r
Nosalty Logó

Gyors rakott káposzta pussycattól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
pussycat
Gyors rakott káposzta pussycattól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A káposztához

A sajtszószhoz

Összesen 710 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A káposztához

A sajtszószhoz

Összesen 5657 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A káposztához

A sajtszószhoz

Összesen 128 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    46 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1880.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    367 mg
  • Nátrium
    1154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    359.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 710 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    277.8 g

Zsír

  • Összesen
    367.8 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    813 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15047.1 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    2134 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    448 mg
  • Foszfor
    2936 mg
  • Nátrium
    9234 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    300.4 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    2877.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1072 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    402 mg
  • D vitamin:
    172 micro
  • K vitamin:
    592 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    953 micro
  • Kolin:
    723 mg
  • Retinol - A vitamin:
    917 micro
  • α-karotin
    451 micro
  • β-karotin
    1596 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1936 micro
Összesen 5657 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    116 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

A káposztához

A sajtszószhoz

Elkészítés

A káposztához

  1. Egy nagy lábosban abacont az olajon kisütjük, rátesszük a kockára vágott hagymát, zúzott fokhagymát.
  2. Ha a hagyma megsült, beletesszük a húst, fehéredésig sütjük, fűszerezzük.
  3. A káposztát vékonyra szeleteljük és rátesszük.
  4. Ha már összeesett, akkor jön bele a savanyú káposzta (nem kell kinyomni, sem kimosni), a paradicsom és a paprika.
  5. Így főzzük kb. 10 percig, rátesszük a rizst és a vizet. Ha forr, levesszük kislángra és fedő alatt puhára pároljuk az egészet a rizzsel együtt.
  6. Egy kisebb lábosban a margarinon megfuttatjuk egy kicsit a lisztet, feleresztjük a tejjel, simára keverve sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről.
  7. Sózzuk, borsozzuk és beletesszük a mustárt, a sajtot és ha az elolvadt, elkeverjük benne a tejfölt.
  8. Egy nagy jénaiba belerakjuk a húsos-káposztás massza felét, és rákenjük a sajtszósz felét.
  9. Erre megint a hús, és a maradék sajtszósz. Kirakjuk a karikára vágott kolbásszal.
  10. 200 C fokon sütjük alul-felül kb 35-40 percig, amíg a teteje megpirul.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 37x24
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10173
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 03.

Ajánló

Nem túl nehéz, és nagyon finom. Könnyen elkészíthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pussycat 150 recept

Azért kreáltam ezt a káposztát, mert nem szeretek fölöslegesen mosogatni. Így egy nagy lábosba megy minden sorban és az ízek is jobban összefőnek-összeérnek a rizzsel is. A sajtszósz ad neki egy gazdagabb ízt, annak ellenére, hogy nincs telepakolva zsíros húsokkal és szalonnával. Fogyizók is ehetik, és mégis olyan íze van, mint a hagyományos, gazdag rakott káposztának.  Azért használok kétféle káposztat, hogy ne kelljen a savanyú káposztat kinyomni/kimosni. Így nem dobjuk ki az értékes káposztalevet. A kettő nagyon jól kiegyenlíti egymást. 

Hozzávalók

A káposztához

A sajtszószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...