r
Nosalty Logó

Gina mamma pizzája (Pizza 7.)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gina mamma pizzája (Pizza 7.)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A pizzaszószhoz

A feltétekhez

Összesen 839 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A pizzaszószhoz

A feltétekhez

Összesen 3353 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A pizzaszószhoz

A feltétekhez

Összesen 160 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2323.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    416 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    366 mg
  • Nátrium
    1408 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    224.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    60 micro
  • β-karotin
    980 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    11225 micro
  • Lut-zea
    988 micro
Összesen 839 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.5 g

Zsír

  • Összesen
    147 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    402 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9293 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    1664 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    1463 mg
  • Nátrium
    5632 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    362.7 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    898.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    846 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    183 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    636 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    502 micro
  • Kolin:
    292 mg
  • Retinol - A vitamin:
    509 micro
  • α-karotin
    240 micro
  • β-karotin
    3921 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    44901 micro
  • Lut-zea
    3952 micro
Összesen 3353 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2131 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A pizzaszószhoz

A feltétekhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet langyosra melegítjük.
  2. Azelmorzsolt élesztőt és a cukrot egy kevés liszttel elkeverjük, és hozzáöntjük a tejet.
  3. Meleg helyen megkelesztjük. (Én a sütőt szoktam erre a célra használni: 50°C-ra melegítem, így sokáig tartja a hőt.)
  4. Ha felfutott az élesztő, összedolgozzuk a liszttel, a tojással, a sóval és az olajjal, és jól kigyúrjuk - a lisztek márkánként eltérőek lehetnek, ezért lehet, hogy kevés liszttel még sűríteni kella tésztát.
  5. Majd újabb 30 percig langyos helyen pihentetjük.
  6. Amíg a tészta kel, megcsináljuk a pizzaszószt, és előkészítjük a feltéteket: összedolgozzuk a sűrített paradicsomot a préselt fokhagymával, sóval, borssal és az apróra tépkedett vagy őrölt bazsalikommal, majd hozzáadjuk az olajat is.
  7. Ha letelt a fél óra, félujjnyi vastagra kinyújtjuk a tésztát, és az előre kiolajozott és kivajazott tepsibe tesszük - ha valaki nem szereti az olívaolaj jellegzetes ízét, vajat is használhat a tepsi előkészítéséhez.
  8. Félig megsütjük, majd kivesszük a sütőből - vigyázzunk, a tészta ilyenkor nagyon forró!
  9. Egyenletesen elosztjuk rajta a pizzaszószt, rászórjukafeltétek felét és a sajtot, majd a a feltétek másik felét, és visszatesszük a sütőbe.
  10. Pár perc újbóli sütés után - amint a sajt megolvadt, és megpirult - kivesszük a sütőből, és már tálalhatjuk is! :)
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 22514
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 19.

Ajánló

A feltétek listáját csak tájékoztatásképp írtam le, igazából szinte minden, amit a hűtőben találunk, felhasználható hozzá - pl. különböző zöldségek, főtt, pirított csirkemell, tenger gyümölcsei stb. Szerintem egész egyszerű a tészta receptje, így hát azoknak is ajánlom, akik ódzkodnak az élesztős-kelesztős tésztáktól :) Hasznos tipp: a sajtot ne a feltétek tetejére, hanem két réteg közé tegyük, így nem pirul túl a sütés során. A tetejére elég egy kis mennyiség is - hogy mutatósabb legyen...  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Részemről a hagyományosan olasz, vékonyra és ropogósra sült pizzatésztát szeretem a legjobban, de párom (és sokszor nálunk vendégeskedő barátnőm) inkább a vastagabb, "magyaros" tésztát részesíti előnyben. Így hát kompromisszumos megoldás reményében körbekérdeztem ismerőseim között. Egyik kedves kolleganőm ajánlotta ezt a receptet, amit ők is sűrűn sütnek otthon. A végeredmény önmagáért beszélt. Bár úgy terveztem, másnap ebédre is pizzát eszünk, más recept után kellett néznem, mert az utolsó falat is elfogyott :) ...nagy örömömre... :)

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A pizzaszószhoz

A feltétekhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...