r
Nosalty Logó

Lecsós máj sütőben

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
witch
Lecsós máj sütőben
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 360 kcal
  • 14% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1440 kcal
  • 14% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 14% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    885.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    493 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5592 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    67 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    391 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5569 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    261 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 360 kcal
  • 14% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.3 g

Zsír

  • Összesen
    54.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3542.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    1974 mg
  • Nátrium
    1088 mg
  • Réz
    44 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    591 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22367 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    267 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    237 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1335 micro
  • Kolin:
    1562 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22277 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    1046 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 1440 kcal
  • 14% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1470 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1464 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnacsíkokat vágjuk félbe, és alacsony lángon süssük ki a zsírját. Szedjük ki egy tányérra. A felszeletelt hagymát pirítsuk meg a visszamaradt zsiradékon. Öntsük fel a borral, és forraljuk fel.
  2. Nálunk a máj tisztított, szeletelt (kb. 1 cm vastag), így én csak leöblítettem, majd leitattam a felesleges vizet róla. Leheletnyi olajjal kikent tepsibe rakjuk a májat. A szalonnacsíkokat elosztjuk igazságosan a szeletek tetején. Ráhalmozzuk a pirított hagymát, végül kanalazzuk a lecsót is rá.
  3. Közepesre előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 33x23x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2939
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 08.

Ajánló

Tejbe áztatva nem lesz olyan erőteljes íze a májnak.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ugyan az amerikaiak nem igazan szeretik a belsőségeket, mégis minden étteremben van liver and onion. Ez a sütőben sült változata, amit én a nyáron eltett lecsóval dobtam fel. Nagyon jó ízű és szaftos a máj így elkészítve. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...