Finomítatlan nádcukor

A finomítatlan nádcukrot, mint ahogy a neve is mutatja, cukornádból állítják elő. A cukornád learatását követő feldolgozás első fázisa eredményezi a finomítatlan nádcukrot, mely megőrzi a növényi nedv értékes tápanyagait és tartalmaz szénhidrátokat, vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket. Szemben a fehércukorral, megemésztése kevésbé veszi igénybe az emberi szervezetet. A nádcukor ára magasabb a fehér cukorénál.
Bármikor.
Száraz, sötét, hűvös helyen.
fehérjetartalom
0.12 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
98.09 g
víztartalom
1.34 g
Kalcium
83 mg
Nátrium
28 mg
Magnézium
9 mg
Foszfor
4 mg
B6 vitamin
0.041 g
Kolin
2.3 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.132 mg
Niacin - B3 vitamin
0.11 mg
fehérje
0.12 g
Zsír
ásványi anyagok
Kalcium
83 mg
Vas
0.71 mg
Magnézium
9 mg
Foszfor
4 mg
Nátrium
28 mg
Cink
0.03 mg
Réz
0.047 mg
Mangán
0.064 mg
Szelén
1.2 µg
szénhidrát
cukor
97.02 g
víz
1.34 g
vitaminok
Niacin - B3 vitamin
0.11 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.132 mg
Folát
1 µg
Kolin
2.3 mg
B6 vitamin
0.041 g
Sajnos a kisboltokat meglehetősen negatívan érinti az árrésstop.
NosaltyA korábban titkolt beszállítói árak az árrésstop bevezetése óta szép lassan látszanak kirajzolódni. Ez a jelenség az összes élelmiszeripari szereplőt igen kínosan érintheti.
NosaltyVisszahívták a Müller egyik termékét lehetséges fadarabka jelenléte miatt.
NosaltyKözeleg a tavasz, majd eljön a nyár is, szóval a télre behurcolt kinti növények lassan újra kikerülhetnek. Ezúttal a nagy kedvenc, a muskátli kerül górcső alá: következzen pár tipp, ami abban segít, hogy a telet követően sok-sok virágot hozzon.
A Sparban vásárolva meglepődhetünk a termékek árait vizsgálva. Pozitív értelemben.
A leves medvehagymás, a főétel cukkinis-zöldspárgás, így nem lehet panasz a tavaszi alapanyagokra és ízekre. Jó, a desszertünk "csak" csokis, de nagyon-nagyon szaftos.
Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...
A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...
Jó, hát tudom, hogy van már pár aranygaluska receptünk, de ilyen még nincs! :) Nem a tésztában van a pláne, gyanítom, a nagymamámat is Horváth Ilona tanította aranygaluskát készíteni, ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!