r
Nosalty Logó

Májpite quinoa-tésztában

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Májpite quinoa-tésztában
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

230
Kalória
15.1g
Fehérje
21.3g
Szénhidrátok
9.3g
Zsír
120.1g
Víz
141.8g
Koleszterin
3.3g
Rost
3.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 230 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 1371 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 132 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    957.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    480 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    120.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2486 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    30 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2475 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 230 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.7 g

Zsír

  • Összesen
    55.9 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    851 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5745.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    383 mg
  • Foszfor
    1971 mg
  • Nátrium
    2881 mg
  • Réz
    30 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    720.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14914 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    178 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1116 micro
  • Kolin:
    1119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14848 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    755 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 1371 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1435 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1429 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 132 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A quinoát átöblítjük, és a forró vízben feltesszük főni. 10 perc alatt kész, és a vizet is felszívja.
  2. Egy evőkanálnyi kókuszzsírt belekeverünk, és hagyjuk langyosra hűlni.
  3. A chia magot ledaráljuk, és a vízbe keverjük.
  4. A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük. Egy 23 cm átmérőjű 5 cm magas kerámiaformát a maradék kókuszzsírral kikenünk.
  5. A quinoát és a chia magot keverjük el és sózzuk, ha használunk.
  6. A kikent formába öntjük a masszát, és kanállal vagy szilikon spatulával fél centi vastagra lapítjuk, egyenletesen, a forma alján és oldalán.
  7. 15 perc alatt szilárddá sütjük.

Töltelék

  1. A májat megtisztítjuk, felkockázzuk. Egy korsóba vagy keverőedénybe helyezzük.
  2. A hagymát és kimagozott almát felkockázzuk. A májra dobjuk. A szardellát is hozzáadjuk olajjal együtt.
  3. Botmixerrel csomómentesre dolgozzuk.
  4. A zabkorpát és borsot is belekeverjük, 5 percre állni hagyjuk.
  5. A száraz, félig sült quinoatésztára öntjük, és 30 perc alatt készre sütjük.
  6. Hagyjuk teljesen lehűlni, mielőtt felszeletelnénk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23x23x5

Egy termelői piacon ettem májpitét, és isteni volt. Igaz, abban bacon és sertészsír is volt bőven. Azóta is foglalkoztatott az ötlet, és most végre sikerült kikísérletezni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!