Resztelt-pirított marhamáj
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Vicikó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 17% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
240g marhamáj324 kcal
-
16g disznózsír144 kcal
-
36g vöröshagyma13 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g majoranna1 kcal
Összesen
482
kcal
- 17% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
1200g marhamáj1620 kcal
-
80g disznózsír722 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1g majoranna3 kcal
Összesen
2411
kcal
- 17% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
82.1g marhamáj111 kcal
-
5.5g disznózsír49 kcal
-
12.3g vöröshagyma4 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
Összesen
164
kcal
- 17% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.2 g
Zsír
-
Összesen 24.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 675 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1318 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 95 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 939 mg
-
Nátrium 167 mg
-
Réz 23 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 199.2 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 11924 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 142 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 134 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 703 micro
-
Kolin: 810 mg
-
Retinol - A vitamin: 11875 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 567 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
482
kcal
- 17% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 246.2 g
Zsír
-
Összesen 123.8 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 3376 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6590.2 g
-
Cink 48 mg
-
Szelén 477 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 60 mg
-
Magnézium 236 mg
-
Foszfor 4695 mg
-
Nátrium 835 mg
-
Réz 117 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 995.8 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 59620 micro
-
B6 vitamin: 13 mg
-
B12 Vitamin: 712 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 670 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 33 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 158 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3514 micro
-
Kolin: 4050 mg
-
Retinol - A vitamin: 59376 micro
-
α-karotin 132 micro
-
β-karotin 2834 micro
-
β-crypt 157 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
2411
kcal
- 17% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.9 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 231 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 451.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 321 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 68.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4081 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 49 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 241 micro
-
Kolin: 277 mg
-
Retinol - A vitamin: 4064 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 194 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
164
kcal
Hozzávalók
-
1.2 kg marhamáj
-
80 g disznózsír
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
4 teáskanál fűszerpaprika
-
1 kk majoranna
Elkészítés
- A májat megmossuk, és oly módon tisztítjuk meg, hogy a külsejét borító hártyát teljes egészében lehúzzuk. (Késsel megkezdjük, és ujjainkat aládugva könnyedén le tudjuk húzni.) Az ereket is amennyire tudjuk, vágjuk ki belőle.
- Nem túl nagy csíkokra, darabkákrafelvágjuk.
- Fedeles edényben megolvasztjuka zsírt, beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk.
- Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát, kb 1/2 dl vizet, visszatesszük a tűzre, beletesszük a májat, és elkezdjük pirítani.
- Erőteljesen borsozzuk,állandóan kevergetve addig pirítjuk, míg láthatóan összeugranak a májdarabkák és lehet, hogy kis levet is ereszt. Ha nem, mindig pótoljuk egy kevéssel, nehogy megégjen a paprika.
- Megszórjuk a majorannával, felöntjük annyi forrásban lévő vízzel, hogy épp ellepje, lefedjük, és közepes lángonkb 15 perc alatt készre főzzük.
- Tálaláskor sózzuk!
- Elkészítettem: 25 alkalommal
- Receptkönyvben: 164
- Tegnapi nézettség: 16
- 7 napos nézettség: 109
- Össznézettség: 65163
- Feltöltés dátuma: 2013. március 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Vicikó
251 recept
Egy igazán gyorsan elkészülő ételről van szó. Ha jól osztjuk be az időnket, körettel együtt tulajdonképpen fél óra alatt már ehetjük is. Időnként sorra kerül a máj is az étrendünkbe. Szeretjük így is, rántva is, és egyéb módon elkészítve is. Szinte mindig petrezselymes krumplival esszük, szerintem így nagyon finom. És ahogy írtam, csak a tányérunkban sózzuk, akkor nem keményedik meg a máj. Tudom, erről megoszlanak a vélemények. Ha a májat borító, szép fényes hártyát lehúzzuk, és a belül lévő nagyobb ereket kivágjuk, akkor egész biztosan egy csodálatosan puha, omlós resztelt májat tudunk készíteni. Másnap, vagy netán többszöri melegítés után is ugyanilyen marad.