Gőzölt nikuman gombóc mogyorószósszal
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
Gombóctészta
-
30g kenyérliszt bl80108 kcal
-
30g diabetikus liszt99 kcal
-
30g víz0 kcal
-
0g cukor1 kcal
-
1g só0 kcal
-
1 kcal
Töltelék
-
60g marhanyak77 kcal
-
16g sárgarépa6 kcal
-
1 kcal
-
30g csiperkegomba6 kcal
-
37g újhagyma7 kcal
-
2g szezámolaj18 kcal
-
5 kcal
-
2g szójaszósz1 kcal
-
1g chiliszósz0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2 kcal
-
4 kcal
-
1g balzsamecet1 kcal
-
11 kcal
-
3g víz0 kcal
Fokhagymás mogyorószósz
-
16g mogyoróvaj96 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
4 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
2g szójaszósz1 kcal
-
1g chiliszósz0 kcal
Összesen
450
kcal
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
Gombóctészta
-
150g kenyérliszt bl80542 kcal
-
150g diabetikus liszt495 kcal
-
150g víz0 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
4g só0 kcal
-
7 kcal
Töltelék
-
300g marhanyak384 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
5 kcal
-
150g csiperkegomba32 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
-
10g szezámolaj88 kcal
-
26 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
5g chiliszósz1 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8 kcal
-
19 kcal
-
5g balzsamecet4 kcal
-
57 kcal
-
16g víz0 kcal
Fokhagymás mogyorószósz
-
80g mogyoróvaj478 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
19 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
5g chiliszósz1 kcal
Összesen
2252
kcal
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
Gombóctészta
-
10.5g kenyérliszt bl8038 kcal
-
10.5g diabetikus liszt35 kcal
-
10.5g víz0 kcal
-
0.1g cukor0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.1g instant élesztő0 kcal
Töltelék
-
21g marhanyak27 kcal
-
5.6g sárgarépa2 kcal
-
2.8g halványító zeller0 kcal
-
10.5g csiperkegomba2 kcal
-
12.9g újhagyma2 kcal
-
0.7g szezámolaj6 kcal
-
2.2g sűrített paradicsom2 kcal
-
0.7g szójaszósz0 kcal
-
0.3g chiliszósz0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.7g worcestershire-szósz1 kcal
-
1 kcal
-
0.3g balzsamecet0 kcal
-
4 kcal
-
1.1g víz0 kcal
Fokhagymás mogyorószósz
-
5.6g mogyoróvaj33 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
1 kcal
-
0.6g citromlé0 kcal
-
0.7g szójaszósz0 kcal
-
0.3g chiliszósz0 kcal
Összesen
154
kcal
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 29.2 g
Zsír
-
Összesen 13.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1060.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 267 mg
-
Nátrium 638 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 160.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 138 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 497 micro
-
β-karotin 1395 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1841 micro
-
Lut-zea 339 micro
Összesen
450
kcal
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 146.1 g
Zsír
-
Összesen 68.4 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 192 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5301.5 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 153 mg
-
Kálcium 271 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 312 mg
-
Foszfor 1333 mg
-
Nátrium 3192 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 270.4 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 803.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 691 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 259 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 308 micro
-
Kolin: 344 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 2487 micro
-
β-karotin 6975 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 9205 micro
-
Lut-zea 1697 micro
Összesen
2252
kcal
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 370.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 223 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 174 micro
-
β-karotin 488 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 644 micro
-
Lut-zea 119 micro
Összesen
154
kcal
Hozzávalók
Gombóctészta
-
15 dkg kenyérliszt bl80
-
1.5 dl víz
-
1 késhegynyi cukor
-
1 kávéskanál só
-
2 g instant élesztő
Töltelék
-
1 közepes db sárgarépa
-
1 közepes szár halványító zeller
-
2 közepes db újhagyma
-
1 ek szezámolaj
-
2 ek sűrített paradicsom
-
1 ek szójaszósz
-
1 teáskanál chiliszósz
-
2 db csillagánizs
-
bors ízlés szerint
-
1 ek worcestershire-szósz
-
1 teáskanál finomítatlan nádcukor
-
1 ek balzsamecet
-
2 ek víz
Fokhagymás mogyorószósz
-
5 ek mogyoróvaj
-
1 teáskanál finomítatlan nádcukor
-
1 ek citromlé
-
1 ek szójaszósz
-
1 teáskanál chiliszósz
Elkészítés
Gombóctészta
- A gombóchoz valókat dagasztógép táljába mérjük, és ruganyos tésztát gyúrunk belőle.
- Letakarva jó fél órát kelesztjük a konyhapulton.
- A megkelt tésztát kinyújtjuk 2-3 mm vékonyra, és nagyobb, 9 cm átmérőjű (vagy tetszőleges méretű) köröket szaggatunk ki belőle. Ebből a mennyiségből 18 db gombóc lett.
- A gombócokba 1-1 púpozott evőkanálnyi kihűlt ragut töltünk, és felül összehajtogatva a tésztát, gombócot formálunk belőle.
- Sütőpapírral letakart grillrácsra fektetjük, és sütőben, gőzben 15 perc alatt megpároljuk.
Töltelék
- A marhahúst ledaráljuk kissé durvára.
- Ajánlott mindent előre felszeletelni, mert utána gyorsan elkészül az étel. A hagymát ferdén karikára, a répást és a zellerszárat julienne-re. A gombát keskenyebb csíkokra.
- Wokban (ha van) szezámolajat hevítünk, és beledobjuk a darált marhát, fehéredésig erős tűzön pirítjuk, hozzáadjuk a fűszereket, és fedő alatt 15 percig pirítjuk velük, majd jönnek a zöldségek, először a zeller és répa, majd a hagyma és a gomba, amiket elég 4-5 percig pirítani.
- Kivesszük a csillagánizst, és 2 ek. vízzel elkevert ételkeményítővel teljesen besűrítjük a ragut.
- Félretesszük kihűlni.
Fokhagymás mogyorószósz
- A fokhagymát, gyömbért meghámozzuk, lereszeljük, és a többi hozzávalóval és némi hideg vízzel egy mély edényben botmixerrel pürésítjük.
- A gombócok mellé kínáljuk mártogatósnak.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 39x40
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3206
- Feltöltés dátuma: 2017. november 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Válogatós családomnak gyakran nehéz a fogukra valót találni. Ilyen ötletem támadt, s rögtön meg is valósítottam. Ott voltam csak gondban, hogy nem tudtam, hova pakoltam a bambuszpárolómat, így azt találtam ki, hogy egy nagy tepsibe kb. 1 cm-nyi forró vizet öntöttem, rá grillrácsot tettem, amire 18 kis négyzetre vágott sütőpapír jött, ami megtartja a gombócokat, majd mikor már a gombócok a helyükön ültek, letakartam egy másik, magas falú tepsivel, és így gőzben párolódtak a gombócok.