Fűszeres-paradicsomos tilápia pirított újburgonyával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Rosanics Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
Hozzávalók a pirított újburgonyához:
-
167g újkrumpli103 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Hozzávalók a fűszeres-paradicsomos tilápiához:
-
167g tilápia160 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
-
30g lilahagyma11 kcal
-
61g zöldhagyma12 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
2g gyömbér2 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
57g koktélparadicsom10 kcal
-
13g citromlé3 kcal
-
5g koriander1 kcal
Összesen
423
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
Hozzávalók a pirított újburgonyához:
-
500g újkrumpli308 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
21g rozmaring28 kcal
-
9g kakukkfű9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Hozzávalók a fűszeres-paradicsomos tilápiához:
-
500g tilápia480 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
184g zöldhagyma35 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
6g gyömbér5 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
170g koktélparadicsom31 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
15g koriander3 kcal
Összesen
1266
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
Hozzávalók a pirított újburgonyához:
-
31.7g újkrumpli20 kcal
-
1.6g vaj11 kcal
-
0.5g olívaolaj4 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1.3g rozmaring2 kcal
-
0.6g kakukkfű1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Hozzávalók a fűszeres-paradicsomos tilápiához:
-
31.7g tilápia30 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.5g olívaolaj4 kcal
-
5.7g lilahagyma2 kcal
-
11.7g zöldhagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.4g gyömbér0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
10.8g koktélparadicsom2 kcal
-
2.5g citromlé1 kcal
-
0.9g koriander0 kcal
Összesen
79
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 38.4 g
Zsír
-
Összesen 15.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 817.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 107 mg
-
Foszfor 410 mg
-
Nátrium 110 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 373.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 133 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 207 micro
-
K vitamin: 105 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 112 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 59 micro
-
β-karotin 771 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 1458 micro
-
Lut-zea 547 micro
Összesen
423
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 115.2 g
Zsír
-
Összesen 47.4 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 304 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2452.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 213 mg
-
Kálcium 341 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 320 mg
-
Foszfor 1229 mg
-
Nátrium 331 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1121.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 400 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 169 mg
-
D vitamin: 620 micro
-
K vitamin: 315 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 337 micro
-
Kolin: 295 mg
-
Retinol - A vitamin: 168 micro
-
α-karotin 177 micro
-
β-karotin 2314 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 4374 micro
-
Lut-zea 1640 micro
Összesen
1266
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 155.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 147 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 277 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
79
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a pirított újburgonyához:
-
25 g vaj
-
1 ek olívaolaj
-
10 levél bazsalikom
-
3 szál rozmaring
-
3 szál kakukkfű
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Hozzávalók a fűszeres-paradicsomos tilápiához:
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek olívaolaj
-
1 közepes db lilahagyma
-
2 db zöldhagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 cm gyömbér
-
1 kávéskanál kurkuma
-
chilipehely ízlés szerint
-
10 db koktélparadicsom
-
1 citromból nyert citromlé
-
0.5 csokor koriander
Elkészítés
Hozzávalók a pirított újburgonyához:
- Egy lábasban feltesszük főni a krumplit. Egy nagyobb serpenyőben 25g vajat egy evőkanál olívaolajjal és a zöldfűszerekkel hevíteni kezdünk.
- A főtt krumplikat a serpenyőbe helyezzük, majd egy fakanál vagy villa segítségével szétnyomjuk annyira, szétlapuljon, de még éppen egyben maradjon. Sózzuk-borsozzuk, majd időnként megforgatva addig pirítjuk, míg ízlésünknek megfelelően pirult nem lesz.
Hozzávalók a fűszeres-paradicsomos tilápiához:
- A tilápiaszeleteket bedörzsöljük sóval-borssal, majd teflonbevonatú tepsibe fektetjük.
- A lila hagymát, a zöldhagymákat és a fokhagymát finomra aprítjuk, majd egy evőkanál olívaolajon pirítani kezdjük.
- Üvegesre pirítjuk a háromféle hagyma keverékét, majd hozzáadjuk a fűszereket: a kurkumát, a gyömbért, a chilit és koriandermagot, és sózzuk-borsozzuk. Hozzádobjuk az apróra vágott paradicsomot, a citromlevet és a friss korianderzöldet, és addig főzzük, amíg kicsit be nem sűrűsödik.
- Ha késznek látjuk a szószt, kanalanként a tilápiára kenjük, egyenletesen szétoszlatva, hogy alaposan beborítsa a szeleteket. 170°C-ra előmelegített sütőben 20-30 percet sütjük.
- A zöldfűszeres pirított újburgonyával, melegen tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1381
- Feltöltés dátuma: 2016. június 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Rosanics Petra
351 recept
A tilápia Gordon Ramsay egyik szakácskönyve nyomán készült, ő rizzsel kínálja, nekünk viszont épp volt itthon zsenge újburgonyánk, úgyhogy elcsábultam. Így a receptben keveredik az indiai ízvilág a mediterránosabb fűszerekkel, de szerintem remekül megvannak egymás mellett.