r
Nosalty Logó

Gumbo

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
witch
Gumbo
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

a rusztikus fűszerkeverékhez

a gumbo-hoz

Összesen 452 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

a rusztikus fűszerkeverékhez

a gumbo-hoz

Összesen 3608 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

a rusztikus fűszerkeverékhez

a gumbo-hoz

Összesen 105 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2581.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    2261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    180 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    742 micro
  • β-crypt
    120 micro
  • Likopin
    3146 micro
  • Lut-zea
    341 micro
Összesen 452 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.9 g

Zsír

  • Összesen
    266.4 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    674 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20655.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    567 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    1492 mg
  • Nátrium
    18085 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1440.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    732 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    392 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    360 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    215 micro
  • β-karotin
    5935 micro
  • β-crypt
    957 micro
  • Likopin
    25166 micro
  • Lut-zea
    2731 micro
Összesen 3608 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    601 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    526 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    732 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

a rusztikus fűszerkeverékhez

a gumbo-hoz

Elkészítés

a rusztikus fűszerkeverékhez

  1. A hozzávalókat összekeverjük, fűszeres üvegcsébe töltve 3 hónapig használhatjuk. Száraz, hűvös, naptól védett helyen tároljuk.

a gumbo-hoz

  1. A csirkecombfilét falatnyi darabokra vágjuk, 1-2 ek rusztikus fűszerkeveréket masszírozunk bele, és hagyjuk állni, amíg sorra nem kerül a gumbo készítésénél.
  2. A szalonnát kockára vágjuk, a zsírját kiolvasztjuk, szűrőlapáttal kiszedjük. Erre már nem lesz szükségünk, csak a zsírjára.
  3. Meghintjük liszttel a forró zsírt, megpirítjuk jó sötét barnára. A liszt mennyisége attól is függ, hogy mennyire húsos a szalonna, ha túl híg lenne a rántás, adhatunk még hozzá, de ne legyen nagyon száraz, mert akkor a zöldségeket nem tudjuk majd dinsztelni. Ha szépen habzik, akkor lesz jó az arány. Állandóan kevergetve pirítsuk, nehogy odakapjon.
  4. Adjuk hozzá a kockára vágott hagymát, paprikát, zellerszárat, a finomra vágott fokhagymát, végül a felkarikázott kolbászt. Néha megkeverve 15-20 percig főzzük. Sózzuk, szórjuk meg a cayenne borssal, jól keverjük össze. Öntsük fel a borral, pár percig kevergessük, az aljára lesült finomságot a fakanállal kapargáljuk fel.
  5. Rakjuk bele a csirkecombot, kakukkfüvet, babérlevelet, öntsük hozzá a paradicsomlevet, kockázzuk bele a paradicsomot, öntsük fel a marha alaplével, végül cukrozzuk. Felforraljuk, majd kis lángon főzzük 15 percig.
  6. Most következik az okra, ha friss, akkor 10 percig főzzük vele, ha fagyasztott, akkor csak 5 perc kell neki.
  7. Legutolsó a garnéla, amivel további 5 percig főzzük. Tűzről levéve megkóstoljuk, ha szükséges, sózzuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 40
  • Össznézettség: 23612
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 01.

Ajánló

Párolt rizzsel és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A piacon bóklászva a lánykám meglátta az okrát, és rögtön felkiáltott: gumbo! Neki ugyanis az jut eszébe róla. Az Egyesült Államok déli részén népszerű ez az étel, ami nekem meglepő, mert ez egy tartalmas, laktató étel. Ugyanis lent délen februártól novemberig tart a nyár, a fennmaradó időszak sem olyan hideg, hogy ilyen ételt kívánna az ember vagy legalábbis én. A fűszerkeverék Emeril receptje, ezt csak én "szúrtam" bele, hogy a húsnak egy kis plusz ízt adjak vele. Szóval az elhagyható, mert nem tartozik az eredeti recepthez.

Hozzávalók

a rusztikus fűszerkeverékhez

a gumbo-hoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...