r
Nosalty Logó

Gombás-zöldbabos-borsós szósz spagettivel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Gombás-zöldbabos-borsós szósz spagettivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A raguhoz

A körethez

Összesen 1085 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A raguhoz

A körethez

Összesen 5427 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A raguhoz

A körethez

Összesen 158 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.1 g

Zsír

  • Összesen
    39.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2287.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    418 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    731 mg
  • Nátrium
    828 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    447.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    450 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    865 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4392 micro
  • Lut-zea
    1732 micro
Összesen 1085 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    225.6 g

Zsír

  • Összesen
    199.7 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11438 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    677 mg
  • Kálcium
    2090 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    781 mg
  • Foszfor
    3653 mg
  • Nátrium
    4139 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    690.6 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    69 mg

VÍZ

  • Összesen
    2237.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    918 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    260 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    303 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    15 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    107 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2249 micro
  • Kolin:
    490 mg
  • Retinol - A vitamin:
    551 micro
  • α-karotin
    175 micro
  • β-karotin
    4327 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    21960 micro
  • Lut-zea
    8662 micro
Összesen 5427 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    637 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A körethez

Elkészítés

A raguhoz

  1. Az olajon a felcsíkozott bacont kissé pirítsuk meg, tegyük rá a felkockázott hagymát, az áttört fokhagymát, pici sóval (késhegynyi) fedő alatt pároljuk puhára kis lángon.
  2. Beletesszük a zöldbabot, zöldborsót, a frissen felszeletelt gombát (lehet más fajta vagy akár több fajta is), a darabos paradicsomot, a zöldfűszereket, a fűszereket, és fedő alatt főzzük kis lángon kb. 40 percig. Néha óvatosan keverjük meg, és kóstoljuk, szükség szerint ízesítjük.
  3. Kóstoljuk meg a zöldségeket, ha már puha, akkor tesszük bele a pirospaprikát, amivel épp csak pár percet forr, majd beletesszük a virslikarikákat. Ha felforrt, akkor tegyük bele a cukrot, azzal csak rottyan egyet és kész, kikapcsoljuk, és melegen tartjuk.
  4. A lobogó sós vízben a tésztát előírás szerint kifőzzük, lecsepegtetjük, és tálaljuk a szósszal.
  5. Tálaláskor reszelt sajttal ízesítjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3334
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 07.

Ajánló

Készíthetjük több fajta gombából, sőt több gombát is tehetünk bele, így az íze még finomabb lesz. Tálalhatunk más tésztát a szósszal, fusilli, rigatone, amit szeretünk, illetve találunk a spájzban... Tálaláskor feltétlenül reszelni való sajtot kínáljunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás-zöldbabos-borsós szósz spagettivel
Éva-Anyóca 350 recept

A hó végi fagyasztóban történt "látogatás", valamint a spájz és hűtő tartalmának felmérési eredményeként született ez az étel. Ízletes és finom lett.

Hozzávalók

A raguhoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...