r
Nosalty Logó

Paradicsom chutney

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Vitai Kati
Paradicsom chutney
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 329 kcal
  • 1% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1315 kcal
  • 1% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 144 kcal
  • 1% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    759.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    609 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    685 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 329 kcal
  • 1% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3037.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    2434 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    283.9 g
  • Cukor
    268 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    581.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    444 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    606 micro
  • β-karotin
    2738 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    738 micro
Összesen 1315 kcal
  • 1% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    302 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1700 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomokat forró víz segítségével hámozzuk meg és vágjuk nagyobb darabokra. A ghít vagy olajat közepes lángon hevítsük fel. A forró zsiradékban pattogtassuk ki a fekete mustármagot. Adjuk hozzá a római köményt, fahéjat. Amikor a fahéj sötétedik, tegyük hozzá a chilit, kurkumát és a paradicsomokat. Közepes lángon, folyamatosan kevergetve 10 percig főzzük.
  2. Tegyük hozzá a mazsolát, sót és a cukrot. 5 percig főzve hígabb csatnit kapunk. Ha jobban szeretjük a sűrűbb, lekvárszerű csatnit, akkor főzzük 15 percig, hogy besűrűsödjön.
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6756
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 21.

Ajánló

Tálalhatod pakorával (karfiol pakora receptet itt olvashatod).  Melegen vagy hidegen tálalhatod, hűtőben tárolható néhány napig.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Vitai Kati 92 recept

A csatni (chuetney), ami megbolondítja az ételeket a tányérodon. Édes, sós, csípős, savanyú mindez egyben:) Kiváló étvágycsináló, emésztést segítő, és segít kiemelni az ételek ízét. Minden ételt élvezetesebbé tesz. Az ájurvéda és az indiai konyha szinte minden étkezéshez készít valamilyen csatnit. A csatnikat fogyaszthatod melegen vagy hidegen is. Már néhány chuetney receptet közzé tettem - az Alma csatnit itt találod, és egy nyári, hűsítő, friss, kókuszos koriander csatni receptet is találsz. A Jógatáborban a pakorát friss paradicsomból készült csatnival tálaltuk, hát mit ne mondjak, hatalmas sikere volt:) talán a paradicsom csatni a legnépszerűbb az összes csatni között, mert közel áll a nyugati emberek ízlésvilágához. A kókusz csatni, szilva csatni, répás vagy körte  csatni kicsit érdekesebb a megszokott hazai ízekhez képest.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...