Gyors rakott káposzta pussycattól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
pussycat
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
A káposztához
-
47 kcal
-
25g bacon98 kcal
-
21g vöröshagyma8 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
75g darált sertéshús137 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
100g káposzta20 kcal
-
50g savanyú káposzta10 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
13g zöldpaprika2 kcal
-
25g rizs90 kcal
-
94g víz0 kcal
-
25g lángolt kolbász113 kcal
A sajtszószhoz
Összesen
710
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
A káposztához
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
200g bacon786 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
600g darált sertéshús1092 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
2g bors5 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
800g káposzta160 kcal
-
400g savanyú káposzta76 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
200g rizs716 kcal
-
750g víz0 kcal
-
200g lángolt kolbász904 kcal
A sajtszószhoz
Összesen
5657
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
A káposztához
-
9 kcal
-
4.5g bacon18 kcal
-
3.8g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
13.6g darált sertéshús25 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
18.1g káposzta4 kcal
-
9.1g savanyú káposzta2 kcal
-
4.5g paradicsom1 kcal
-
2.3g zöldpaprika0 kcal
-
4.5g rizs16 kcal
-
17g víz0 kcal
-
4.5g lángolt kolbász20 kcal
A sajtszószhoz
Összesen
128
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.7 g
Zsír
-
Összesen 46 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1880.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 267 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 367 mg
-
Nátrium 1154 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 359.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 119 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 56 micro
-
β-karotin 199 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 242 micro
Összesen
710
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 277.8 g
Zsír
-
Összesen 367.8 g
-
Telített zsírsav 136 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 110 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 49 g
-
Koleszterin 813 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15047.1 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 241 mg
-
Kálcium 2134 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 448 mg
-
Foszfor 2936 mg
-
Nátrium 9234 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 300.4 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 2877.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1072 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 402 mg
-
D vitamin: 172 micro
-
K vitamin: 592 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 55 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 953 micro
-
Kolin: 723 mg
-
Retinol - A vitamin: 917 micro
-
α-karotin 451 micro
-
β-karotin 1596 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 1936 micro
Összesen
5657
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 340.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 209 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 116 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
128
kcal
Hozzávalók
A káposztához
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
60 dkg darált sertéshús
-
ételízesítő ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
1 teáskanál füstölt pirospaprika
-
2 db babérlevél
-
80 dkg káposzta
-
40 dkg savanyú káposzta
-
2 db paradicsom
-
1 db zöldpaprika
-
7.5 dl víz
-
20 dkg lángolt kolbász
A sajtszószhoz
Elkészítés
A káposztához
- Egy nagy lábosban abacont az olajon kisütjük, rátesszük a kockára vágott hagymát, zúzott fokhagymát.
- Ha a hagyma megsült, beletesszük a húst, fehéredésig sütjük, fűszerezzük.
- A káposztát vékonyra szeleteljük és rátesszük.
- Ha már összeesett, akkor jön bele a savanyú káposzta (nem kell kinyomni, sem kimosni), a paradicsom és a paprika.
- Így főzzük kb. 10 percig, rátesszük a rizst és a vizet. Ha forr, levesszük kislángra és fedő alatt puhára pároljuk az egészet a rizzsel együtt.
- Egy kisebb lábosban a margarinon megfuttatjuk egy kicsit a lisztet, feleresztjük a tejjel, simára keverve sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről.
- Sózzuk, borsozzuk és beletesszük a mustárt, a sajtot és ha az elolvadt, elkeverjük benne a tejfölt.
- Egy nagy jénaiba belerakjuk a húsos-káposztás massza felét, és rákenjük a sajtszósz felét.
- Erre megint a hús, és a maradék sajtszósz. Kirakjuk a karikára vágott kolbásszal.
- 200 C fokon sütjük alul-felül kb 35-40 percig, amíg a teteje megpirul.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 37x24
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 10173
- Feltöltés dátuma: 2012. december 03.
Ajánló
Nem túl nehéz, és nagyon finom. Könnyen elkészíthető.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
pussycat
150 recept
Azért kreáltam ezt a káposztát, mert nem szeretek fölöslegesen mosogatni. Így egy nagy lábosba megy minden sorban és az ízek is jobban összefőnek-összeérnek a rizzsel is. A sajtszósz ad neki egy gazdagabb ízt, annak ellenére, hogy nincs telepakolva zsíros húsokkal és szalonnával. Fogyizók is ehetik, és mégis olyan íze van, mint a hagyományos, gazdag rakott káposztának. Azért használok kétféle káposztat, hogy ne kelljen a savanyú káposztat kinyomni/kimosni. Így nem dobjuk ki az értékes káposztalevet. A kettő nagyon jól kiegyenlíti egymást.