r
Nosalty Logó

Gőzölt nikuman gombóc mogyorószósszal

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Évi néni
Gőzölt nikuman gombóc mogyorószósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Gombóctészta

Töltelék

Fokhagymás mogyorószósz

Összesen 450 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Gombóctészta

Töltelék

Fokhagymás mogyorószósz

Összesen 2252 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Gombóctészta

Töltelék

Fokhagymás mogyorószósz

Összesen 154 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1060.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    638 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    497 micro
  • β-karotin
    1395 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1841 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 450 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    146.1 g

Zsír

  • Összesen
    68.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5301.5 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    312 mg
  • Foszfor
    1333 mg
  • Nátrium
    3192 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    270.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    803.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    691 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    259 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    344 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    2487 micro
  • β-karotin
    6975 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    9205 micro
  • Lut-zea
    1697 micro
Összesen 2252 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    174 micro
  • β-karotin
    488 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

Gombóctészta

Töltelék

Fokhagymás mogyorószósz

Elkészítés

Gombóctészta

  1. A gombóchoz valókat dagasztógép táljába mérjük, és ruganyos tésztát gyúrunk belőle.
  2. Letakarva jó fél órát kelesztjük a konyhapulton.
  3. A megkelt tésztát kinyújtjuk 2-3 mm vékonyra, és nagyobb, 9 cm átmérőjű (vagy tetszőleges méretű) köröket szaggatunk ki belőle. Ebből a mennyiségből 18 db gombóc lett.
  4. A gombócokba 1-1 púpozott evőkanálnyi kihűlt ragut töltünk, és felül összehajtogatva a tésztát, gombócot formálunk belőle.
  5. Sütőpapírral letakart grillrácsra fektetjük, és sütőben, gőzben 15 perc alatt megpároljuk.

Töltelék

  1. A marhahúst ledaráljuk kissé durvára.
  2. Ajánlott mindent előre felszeletelni, mert utána gyorsan elkészül az étel. A hagymát ferdén karikára, a répást és a zellerszárat julienne-re. A gombát keskenyebb csíkokra.
  3. Wokban (ha van) szezámolajat hevítünk, és beledobjuk a darált marhát, fehéredésig erős tűzön pirítjuk, hozzáadjuk a fűszereket, és fedő alatt 15 percig pirítjuk velük, majd jönnek a zöldségek, először a zeller és répa, majd a hagyma és a gomba, amiket elég 4-5 percig pirítani.
  4. Kivesszük a csillagánizst, és 2 ek. vízzel elkevert ételkeményítővel teljesen besűrítjük a ragut.
  5. Félretesszük kihűlni.

Fokhagymás mogyorószósz

  1. A fokhagymát, gyömbért meghámozzuk, lereszeljük, és a többi hozzávalóval és némi hideg vízzel egy mély edényben botmixerrel pürésítjük.
  2. A gombócok mellé kínáljuk mártogatósnak.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x40
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3206
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gőzölt nikuman gombóc mogyorószósszal
Évi néni 1830 recept

Válogatós családomnak gyakran nehéz a fogukra valót találni. Ilyen ötletem támadt, s rögtön meg is valósítottam. Ott voltam csak gondban, hogy nem tudtam, hova pakoltam a bambuszpárolómat, így azt találtam ki, hogy egy nagy tepsibe kb. 1 cm-nyi forró vizet öntöttem, rá grillrácsot tettem, amire 18 kis négyzetre vágott sütőpapír jött, ami megtartja a gombócokat, majd mikor már a gombócok a helyükön ültek, letakartam egy másik, magas falú tepsivel, és így gőzben párolódtak a gombócok.

Hozzávalók

Gombóctészta

Töltelék

Fokhagymás mogyorószósz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...