adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 14% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
26g bacon100 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
113g marhamáj152 kcal
-
175g lecsó72 kcal
Összesen
360
kcal
- 14% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
102g bacon401 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
450g marhamáj608 kcal
-
700g lecsó287 kcal
Összesen
1440
kcal
- 14% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
6.7g bacon26 kcal
-
11.2g vöröshagyma4 kcal
-
6.6g fehérbor5 kcal
-
29.6g marhamáj40 kcal
-
46g lecsó19 kcal
Összesen
94
kcal
- 14% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.6 g
Zsír
-
Összesen 13.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 326 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 885.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 493 mg
-
Nátrium 272 mg
-
Réz 11 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 147.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5592 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 67 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 59 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 334 micro
-
Kolin: 391 mg
-
Retinol - A vitamin: 5569 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 261 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
360
kcal
- 14% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 114.3 g
Zsír
-
Összesen 54.4 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1305 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3542.7 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 200 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 1974 mg
-
Nátrium 1088 mg
-
Réz 44 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 591 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22367 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 267 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 237 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 13 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 64 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1335 micro
-
Kolin: 1562 mg
-
Retinol - A vitamin: 22277 micro
-
α-karotin 50 micro
-
β-karotin 1046 micro
-
β-crypt 59 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
1440
kcal
- 14% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 232.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 38.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1470 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 18 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 1464 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
94
kcal
Hozzávalók
-
6 szelet bacon
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
1 dl fehérbor
-
45 dkg marhamáj
Elkészítés
- A szalonnacsíkokat vágjuk félbe, és alacsony lángon süssük ki a zsírját. Szedjük ki egy tányérra. A felszeletelt hagymát pirítsuk meg a visszamaradt zsiradékon. Öntsük fel a borral, és forraljuk fel.
- Nálunk a máj tisztított, szeletelt (kb. 1 cm vastag), így én csak leöblítettem, majd leitattam a felesleges vizet róla. Leheletnyi olajjal kikent tepsibe rakjuk a májat. A szalonnacsíkokat elosztjuk igazságosan a szeletek tetején. Ráhalmozzuk a pirított hagymát, végül kanalazzuk a lecsót is rá.
- Közepesre előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 33x23x6
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2939
- Feltöltés dátuma: 2020. február 08.
Ajánló
Tejbe áztatva nem lesz olyan erőteljes íze a májnak.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
witch
735 recept
Ugyan az amerikaiak nem igazan szeretik a belsőségeket, mégis minden étteremben van liver and onion. Ez a sütőben sült változata, amit én a nyáron eltett lecsóval dobtam fel. Nagyon jó ízű és szaftos a máj így elkészítve.