r
Nosalty Logó

Resztelt-pirított marhamáj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Vicikó
Resztelt-pirított marhamáj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 482 kcal
  • 17% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2411 kcal
  • 17% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 164 kcal
  • 17% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    675 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1318 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    939 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    23 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    199.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    11924 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    142 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    134 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    703 micro
  • Kolin:
    810 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11875 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    567 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 482 kcal
  • 17% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    246.2 g

Zsír

  • Összesen
    123.8 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    3376 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6590.2 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    477 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    60 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    4695 mg
  • Nátrium
    835 mg
  • Réz
    117 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    995.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    59620 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    712 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    670 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    33 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    158 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3514 micro
  • Kolin:
    4050 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59376 micro
  • α-karotin
    132 micro
  • β-karotin
    2834 micro
  • β-crypt
    157 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 2411 kcal
  • 17% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4081 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    49 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    277 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4064 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat megmossuk, és oly módon tisztítjuk meg, hogy a külsejét borító hártyát teljes egészében lehúzzuk. (Késsel megkezdjük, és ujjainkat aládugva könnyedén le tudjuk húzni.) Az ereket is amennyire tudjuk, vágjuk ki belőle.
  2. Nem túl nagy csíkokra, darabkákrafelvágjuk.
  3. Fedeles edényben megolvasztjuka zsírt, beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk.
  4. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát, kb 1/2 dl vizet, visszatesszük a tűzre, beletesszük a májat, és elkezdjük pirítani.
  5. Erőteljesen borsozzuk,állandóan kevergetve addig pirítjuk, míg láthatóan összeugranak a májdarabkák és lehet, hogy kis levet is ereszt. Ha nem, mindig pótoljuk egy kevéssel, nehogy megégjen a paprika.
  6. Megszórjuk a majorannával, felöntjük annyi forrásban lévő vízzel, hogy épp ellepje, lefedjük, és közepes lángonkb 15 perc alatt készre főzzük.
  7. Tálaláskor sózzuk!
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 164
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 95
  • Össznézettség: 64682
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Resztelt-pirított marhamáj
Vicikó 251 recept

Egy igazán gyorsan elkészülő ételről van szó. Ha jól osztjuk be az időnket, körettel együtt tulajdonképpen fél óra alatt már ehetjük is. Időnként sorra kerül a máj is az étrendünkbe. Szeretjük így is, rántva is, és egyéb módon elkészítve is. Szinte mindig petrezselymes krumplival esszük, szerintem így nagyon finom. És ahogy írtam, csak a tányérunkban sózzuk, akkor nem keményedik meg a máj. Tudom, erről megoszlanak a vélemények. Ha a májat borító, szép fényes hártyát lehúzzuk, és a belül lévő nagyobb ereket kivágjuk, akkor egész biztosan egy csodálatosan puha, omlós resztelt májat tudunk készíteni. Másnap, vagy netán többszöri melegítés után is ugyanilyen marad.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...