r
Nosalty Logó

Gyümölcsös rizstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
andilla
Gyümölcsös rizstorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 483 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2908 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1065.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    398 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    155 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    277 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 483 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    78.7 g

Zsír

  • Összesen
    96.3 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    582 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6393.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    2385 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    1998 mg
  • Nátrium
    1670 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    421.3 g
  • Cukor
    188 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    930 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    852 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    607 micro
  • Kolin:
    383 mg
  • Retinol - A vitamin:
    703 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    1662 micro
  • β-crypt
    254 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1247 micro
Összesen 2908 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 104 kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizsből, 2 evőkanál cukorból, vaníliás cukorból, sóból 1 l tejjel tejberizst főzünk. Mikor már majdnem kész, hozzáadjuk a megmosott mazsolát is, és az egészet teljesen kihűtjük.
  2. A tojássárgákat 2 evőkanál cukorral habosra verünk. Ehhez hozzászitáljuk a lisztben elkevert sütőport és kakaót, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. 180°C-on kb. 15 percig (tűpróbáig) sütjük, majd kihűtjük.
  3. A tejszínt a zselatinfixszel és 1 evőkanál cukorral felverjük, és a kihűlt rizshez keverjük.
  4. A tortaforma aljára tesszük a tésztalapot, erre kanalazzuk a rizs felét. A meghámozott, feldarabolt őszibarackot ráhalmozzuk, majd kicsit belenyomkodjuk. Erre tesszük a rizs másik felét, jól elegyengetjük. Tetejét beborítjuk a piros gyümölcsökkel.
  5. A tortazselét a meggylével folytonos kevergetés közben felforraljuk, majd 2 perc után a piros gyümölcsökre borítjuk. Legalább fél órára tegyük hűtőbe, hogy jól megszilárdulhasson a torta.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 21
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 1139
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 189702
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
andilla 8 recept

Nyáron nagyon sokat készítem ezt az édességet, mert nagyon könnyű és jó hideg! 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...