyümölcsökkel.
- A tortazselét a meggylével folytonos kevergetés közben felforraljuk, majd 2 perc után a piros gyümölcsökre borítjuk. Legalább fél órára tegyük hűtőbe, hogy jól megszilárdulhasson a torta.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 21
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 1139
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 25
- Össznézettség: 189593
- Feltöltés dátuma: 2012. november 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
andilla
8 recept
Nyáron nagyon sokat készítem ezt az édességet, mert nagyon könnyű és jó hideg!