Marhamáj

Marhamáj

Leírás

A marhahús a legkedveltebb, illetve leggyakrabban fogyasztott vörös hús, vasban rendkívül gazdag és sok fehérjét is tartalmaz. A máj kiemelkedően fontos vasforrása a szervezetnek, érdemes rendszeresen fogyasztani. Ugyanakkor a marha mája az olcsó, kevésbé gyakran vásárolt alapanyagok között van, mivel jellegzetesen erős illata és íze van, amit úgy tompíthatunk, hogy felhasználás előtt néhány órára tejbe áztatjuk. A marha májából készül májkrém, májpástétom is. A marha máját piríthatjuk, illetve megsüthetjük egyben, hagymával, szalonnával, süthetjük kirántva, de készülhet belőle pörkölt, májgombóc leves, vagy akár fasírt is.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Marhamáj

fehérjetartalom

20.36 g

zsírtartalom

275002.177 g

szénhidráttartalom

3.89 g

víztartalom

70.81 g

gramm marhamáj?

Top ásványi anyagok

Foszfor

387 mg

Nátrium

69 mg

Magnézium

18 mg

Réz

9.755 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

1.083 g

Kolin

333.3 mg

Niacin - B3 vitamin

13.175 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

7.173 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

20.36 g

Zsír

telített zsírsav

1.233 g

egyszeresen telített zsírsav

0.479 g

többszörösen telített zsírsav

0.465 g

koleszterin

275 g

ásványi anyagok

Kalcium

5 mg

Vas

4.9 mg

Magnézium

18 mg

Foszfor

387 mg

Nátrium

69 mg

Cink

4 mg

Réz

9.755 mg

Mangán

0.31 mg

Szelén

39.7 µg

szénhidrát

víz

70.81 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.189 mg

Riboflavin - B2 vitamin

2.755 mg

Niacin - B3 vitamin

13.175 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

7.173 mg

Folát

290 µg

Kolin

333.3 mg

Retinol

4948 µg

Alfa-karotin

11 µg

Béta-karotin

232 µg

Béta-kriptoxantin

13 µg

E vitamin

0.38 mg

D vitamin

49 µg

K vitamin

3.1 µg

B12 vitamin

59.3 µg

A vitamin

4968 µg

C vitamin

1.3 mg

B6 vitamin

1.083 g

Címlapról ajánljuk

50 felett napi 20 gramm ebből a szénhidrátból: nem lesz...

Nem újdonság, hogy az egészséges életmód része a megfelelő táplálkozás, ezzel kapcsolatban pedig van néhány ökölszabály, amit egy bizonyos kor felett kifejezetten érdemes megfogadni. A szénhidrátra hajlamosak vagyunk úgy tekinteni, mint mumusra, pedig nem zárhatjuk ki életünkből. 50 felett például egy bizonyos fajtája igenis egészségtámogató hatású.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!