r
Nosalty Logó

Vöröslencsés-zöldséges vegetáriánus lasagne

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Vitai Kati
Vöröslencsés-zöldséges vegetáriánus lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 970 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3874 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 207 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    54.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    823.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    414 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    272 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    768 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    430 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3438 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2608 micro
  • Lut-zea
    2201 micro
Összesen 970 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    106.9 g

Zsír

  • Összesen
    219.3 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3294.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    674 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    410 mg
  • Foszfor
    1657 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    388 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    1087.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3072 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1155 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1720 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    13753 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10432 micro
  • Lut-zea
    8805 micro
Összesen 3874 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    266 micro
  • β-karotin
    739 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    561 micro
  • Lut-zea
    473 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A répát és a cukkinit tisztítsuk meg, és vágjuk kockákra. Tegyük oda egy magasabb falú edénybe a ghít, és melegítsük fel. Szórjuk bele az asafoetidat, és egy-két másodpercig pirítsuk. Adjuk hozzá a zöldségeket, és egy kicsit forgassuk meg, hogy elkezdjenek a zöldségek megpuhulni.
  2. Adjuk hozzá a vörös lencsét, és együtt is pirítsuk kicsit az edényben a zöldségekkel, majd öntsük hozzá a paradicsomot, és tegyük bele a fűszereket és a cukrot. Öntsük fel egy kis vízzel, majd forraljuk fel a szószt, és vegyük takarékra a lángot.
  3. Lassú tűzön főzzük, amíg a lencse megfő, és szépen besűrűsödik (kb. 20 perc). Gyakran keverjük meg, és ha szükséges még egy pici vizet tegyünk hozzá.
  4. Egy edénybe tegyünk oda vizet forrni sóval, és egy 1 ek. olívaolajjal. Főzzük ki benne a lasagne tésztalapokat. Fog keményre főzzük a tésztát, nehogy nagyon szétessen.
  5. A szószhoz egy edénybe olvasszuk meg a vajat, majd szórjuk bele a lisztet és a szerecsendiót. Habverővel keverjük csomómentesre, és pirítsuk meg kicsit.
  6. Öntsük hozzá a tejszín felét, és keverjük simára. Majd tegyük hozzá a maradék tejszínt, sózzuk, és borsozzuk meg. Keverjük folyamatosan, amíg szép krémes lesz a mártás.
  7. Egy tűzálló edény vagy tepsi aljára tegyünk egy kis olívaolajat, majd a lencsés szósz negyedéből tegyünk egy réteget.
  8. Helyezzük rá 3 tésztalapot, majd újabb sor lencsés keverék (1/4), és a szósz egy negyedét is oszlassuk el rajta. Majd újra tészta, aztán lencsés keverék (ebbe a rétegbe nem kerül mártás), aztán tészta, lencse és egy kis tejszínes mártás (1/4). Az utolsó réteg tésztára pedig kenjük rá a mártás felét.
  9. 180 fokra előmelegített sütőben süssük készre, amíg a teteje szép aranybarnára pirul. (kb. 25 -30 perc)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3591
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 27.

Ajánló

Tálalásnál meglocsolhatod olívaolajjal. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Vitai Kati 92 recept

A lasagne egy igen laktató étel, ezért sokan a lasagne-t csak hússal tudják elképzelni. Ezt a receptet nem csak vegetáriánusok, de olyanok, akik néha szeretnek egy-egy húsmentes fogást kipróbálni is elkészíthetik. A vörös lencsének köszönhetően nagyon laktató, és teljes értékű fehérjéhez juttatja a szervezeted, hiszen minden szükséges aminosav megtalálható benne, ami ahhoz kell, hogy a szervezeted ellásd fehérjével.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...