Gua bao oldalas
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Dávid
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
grill
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 11% Zsír
Az oldalashoz
-
375g sertésoldalas727 kcal
-
31g hoisin-szósz69 kcal
-
31g szójaszósz19 kcal
-
15g narancslekvár37 kcal
-
0 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
9g gyömbér7 kcal
A batyuhoz
-
48g víz0 kcal
-
9g cukor34 kcal
-
2g só0 kcal
-
8g sertészsír68 kcal
-
4 kcal
-
24g finomliszt86 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
Az összeállításhoz
-
100g kígyóuborka15 kcal
-
45g menta32 kcal
-
8g koriander2 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
13g földimogyoró71 kcal
Összesen
1467
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 11% Zsír
Az oldalashoz
-
1500g sertésoldalas2909 kcal
-
125g hoisin-szósz275 kcal
-
125g szójaszósz75 kcal
-
60g narancslekvár148 kcal
-
0 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
36g gyömbér29 kcal
A batyuhoz
-
190g víz0 kcal
-
35g cukor135 kcal
-
9g só0 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
-
16 kcal
-
95g finomliszt346 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
Az összeállításhoz
-
400g kígyóuborka58 kcal
-
180g menta126 kcal
-
30g koriander7 kcal
-
368g újhagyma71 kcal
-
50g földimogyoró284 kcal
Összesen
5862
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 11% Zsír
Az oldalashoz
-
42.2g sertésoldalas82 kcal
-
3.5g hoisin-szósz8 kcal
-
3.5g szójaszósz2 kcal
-
1.7g narancslekvár4 kcal
-
0 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
1g gyömbér1 kcal
A batyuhoz
-
5.3g víz0 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.8g sertészsír8 kcal
-
0.1g instant élesztő0 kcal
-
2.7g finomliszt10 kcal
-
8.4g finomliszt31 kcal
Az összeállításhoz
-
11.3g kígyóuborka2 kcal
-
5.1g menta4 kcal
-
0.8g koriander0 kcal
-
10.4g újhagyma2 kcal
-
1.4g földimogyoró8 kcal
Összesen
167
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.8 g
Zsír
-
Összesen 78 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 218 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4608.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 94 mg
-
Kálcium 267 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 173 mg
-
Foszfor 673 mg
-
Nátrium 3380 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 129.4 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 449.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 154 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 247 micro
-
K vitamin: 154 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 198 micro
-
Kolin: 206 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 672 micro
-
β-crypt 46 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 756 micro
Összesen
1467
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 251.1 g
Zsír
-
Összesen 312 g
-
Telített zsírsav 96 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 117 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 58 g
-
Koleszterin 872 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 18433.3 g
-
Cink 36 mg
-
Szelén 378 mg
-
Kálcium 1069 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 690 mg
-
Foszfor 2693 mg
-
Nátrium 13521 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 517.4 g
-
Cukor 123 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 1798.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 614 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 127 mg
-
D vitamin: 986 micro
-
K vitamin: 616 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 74 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 793 micro
-
Kolin: 824 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 56 micro
-
β-karotin 2689 micro
-
β-crypt 184 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3024 micro
Összesen
5862
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 518.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 381 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
167
kcal
Hozzávalók
Az oldalashoz
-
1.5 kg sertésoldalas
-
125 ml hoisin-szósz
-
125 ml szójaszósz
-
3 ek narancslekvár
-
2 teáskanál kínai ötfűszer-keverék
-
5 gerezd fokhagyma
-
6 cm gyömbér
A batyuhoz
-
190 ml víz
-
35 g cukor
-
1.5 teáskanál só
-
30 g sertészsír
-
5 g instant élesztő
-
95 g finomliszt
-
300 g finomliszt
Az összeállításhoz
-
1 közepes db kígyóuborka
-
1 csokor menta
-
1 csokor koriander
-
4 közepes db újhagyma
-
5 dkg földimogyoró
Elkészítés
Az oldalashoz
- Egy teáskanál cukrot hozzáadunk a langyos vízhez, majd beletesszük az élesztőt, és elkeverjük, félretesszük.
- A lisztet összekeverjük a sóval és a maradék cukorral, hozzáadjuk a puha zsírt és a felfuttatott élesztőt.
- A tésztát alaposan összegyúrjuk, és ha összeállt, akkor további 10 percig dagasztjuk.
- Kiolajozott tálba tesszük, fóliával letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük.
- A megkelt tésztát átgyúrjuk, és 10 részre osztjuk, majd gombócokat formázunk belőlük. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és fóliával letakarjuk, majd újra a duplájára kelesztjük, kb. egy óra alatt.
- A tésztákat ovális alakúra, tenyér nagyságúra nyújtjuk, az egyik felüket megkenjük olvasztott zsírral, majd félbehajtjuk. Újabb egy órát kelesztjük.
- Végül a batyukat kigőzöljük.
A batyuhoz
- A sütőt 150 fokra előmelegítjük. A szósz összes hozzávalóját alaposan összekeverjük.
- A húst hőálló tálba tesszük, ráöntjük a szószt és 150 ml vizet. Lefedjük, és 2,5-3 óra alatt puhára és omlósra sütjük a húst.
- Ha elkészült, kivesszük a húst, és félretesszük hűlni. Ha már kihűlt, akkor eltávolítjuk a csontokat, a bőrt és a zsíros részeket, hogy csak a hús maradjon, amit szálaira szedünk.
- A visszamaradt szószt serpenyőbe tesszük, és a felére visszaforraljuk, majd beletesszük a húst.
- A batyukat hosszában félbevágjuk, megtöltjük a hússal, adunk hozzá vékonyra vágott uborkát, újhagymát, friss mentát és koriandert, valamint kevés sótlan földi mogyoróval is megszórjuk.
Az összeállításhoz
- A kigőzölt bucit megkenjük egy adag szósszal, erre tesszük a szálaira szedett húst. Rá a vékonyan felkarikázott uborkát, újhagymát a durvára aprított mentát és koriandert, valamint a mogyorót. Legvégül locsolunk rá még egy keveset a szószból.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 180 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 141
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 6525
- Feltöltés dátuma: 2015. március 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dávid
350 recept
Lassan sült ázsiai oldalas, tésztabatyuba töltve. Mindez David Chang, a Momofuku séfjének receptje alapján.