Marhamáj
Leírás
A marhahús a legkedveltebb, illetve leggyakrabban fogyasztott vörös hús, vasban rendkívül gazdag és sok fehérjét is tartalmaz. A máj kiemelkedően fontos vasforrása a szervezetnek, érdemes rendszeresen fogyasztani. Ugyanakkor a marha mája az olcsó, kevésbé gyakran vásárolt alapanyagok között van, mivel jellegzetesen erős illata és íze van, amit úgy tompíthatunk, hogy felhasználás előtt néhány órára tejbe áztatjuk. A marha májából készül májkrém, májpástétom is. A marha máját piríthatjuk, illetve megsüthetjük egyben, hagymával, szalonnával, süthetjük kirántva, de készülhet belőle pörkölt, májgombóc leves, vagy akár fasírt is.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűtőben.
100g Marhamáj
fehérjetartalom
20.36 g
zsírtartalom
275002.177 g
szénhidráttartalom
3.89 g
víztartalom
70.81 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
387 mg
Nátrium
69 mg
Magnézium
18 mg
Réz
9.755 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
1.083 g
Kolin
333.3 mg
Niacin - B3 vitamin
13.175 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
7.173 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
20.36 g
Zsír
telített zsírsav
1.233 g
egyszeresen telített zsírsav
0.479 g
többszörösen telített zsírsav
0.465 g
koleszterin
275 g
ásványi anyagok
Kalcium
5 mg
Vas
4.9 mg
Magnézium
18 mg
Foszfor
387 mg
Nátrium
69 mg
Cink
4 mg
Réz
9.755 mg
Mangán
0.31 mg
Szelén
39.7 µg
szénhidrát
víz
70.81 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.189 mg
Riboflavin - B2 vitamin
2.755 mg
Niacin - B3 vitamin
13.175 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
7.173 mg
Folát
290 µg
Kolin
333.3 mg
Retinol
4948 µg
Alfa-karotin
11 µg
Béta-karotin
232 µg
Béta-kriptoxantin
13 µg
E vitamin
0.38 mg
D vitamin
49 µg
K vitamin
3.1 µg
B12 vitamin
59.3 µg
A vitamin
4968 µg
C vitamin
1.3 mg
B6 vitamin
1.083 g