r
Nosalty Logó

Pirított marhamáj hagymaágyon

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Vicikó
Pirított marhamáj hagymaágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 905 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1810 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.7 g

Zsír

  • Összesen
    46.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    1100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2289.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    1607 mg
  • Nátrium
    285 mg
  • Réz
    39 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    465.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    19872 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    237 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    196 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1199 micro
  • Kolin:
    1346 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19792 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    930 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 905 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.4 g

Zsír

  • Összesen
    93.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    2200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4578.2 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    320 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    3215 mg
  • Nátrium
    570 mg
  • Réz
    78 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    931.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    39744 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    474 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    392 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    106 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2398 micro
  • Kolin:
    2692 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39584 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    1860 micro
  • β-crypt
    104 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 1810 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3025 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    36 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3012 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat lehetőség megtisztítjuk a hártyáitól, az esetleges erektől, és kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk.
  2. A hagymát felkarikázzuk nem túl vékonyra.
  3. Egy széles serpenyőben az olajat megforrósítjuk, beledobjuk a hagymát, és éppen csak üvegesre pirítjuk.
  4. Rátesszük a hagymára a májszeleteket, és jól megborsozzuk frissen őrölt borssal.
  5. 1-2 perc után megfordítjuk a májszeleteket, a másik oldalukat is borsozzuk, és tovább pirítjuk, sütjük nagy lángon.
  6. Párszor még megforgatjuk, míg szép színt kapnak.
  7. A legvégén megszórjuk a fűszerpaprikával.
  8. Tálalhatjuk, és csak a tányérokon sózzuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 79
  • Össznézettség: 37857
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 09.

Ajánló

Krumplipürével, salátával a legfinomabb...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pirított marhamáj hagymaágyon
Vicikó 251 recept

Szeretjük a májat minden formában. Legyen épp így, vagy rántva, vagy pl. hurkának is. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...