r
Nosalty Logó

Gombás pizza teljes kiőrlésű lisztből

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
A kis gasztronauta
Gombás pizza teljes kiőrlésű lisztből
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A pizzatésztához

A pizzaszószhoz

A feltéthez ízlés szerint

489
Kalória
19g
Fehérje
74.3g
Szénhidrátok
14.7g
Zsír
334.9g
Víz
24.4g
Koleszterin
9.6g
Rost
7.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pizzatésztához

A pizzaszószhoz

A feltéthez ízlés szerint

Összesen 489 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pizzatésztához

A pizzaszószhoz

A feltéthez ízlés szerint

Összesen 2933 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pizzatésztához

A pizzaszószhoz

A feltéthez ízlés szerint

Összesen 107 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1610 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    397 mg
  • Nátrium
    943 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    334.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    104 micro
  • β-karotin
    699 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10104 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 489 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.1 g

Zsír

  • Összesen
    88.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9660.3 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    789 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    569 mg
  • Foszfor
    2380 mg
  • Nátrium
    5660 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    445.8 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

Víz

  • Összesen
    2009.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    565 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    481 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    663 micro
  • Kolin:
    340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    623 micro
  • β-karotin
    4195 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    60623 micro
  • Lut-zea
    1634 micro
Összesen 2933 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    73.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2230 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 107 kcal

Elkészítés

A pizzatésztához

  1. Az élesztőt langyos, cukros tejben (vízben) felfutatjuk. A finomlisztet egy tálba szitáljuk, és hozzáadjuk a graham-lisztet. Közepére mélyedést készítünk, ide kerül a felfutatott élesztő.
  2. Fokozatosan összekeverve a hozzávalókat tésztát dagasztunk belőle. Konyharuhával letakarva, langyos helyre téve a duplájára kelesztjük.
  3. Közben elkészítjük a paradicsomszószt: a paradicsomokat (héját eltávolítjuk) feldaraboljuk, és kevés olívaolajon megfuttatjuk, és hozzáadjuk a fokhagymát és a fűszereket is. Felöntjük a paradicsomlével és a megfelelő sűrűségűre főzzük.
  4. A pizzatésztát még egyszer átgyúrjuk és megkelesztjük, majd 4 cipót formázunk belőle. A fel nem használt pizzatészta folpack-ba csomagolva a hűtőben napokig eláll.
  5. A tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk. A pizzasütőt meglocsoljuk olívaolajjal, és a forró (200 fokos) sütőbe tesszük már percre, így szépen megpirul majd a pizzánk alja is.
  6. Tetszőleges mennyiségű feltéttel gazdagítjuk, és készre sütjük. Még melegen megszórjuk szárított oregánóval.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Egy finom variáció pizzára.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Autentikus calzone

A calzone igazából a töltött pizza, melyet kedvünk és hűtőnk tartalma szerint ezernyi változatos módon tölthetünk meg. A hagyományos olasz pizzazsebecske ricottával, mozzarellával és ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!