r
Nosalty Logó

Gombás resztelt marhamáj petrezselymes újkrumplival

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Hobbychef
Gombás resztelt marhamáj petrezselymes újkrumplival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 696 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1396 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 106 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1280.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    809 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    15 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    466.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    7629 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    89 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    537 micro
  • Kolin:
    557 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7470 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1534 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    657 micro
Összesen 696 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.1 g

Zsír

  • Összesen
    81.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    901 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2561.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    1618 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    30 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    932.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    15259 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    178 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1073 micro
  • Kolin:
    1113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14941 micro
  • α-karotin
    151 micro
  • β-karotin
    3069 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1313 micro
Összesen 1396 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1159 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk, sós vízben megfőzzük.
  2. A salátaleveleket kézzel összetépkedjük, egy tálkába rakjuk, vágunk rá fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az ecettel és az olajokkal, összekeverjük. Kanalazunk rá tejfölt, törünk rá tepertőt, díszítjük kaporral. Betesszük a hűtőszekrénybe.
  3. A hagymát, fokhagymát aprítjuk, a májat csíkokra vágjuk. A paprikákat felkarikázzuk, a paradicsomot daraboljuk, a gombát szeleteljük.
  4. Egy serpenyőben kevés zsíron megpirítjuk a hagymát, rátesszük a májat, fehéredésig sütjük, megszórjuk borssal, paprikával és majorannával. Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, majd a gomba zömét. Fedő alatt közepes lángon pároljuk. A végén teszünk rá még néhány gombaszeletet.
  5. Tálalunk, a tányérra teszünk a gombás májból, mellé a krumpliból, vágunk rá petrezselymet, sózzuk, s szórunk még rá pirospaprikát.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2150
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Szeretem a májat, legyen az sertés, csirke, stb., vagy hal, pl. tőkehalmáj. Gyakran kerül az asztalomra. Most marhamájat készítettem gombásan.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...