r
Nosalty Logó

Májgombócleves marhamájból

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Májgombócleves marhamájból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 935 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 35 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1452.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    1156 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2096 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2087 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 155 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    1048 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8717.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    1311 mg
  • Nátrium
    6937 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    398.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12575 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    149 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    202 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    858 micro
  • Kolin:
    1133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12525 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    582 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    494 micro
Összesen 935 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    483 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    481 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 35 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat ledaráljuk, vagy apróra kaparjuk. Összekeverjük a tojások sárgájával és a nagyon apróra vágott vöröshagymával.
  2. A tojások fehérjét habbá verjük, és óvatosan hozzáforgatjuk a májhoz.
  3. Petrezselyemmel, majorannával, apróra zúzott fokhagymával és sóval, borssal ízesítjük.
  4. Annyi zsemlemorzsát és búzadarát teszünk hozzá fele-fele arányban, hogy formázható masszát kapjunk.
  5. A levesben készre főzzük őket.
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 9226
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 13.

Ajánló

Gazdagabb húslevesben is remek levesbetét. Tejfölös vagy joghurtos habarással elkészítve a leves még kiadósabb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szerintem az egyik legfinomabb leves, nagy kedvenc a grízgaluska mellett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...