Vöröslencsés-zöldséges vegetáriánus lasagne
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Vitai Kati
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
50g lasagne tészta186 kcal
-
7g ghee50 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
100g cukkini16 kcal
-
63g vöröslencse224 kcal
-
0g aszatgyanta0 kcal
-
15 kcal
-
5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
9g finomliszt34 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
970
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
200g lasagne tészta742 kcal
-
28g ghee201 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
400g cukkini65 kcal
-
250g vöröslencse895 kcal
-
0g aszatgyanta0 kcal
-
380g konzerv paradicsom61 kcal
-
19 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
3874
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
10.7g lasagne tészta40 kcal
-
1.5g ghee11 kcal
-
8.6g sárgarépa3 kcal
-
21.5g cukkini3 kcal
-
13.4g vöröslencse48 kcal
-
0g aszatgyanta0 kcal
-
20.4g konzerv paradicsom3 kcal
-
1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
10.7g vaj77 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
10.7g főzőtejszín14 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
207
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 26.7 g
Zsír
-
Összesen 54.8 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 140 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 823.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 168 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 414 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 272 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 768 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 289 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 430 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 3438 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2608 micro
-
Lut-zea 2201 micro
Összesen
970
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 106.9 g
Zsír
-
Összesen 219.3 g
-
Telített zsírsav 131 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 560 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3294.7 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 151 mg
-
Kálcium 674 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 410 mg
-
Foszfor 1657 mg
-
Nátrium 345 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 388 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 49 mg
VÍZ
-
Összesen 1087.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3072 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 130 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 65 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1155 micro
-
Kolin: 190 mg
-
Retinol - A vitamin: 1720 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 13753 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 10432 micro
-
Lut-zea 8805 micro
Összesen
3874
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 11.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 177.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 58.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 165 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 266 micro
-
β-karotin 739 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 561 micro
-
Lut-zea 473 micro
Összesen
207
kcal
Hozzávalók
-
2 ek ghee
-
2 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db cukkini
-
250 g vöröslencse
-
1 teáskanál finomítatlan nádcukor
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
1 csipet rozmaring
-
20 dkg vaj
-
2.5 evőkanál finomliszt
-
2 dl főzőtejszín
-
2 csipet szerecsendió
Elkészítés
- A répát és a cukkinit tisztítsuk meg, és vágjuk kockákra. Tegyük oda egy magasabb falú edénybe a ghít, és melegítsük fel. Szórjuk bele az asafoetidat, és egy-két másodpercig pirítsuk. Adjuk hozzá a zöldségeket, és egy kicsit forgassuk meg, hogy elkezdjenek a zöldségek megpuhulni.
- Adjuk hozzá a vörös lencsét, és együtt is pirítsuk kicsit az edényben a zöldségekkel, majd öntsük hozzá a paradicsomot, és tegyük bele a fűszereket és a cukrot. Öntsük fel egy kis vízzel, majd forraljuk fel a szószt, és vegyük takarékra a lángot.
- Lassú tűzön főzzük, amíg a lencse megfő, és szépen besűrűsödik (kb. 20 perc). Gyakran keverjük meg, és ha szükséges még egy pici vizet tegyünk hozzá.
- Egy edénybe tegyünk oda vizet forrni sóval, és egy 1 ek. olívaolajjal. Főzzük ki benne a lasagne tésztalapokat. Fog keményre főzzük a tésztát, nehogy nagyon szétessen.
- A szószhoz egy edénybe olvasszuk meg a vajat, majd szórjuk bele a lisztet és a szerecsendiót. Habverővel keverjük csomómentesre, és pirítsuk meg kicsit.
- Öntsük hozzá a tejszín felét, és keverjük simára. Majd tegyük hozzá a maradék tejszínt, sózzuk, és borsozzuk meg. Keverjük folyamatosan, amíg szép krémes lesz a mártás.
- Egy tűzálló edény vagy tepsi aljára tegyünk egy kis olívaolajat, majd a lencsés szósz negyedéből tegyünk egy réteget.
- Helyezzük rá 3 tésztalapot, majd újabb sor lencsés keverék (1/4), és a szósz egy negyedét is oszlassuk el rajta. Majd újra tészta, aztán lencsés keverék (ebbe a rétegbe nem kerül mártás), aztán tészta, lencse és egy kis tejszínes mártás (1/4). Az utolsó réteg tésztára pedig kenjük rá a mártás felét.
- 180 fokra előmelegített sütőben süssük készre, amíg a teteje szép aranybarnára pirul. (kb. 25 -30 perc)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3591
- Feltöltés dátuma: 2016. április 27.
Ajánló
Tálalásnál meglocsolhatod olívaolajjal. :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Vitai Kati
92 recept
A lasagne egy igen laktató étel, ezért sokan a lasagne-t csak hússal tudják elképzelni. Ezt a receptet nem csak vegetáriánusok, de olyanok, akik néha szeretnek egy-egy húsmentes fogást kipróbálni is elkészíthetik. A vörös lencsének köszönhetően nagyon laktató, és teljes értékű fehérjéhez juttatja a szervezeted, hiszen minden szükséges aminosav megtalálható benne, ami ahhoz kell, hogy a szervezeted ellásd fehérjével.