r
Nosalty Logó

Gundel palacsinta Szimran konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szimran
Gundel palacsinta Szimran konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Palacsinta

Töltelék

Csokoládéöntet

Összesen 1456 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Palacsinta

Töltelék

Csokoládéöntet

Összesen 5818 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Palacsinta

Töltelék

Csokoládéöntet

Összesen 257 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    72.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1379.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    399 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    531 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.5 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 1456 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.2 g

Zsír

  • Összesen
    288.5 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    131 g
  • Koleszterin
    810 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5518.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    1597 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    846 mg
  • Foszfor
    2124 mg
  • Nátrium
    683 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    673.9 g
  • Cukor
    328 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    461 micro
  • Kolin:
    755 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    93 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1131 micro
Összesen 5818 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 257 kcal

Hozzávalók

Palacsinta

Töltelék

Csokoládéöntet

Elkészítés

Palacsinta

  1. Hozzávalókat csomómentesre keverjük, és hagyományosan palacsintát sütünk.

Töltelék

  1. Felforraljuk a tejet a cukorral és citromhéjjal, belekeverjük a darált diót, mazsolát és rumot.

Csokoládéöntet

  1. A tojássárgájákat simára keverjük a lisztel és 1 dl tejjel, felforrósítjuk a maradék tejet, beletördeljük a csokoládét, hozzáadjuk a kakaóport, lassú tűzön folyamatosan kevergetve főzzük belecsurgatva a tojásos masszát. Ha már besűrűsödött, a tűzről félrehúzzuk, rummal, a narancs reszelt héjával ízesítjük. Kevés narancslevet is adhatunk hozzá.
  2. Megtöltjük a palacsintákat a töltelékkel, feltekerjük vagy negyedbe hajtogatjuk, és meglocsoljuk a csokoládéöntettel.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1210
  • Feltöltés dátuma: 2019. június 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gundel palacsinta Szimran konyhájából
Szimran 144 recept

Mindenki ismeri a Gundel palacsintát, a története is érdekes. Állítólag Márai Sándor felesége találta ki, és egy régi családi receptet felújítva készítette el először. Egy Márai premier alkalmából bankettet tartottak a Gundel étteremben, és ez az édesség annyira megtetszett Gundel Károlynak, hogy felvette az étlapra, akkor még Márai palacsinta néven. Csak az 50-es években nevezték át Gundel palacsintára.   Érdemes otthon elkészíteni. 

Hozzávalók

Palacsinta

Töltelék

Csokoládéöntet

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...