Gina mamma pizzája (Pizza 7.)
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
88g finomliszt319 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
50g tej28 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
4g élesztő4 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
1g só0 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
2g olívaolaj18 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
A pizzaszószhoz
-
29 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
A feltétekhez
-
115g újhagyma22 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
25g gépsonka35 kcal
-
38g virsli101 kcal
-
25g párizsi68 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
45g paradicsom8 kcal
-
25g zöldpaprika4 kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
350g finomliszt1274 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
200g tej112 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
15g élesztő16 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
4g só0 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
8g olívaolaj71 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A pizzaszószhoz
-
140g sűrített paradicsom115 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
A feltétekhez
-
460g újhagyma88 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
100g gépsonka138 kcal
-
150g virsli404 kcal
-
100g párizsi273 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
180g paradicsom32 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
16.6g finomliszt60 kcal
-
2.6g tojás3 kcal
-
9.5g tej5 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
0.7g élesztő1 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
0.2g só0 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
0.4g olívaolaj3 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
A pizzaszószhoz
-
6.6g sűrített paradicsom5 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
A feltétekhez
-
21.8g újhagyma4 kcal
-
4.3g vöröshagyma2 kcal
-
4.7g gépsonka7 kcal
-
7.1g virsli19 kcal
-
4.7g párizsi13 kcal
-
4.7g sajt17 kcal
-
8.5g paradicsom2 kcal
-
4.7g zöldpaprika1 kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.6 g
Zsír
-
Összesen 36.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2323.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 416 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 366 mg
-
Nátrium 1408 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.7 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 224.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 211 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 159 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 126 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 127 micro
-
α-karotin 60 micro
-
β-karotin 980 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 11225 micro
-
Lut-zea 988 micro
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 138.5 g
Zsír
-
Összesen 147 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 402 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9293 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 206 mg
-
Kálcium 1664 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 290 mg
-
Foszfor 1463 mg
-
Nátrium 5632 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 362.7 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 898.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 846 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 183 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 636 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 502 micro
-
Kolin: 292 mg
-
Retinol - A vitamin: 509 micro
-
α-karotin 240 micro
-
β-karotin 3921 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 44901 micro
-
Lut-zea 3952 micro
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 441.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 267 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 186 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2131 micro
-
Lut-zea 188 micro
Hozzávalók
A tésztához
A tepsi előkészítéséhez
-
1 ek olívaolaj
-
1 evőkanál finomliszt
A pizzaszószhoz
-
14 dkg sűrített paradicsom
-
1 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek olívaolaj
A feltétekhez
-
5 közepes db újhagyma
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
10 dkg gépsonka
-
15 dkg virsli
-
10 dkg párizsi
-
10 dkg sajt
-
1 nagy db paradicsom
Elkészítés
A tésztához
- A tejet langyosra melegítjük.
- Azelmorzsolt élesztőt és a cukrot egy kevés liszttel elkeverjük, és hozzáöntjük a tejet.
- Meleg helyen megkelesztjük. (Én a sütőt szoktam erre a célra használni: 50°C-ra melegítem, így sokáig tartja a hőt.)
- Ha felfutott az élesztő, összedolgozzuk a liszttel, a tojással, a sóval és az olajjal, és jól kigyúrjuk - a lisztek márkánként eltérőek lehetnek, ezért lehet, hogy kevés liszttel még sűríteni kella tésztát.
- Majd újabb 30 percig langyos helyen pihentetjük.
- Amíg a tészta kel, megcsináljuk a pizzaszószt, és előkészítjük a feltéteket: összedolgozzuk a sűrített paradicsomot a préselt fokhagymával, sóval, borssal és az apróra tépkedett vagy őrölt bazsalikommal, majd hozzáadjuk az olajat is.
- Ha letelt a fél óra, félujjnyi vastagra kinyújtjuk a tésztát, és az előre kiolajozott és kivajazott tepsibe tesszük - ha valaki nem szereti az olívaolaj jellegzetes ízét, vajat is használhat a tepsi előkészítéséhez.
- Félig megsütjük, majd kivesszük a sütőből - vigyázzunk, a tészta ilyenkor nagyon forró!
- Egyenletesen elosztjuk rajta a pizzaszószt, rászórjukafeltétek felét és a sajtot, majd a a feltétek másik felét, és visszatesszük a sütőbe.
- Pár perc újbóli sütés után - amint a sajt megolvadt, és megpirult - kivesszük a sütőből, és már tálalhatjuk is! :)
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 68
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 22512
- Feltöltés dátuma: 2010. január 19.
Ajánló
A feltétek listáját csak tájékoztatásképp írtam le, igazából szinte minden, amit a hűtőben találunk, felhasználható hozzá - pl. különböző zöldségek, főtt, pirított csirkemell, tenger gyümölcsei stb. Szerintem egész egyszerű a tészta receptje, így hát azoknak is ajánlom, akik ódzkodnak az élesztős-kelesztős tésztáktól :) Hasznos tipp: a sajtot ne a feltétek tetejére, hanem két réteg közé tegyük, így nem pirul túl a sütés során. A tetejére elég egy kis mennyiség is - hogy mutatósabb legyen...
Receptjellemzők
Részemről a hagyományosan olasz, vékonyra és ropogósra sült pizzatésztát szeretem a legjobban, de párom (és sokszor nálunk vendégeskedő barátnőm) inkább a vastagabb, "magyaros" tésztát részesíti előnyben. Így hát kompromisszumos megoldás reményében körbekérdeztem ismerőseim között. Egyik kedves kolleganőm ajánlotta ezt a receptet, amit ők is sűrűn sütnek otthon. A végeredmény önmagáért beszélt. Bár úgy terveztem, másnap ebédre is pizzát eszünk, más recept után kellett néznem, mert az utolsó falat is elfogyott :) ...nagy örömömre... :)