r
Nosalty Logó

Liver masala

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Mango
Liver masala
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A máj elkészítése

A masala elkészítése

Összesen 540 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A máj elkészítése

A masala elkészítése

Összesen 2156 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A máj elkészítése

A masala elkészítése

Összesen 154 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    413 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    998.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    607 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    15 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    7452 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    89 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    444 micro
  • Kolin:
    507 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7422 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    349 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 540 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    135.6 g

Zsír

  • Összesen
    145.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    1650 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3994.4 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    469 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    2427 mg
  • Nátrium
    585 mg
  • Réz
    59 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    724.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    29808 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    356 micro
  • E vitamin:
    51 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    294 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1777 micro
  • Kolin:
    2030 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29688 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    1395 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 2156 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2158 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2150 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

A máj elkészítése

A masala elkészítése

Elkészítés

A máj elkészítése

  1. A májat megtisztítjuk, majd kis darabokra vágjuk, és felöntjük tejjel. Kb. 30 percig állni hagyjuk, majd leöntjük róla a tejet, alaposan átmossuk, lecsöpögtetjük, majd hozzáadjuk a reszelt gyömbért, a reszelt fokhagymát, a paprikát, olajat, majd ízlés szerint sózzuk. Alaposan összekeverjük.
  2. Egy serpenyőt felhevítünk (olaj nélkül), majd ha már forró, beleöntjük a fűszerezett májat. Közepes lángon pirítjuk kb. 5 percig. Kis levet fog ereszteni, addig pirítjuk, amíg ez a víz elpárolog, és a máj megpuhul. Kiszedjük egy tálra.

A masala elkészítése

  1. Ugyanabban a serpenyőben, amiben a májat pirítottuk, olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a garam masalat, pirítjuk egy picit, majd hozzáadjuk a felkockázott hagymát.
  2. Amikor a hagyma aranybarna színű, hozzáadjuk a reszelt gyömbért és reszelt fokhagymát, és tovább pirítjuk közepes lángon. Ekkor következnek a fűszerek, úgymint a só, kurkuma, paprika (csillipor), őrölt koriander.
  3. Felöntjük kb 1 dl vízzel, és fedő alatt főzzük kb. 10 percig. 10 perc elteltével egy közepesen sűrű masalat kell, hogy kapjunk. Átkeverjük, majd hozzáadjuk a májat és az apróra vágott friss koriandert, majd lefedve további 3-4 percig főzzük.
  4. Citromkarikával és chapatival tálaljuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2295
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eid al-Adha egy olyan jelentős ünnep a muzulmán országokban -így Pakisztánban is- mint nálunk a karácsony. Ilyenkor a tehetősebbek kecskét, birkát, marhát vágnak, és a húsból adományoznak a szegényeknek. Idén október 16-ra esett ez az ünnep, és a férjem családja marhát vágott. Gyönyörű jószág volt, szép nagy barna szemekkel, úgyhogy -puszta szolidaritásból- még előző nap kijelentettem, hogy egy falatot nem fogok enni belőle. Az állatot levágták, a hentesek feldarabolták, a belsőséget a család megtartotta, a húst pedig kb másfél kg-os adagokban tálakban kiporcióztuk és járva az utcákat sógorommal szétosztottuk a szegényeknek. Ők ismerik a környékbelieket, tudják, hogy ki nem engedheti meg magának. Vannak olyanok akik egy évben egyszer, ezen az egy napon tudnak csak húst enni, ha valaki ad nekik. A gyerekek csoportokban, zacskókkal a kezükben jöttek utánunk, hogy csak egy maréknyi húst adjunk nekik. Be-bekopogtunk valahova, beadtunk egy tálat, majd megvártuk amíg kiadják az üres tálat. Ha elfogyott az összes akkor hazasétáltunk újra megtölteni azt a 12 tálat, majd ismét elindultunk, ezúttal kicsit messzebbre sétálva. 270 kg húst osztottunk szét. Mire ezzel végeztünk a sógornőm elkészítette a májat, amiből akkor ugyan nem ettem, de már itthon elkészítettem a páromnak is, és nagyon finom lett.

Hozzávalók

A máj elkészítése

A masala elkészítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...