Liver masala
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
A máj elkészítése
-
150g marhamáj203 kcal
-
75g tej42 kcal
-
6g gyömbér5 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
71 kcal
A masala elkészítése
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
2g garam masala0 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g gyömbér5 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
25g víz0 kcal
-
0g koriander0 kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
A máj elkészítése
-
600g marhamáj810 kcal
-
300g tej168 kcal
-
24g gyömbér19 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
A masala elkészítése
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
6g garam masala0 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
0g só0 kcal
-
24g gyömbér19 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g koriander0 kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
A máj elkészítése
-
43.4g marhamáj59 kcal
-
21.7g tej12 kcal
-
1.7g gyömbér1 kcal
-
1.1g fokhagyma1 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.3g napraforgó olaj20 kcal
A masala elkészítése
-
6.2g napraforgó olaj54 kcal
-
0.4g garam masala0 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.7g gyömbér1 kcal
-
1.1g fokhagyma1 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
7.2g víz0 kcal
-
0g koriander0 kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 33.9 g
Zsír
-
Összesen 36.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 413 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 998.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 607 mg
-
Nátrium 146 mg
-
Réz 15 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 181.1 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 7452 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 89 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 74 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 444 micro
-
Kolin: 507 mg
-
Retinol - A vitamin: 7422 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 349 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 135.6 g
Zsír
-
Összesen 145.4 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 46 g
-
Koleszterin 1650 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3994.4 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 243 mg
-
Kálcium 469 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 153 mg
-
Foszfor 2427 mg
-
Nátrium 585 mg
-
Réz 59 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.1 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 724.4 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 29808 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 356 micro
-
E vitamin: 51 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 294 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 17 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 80 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1777 micro
-
Kolin: 2030 mg
-
Retinol - A vitamin: 29688 micro
-
α-karotin 66 micro
-
β-karotin 1395 micro
-
β-crypt 78 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 289.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 176 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 52.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2158 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 26 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 129 micro
-
Kolin: 147 mg
-
Retinol - A vitamin: 2150 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 101 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Hozzávalók
A máj elkészítése
-
3 dl tej
-
4 cm gyömbér
-
5 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
4 ek napraforgó olaj
A masala elkészítése
-
1 dl napraforgó olaj
-
3 teáskanál garam masala
-
2 közepes db vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
4 cm gyömbér
-
5 gerezd fokhagyma
-
1 teáskanál kurkuma
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
1 dl víz
-
koriander ízlés szerint
Elkészítés
A máj elkészítése
- A májat megtisztítjuk, majd kis darabokra vágjuk, és felöntjük tejjel. Kb. 30 percig állni hagyjuk, majd leöntjük róla a tejet, alaposan átmossuk, lecsöpögtetjük, majd hozzáadjuk a reszelt gyömbért, a reszelt fokhagymát, a paprikát, olajat, majd ízlés szerint sózzuk. Alaposan összekeverjük.
- Egy serpenyőt felhevítünk (olaj nélkül), majd ha már forró, beleöntjük a fűszerezett májat. Közepes lángon pirítjuk kb. 5 percig. Kis levet fog ereszteni, addig pirítjuk, amíg ez a víz elpárolog, és a máj megpuhul. Kiszedjük egy tálra.
A masala elkészítése
- Ugyanabban a serpenyőben, amiben a májat pirítottuk, olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a garam masalat, pirítjuk egy picit, majd hozzáadjuk a felkockázott hagymát.
- Amikor a hagyma aranybarna színű, hozzáadjuk a reszelt gyömbért és reszelt fokhagymát, és tovább pirítjuk közepes lángon. Ekkor következnek a fűszerek, úgymint a só, kurkuma, paprika (csillipor), őrölt koriander.
- Felöntjük kb 1 dl vízzel, és fedő alatt főzzük kb. 10 percig. 10 perc elteltével egy közepesen sűrű masalat kell, hogy kapjunk. Átkeverjük, majd hozzáadjuk a májat és az apróra vágott friss koriandert, majd lefedve további 3-4 percig főzzük.
- Citromkarikával és chapatival tálaljuk.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2295
- Feltöltés dátuma: 2013. december 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Eid al-Adha egy olyan jelentős ünnep a muzulmán országokban -így Pakisztánban is- mint nálunk a karácsony. Ilyenkor a tehetősebbek kecskét, birkát, marhát vágnak, és a húsból adományoznak a szegényeknek. Idén október 16-ra esett ez az ünnep, és a férjem családja marhát vágott. Gyönyörű jószág volt, szép nagy barna szemekkel, úgyhogy -puszta szolidaritásból- még előző nap kijelentettem, hogy egy falatot nem fogok enni belőle. Az állatot levágták, a hentesek feldarabolták, a belsőséget a család megtartotta, a húst pedig kb másfél kg-os adagokban tálakban kiporcióztuk és járva az utcákat sógorommal szétosztottuk a szegényeknek. Ők ismerik a környékbelieket, tudják, hogy ki nem engedheti meg magának. Vannak olyanok akik egy évben egyszer, ezen az egy napon tudnak csak húst enni, ha valaki ad nekik. A gyerekek csoportokban, zacskókkal a kezükben jöttek utánunk, hogy csak egy maréknyi húst adjunk nekik. Be-bekopogtunk valahova, beadtunk egy tálat, majd megvártuk amíg kiadják az üres tálat. Ha elfogyott az összes akkor hazasétáltunk újra megtölteni azt a 12 tálat, majd ismét elindultunk, ezúttal kicsit messzebbre sétálva. 270 kg húst osztottunk szét. Mire ezzel végeztünk a sógornőm elkészítette a májat, amiből akkor ugyan nem ettem, de már itthon elkészítettem a páromnak is, és nagyon finom lett.