Gombás-zöldbabos-borsós szósz spagettivel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 7% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 6% Zsír
A raguhoz
-
5g olívaolaj42 kcal
-
20g főzőhagyma7 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
40g zöldbab11 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
-
100g csiperkegomba21 kcal
-
50g csiperkegomba11 kcal
-
160g konzerv paradicsom26 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g oregánó2 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0 kcal
-
30g bacon118 kcal
-
56g virsli151 kcal
-
3g cukor12 kcal
A körethez
-
150g spagetti tészta557 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g olívaolaj14 kcal
-
20g sajt70 kcal
Összesen
1085
kcal
- 7% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 6% Zsír
A raguhoz
-
24g olívaolaj212 kcal
-
100g főzőhagyma36 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g zöldbab55 kcal
-
250g zöldborsó203 kcal
-
500g csiperkegomba107 kcal
-
250g csiperkegomba53 kcal
-
800g konzerv paradicsom128 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g oregánó11 kcal
-
3g bazsalikom1 kcal
-
5g petrezselyem2 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0 kcal
-
150g bacon590 kcal
-
280g virsli753 kcal
-
15g cukor58 kcal
A körethez
-
750g spagetti tészta2783 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
100g sajt352 kcal
Összesen
5427
kcal
- 7% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 6% Zsír
A raguhoz
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
2.9g főzőhagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.8g zöldbab2 kcal
-
7.3g zöldborsó6 kcal
-
14.5g csiperkegomba3 kcal
-
7.3g csiperkegomba2 kcal
-
23.2g konzerv paradicsom4 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0.1g bazsalikom0 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0 kcal
-
4.4g bacon17 kcal
-
8.1g virsli22 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
A körethez
-
21.8g spagetti tészta81 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g olívaolaj2 kcal
-
2.9g sajt10 kcal
Összesen
158
kcal
- 7% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.1 g
Zsír
-
Összesen 39.9 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2287.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 135 mg
-
Kálcium 418 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 156 mg
-
Foszfor 731 mg
-
Nátrium 828 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 138.1 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 447.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 184 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 450 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 110 micro
-
α-karotin 35 micro
-
β-karotin 865 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4392 micro
-
Lut-zea 1732 micro
Összesen
1085
kcal
- 7% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 225.6 g
Zsír
-
Összesen 199.7 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 89 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 407 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11438 g
-
Cink 29 mg
-
Szelén 677 mg
-
Kálcium 2090 mg
-
Vas 52 mg
-
Magnézium 781 mg
-
Foszfor 3653 mg
-
Nátrium 4139 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 690.6 g
-
Cukor 95 mg
-
Élelmi rost 69 mg
VÍZ
-
Összesen 2237.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 918 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 260 mg
-
D vitamin: 96 micro
-
K vitamin: 303 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 15 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 8 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 107 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2249 micro
-
Kolin: 490 mg
-
Retinol - A vitamin: 551 micro
-
α-karotin 175 micro
-
β-karotin 4327 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 21960 micro
-
Lut-zea 8662 micro
Összesen
5427
kcal
- 7% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 331.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 120 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 64.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 125 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 637 micro
-
Lut-zea 251 micro
Összesen
158
kcal
Hozzávalók
A raguhoz
-
3 ek olívaolaj
-
2 kis fej főzőhagyma
-
só ízlés szerint
-
15 dkg bacon
-
280 g virsli
A körethez
-
750 g spagetti tészta
-
só ízlés szerint
-
1 ek olívaolaj
Elkészítés
A raguhoz
- Az olajon a felcsíkozott bacont kissé pirítsuk meg, tegyük rá a felkockázott hagymát, az áttört fokhagymát, pici sóval (késhegynyi) fedő alatt pároljuk puhára kis lángon.
- Beletesszük a zöldbabot, zöldborsót, a frissen felszeletelt gombát (lehet más fajta vagy akár több fajta is), a darabos paradicsomot, a zöldfűszereket, a fűszereket, és fedő alatt főzzük kis lángon kb. 40 percig. Néha óvatosan keverjük meg, és kóstoljuk, szükség szerint ízesítjük.
- Kóstoljuk meg a zöldségeket, ha már puha, akkor tesszük bele a pirospaprikát, amivel épp csak pár percet forr, majd beletesszük a virslikarikákat. Ha felforrt, akkor tegyük bele a cukrot, azzal csak rottyan egyet és kész, kikapcsoljuk, és melegen tartjuk.
- A lobogó sós vízben a tésztát előírás szerint kifőzzük, lecsepegtetjük, és tálaljuk a szósszal.
- Tálaláskor reszelt sajttal ízesítjük.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3334
- Feltöltés dátuma: 2013. március 07.
Ajánló
Készíthetjük több fajta gombából, sőt több gombát is tehetünk bele, így az íze még finomabb lesz. Tálalhatunk más tésztát a szósszal, fusilli, rigatone, amit szeretünk, illetve találunk a spájzban... Tálaláskor feltétlenül reszelni való sajtot kínáljunk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Éva-Anyóca
350 recept
A hó végi fagyasztóban történt "látogatás", valamint a spájz és hűtő tartalmának felmérési eredményeként született ez az étel. Ízletes és finom lett.