r
Nosalty Logó

Görögös húsos palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
adabada
Görögös húsos palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 769 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3074 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 156 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.2 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1521.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    588 mg
  • Nátrium
    404 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    247 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 769 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.9 g

Zsír

  • Összesen
    165.8 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1006 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6087.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    1599 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    2353 mg
  • Nátrium
    1615 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    203 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1218.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1004 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    196 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    775 mg
  • Retinol - A vitamin:
    990 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    561 micro
Összesen 3074 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A palacsintához

  1. Kikeverjük a palacsintatésztát, kicsit sűrűbbre hagyjuk, mint szokásos, hogy jó dundi palacsintáink legyenek. (1 embernek 2 palacsinta jó laktató adag lesz, ha nagyétkű férfi van a családban számítsunk rá 3 darabot.)
  2. A kisütött palacsintákat tegyük félre.
  3. Kezdjük el előmelegíteni a sütőt.
  4. Pirítsuk, dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát, majd rajta a sózott, borsozott husit.
  5. A megpirult húst fűszerezzük meg a többi hozzávalóval, majd öntsük fel tejszínnel, amíg ellepi.
  6. Kb. 2 evőkanál mustárt keverjünk bele, de mennyiség tekintetében leginkább hagyatkozzunk az ízlésünkre.
  7. Negyed órát rotyogtassuk, majd töltsük meg a palacsintákat a töltelékkel.
  8. Fektessük őket vajjal/ margarinnal kikent tálba egymás mellé.
  9. Kenjünk be a tetejét a reszelt sajttal és reszelt/átnyomott fokhagymával összekevert tejföllel, hogy mindenhol befedje.
  10. 15-20 percet kell a sütőben tölteniük.
  11. Tálalás előtt majorannával finoman hintsük meg.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 12593
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 06.

Ajánló

Nem túl fűszeres száraz fehérbor illik hozzá. Palacsinta létére nagyon finom volt másnap is, lehet tehát előre sütni nagyobb adagot.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Görögös húsos palacsinta
adabada 2 recept

Palacsintasütő karrierem annak idején nagyon rosszul indult, sose tudtam eltalálni a kellően vékony, de még nem szétszakadós tésztát. A palacsinták vagy rongyik lettek vagy dundik. Beletörődve ebbe a fogyatékosságba, elkezdtem vajas, habos palacsintatésztákkal kísérletezni, melyek más állaguk miatt, más vastagságúra is kell hogy süljenek. Ezzel kiküszöböltem a problémát. Mikor elhatároztam, hogy elkészítem első husis palacsintám, már előre örültem, hogy nem kell annyira vigyáznom, hiszen ebben az esetben semmi gond nincs, ha vastagabb a tészta vagy csúnyácskább, sőt ha nem sül esetleg át rendesen, még akkor se történik semmi, hiszen a sütöben is tölt időt. Ezért ajánlom azoknak melegen, akik egyébként nem szívesen palacsintáznak, félve ügyetlenségüktől. Remek terep a gyakorlásra :).

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...