r
Nosalty Logó

Gua bao oldalas

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Dávid
Gua bao oldalas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
grill
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Az oldalashoz

A batyuhoz

Az összeállításhoz

Összesen 1467 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Az oldalashoz

A batyuhoz

Az összeállításhoz

Összesen 5862 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Az oldalashoz

A batyuhoz

Az összeállításhoz

Összesen 167 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.8 g

Zsír

  • Összesen
    78 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4608.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    673 mg
  • Nátrium
    3380 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    449.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    247 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    672 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    756 micro
Összesen 1467 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    251.1 g

Zsír

  • Összesen
    312 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    872 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18433.3 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    378 mg
  • Kálcium
    1069 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    690 mg
  • Foszfor
    2693 mg
  • Nátrium
    13521 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    517.4 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    1798.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    614 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    986 micro
  • K vitamin:
    616 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    793 micro
  • Kolin:
    824 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    2689 micro
  • β-crypt
    184 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3024 micro
Összesen 5862 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    518.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    381 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

Az oldalashoz

A batyuhoz

Az összeállításhoz

Elkészítés

Az oldalashoz

  1. Egy teáskanál cukrot hozzáadunk a langyos vízhez, majd beletesszük az élesztőt, és elkeverjük, félretesszük.
  2. A lisztet összekeverjük a sóval és a maradék cukorral, hozzáadjuk a puha zsírt és a felfuttatott élesztőt.
  3. A tésztát alaposan összegyúrjuk, és ha összeállt, akkor további 10 percig dagasztjuk.
  4. Kiolajozott tálba tesszük, fóliával letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük.
  5. A megkelt tésztát átgyúrjuk, és 10 részre osztjuk, majd gombócokat formázunk belőlük. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és fóliával letakarjuk, majd újra a duplájára kelesztjük, kb. egy óra alatt.
  6. A tésztákat ovális alakúra, tenyér nagyságúra nyújtjuk, az egyik felüket megkenjük olvasztott zsírral, majd félbehajtjuk. Újabb egy órát kelesztjük.
  7. Végül a batyukat kigőzöljük.

A batyuhoz

  1. A sütőt 150 fokra előmelegítjük. A szósz összes hozzávalóját alaposan összekeverjük.
  2. A húst hőálló tálba tesszük, ráöntjük a szószt és 150 ml vizet. Lefedjük, és 2,5-3 óra alatt puhára és omlósra sütjük a húst.
  3. Ha elkészült, kivesszük a húst, és félretesszük hűlni. Ha már kihűlt, akkor eltávolítjuk a csontokat, a bőrt és a zsíros részeket, hogy csak a hús maradjon, amit szálaira szedünk.
  4. A visszamaradt szószt serpenyőbe tesszük, és a felére visszaforraljuk, majd beletesszük a húst.
  5. A batyukat hosszában félbevágjuk, megtöltjük a hússal, adunk hozzá vékonyra vágott uborkát, újhagymát, friss mentát és koriandert, valamint kevés sótlan földi mogyoróval is megszórjuk.

Az összeállításhoz

  1. A kigőzölt bucit megkenjük egy adag szósszal, erre tesszük a szálaira szedett húst. Rá a vékonyan felkarikázott uborkát, újhagymát a durvára aprított mentát és koriandert, valamint a mogyorót. Legvégül locsolunk rá még egy keveset a szószból.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 141
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6512
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lassan sült ázsiai oldalas, tésztabatyuba töltve. Mindez David Chang, a Momofuku séfjének receptje alapján.

Hozzávalók

Az oldalashoz

A batyuhoz

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...