r
Nosalty Logó

Fűszeres-paradicsomos tilápia pirított újburgonyával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Rosanics Petra
Fűszeres-paradicsomos tilápia pirított újburgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Hozzávalók a pirított újburgonyához:

Hozzávalók a fűszeres-paradicsomos tilápiához:

Összesen 423 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Hozzávalók a pirított újburgonyához:

Hozzávalók a fűszeres-paradicsomos tilápiához:

Összesen 1266 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Hozzávalók a pirított újburgonyához:

Hozzávalók a fűszeres-paradicsomos tilápiához:

Összesen 79 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    817.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    373.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    207 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    771 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1458 micro
  • Lut-zea
    547 micro
Összesen 423 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    115.2 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    304 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2452.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    341 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    1229 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1121.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    400 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    620 micro
  • K vitamin:
    315 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    177 micro
  • β-karotin
    2314 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    4374 micro
  • Lut-zea
    1640 micro
Összesen 1266 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    277 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 79 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a pirított újburgonyához:

Hozzávalók a fűszeres-paradicsomos tilápiához:

Elkészítés

Hozzávalók a pirított újburgonyához:

  1. Egy lábasban feltesszük főni a krumplit. Egy nagyobb serpenyőben 25g vajat egy evőkanál olívaolajjal és a zöldfűszerekkel hevíteni kezdünk.
  2. A főtt krumplikat a serpenyőbe helyezzük, majd egy fakanál vagy villa segítségével szétnyomjuk annyira, szétlapuljon, de még éppen egyben maradjon. Sózzuk-borsozzuk, majd időnként megforgatva addig pirítjuk, míg ízlésünknek megfelelően pirult nem lesz.

Hozzávalók a fűszeres-paradicsomos tilápiához:

  1. A tilápiaszeleteket bedörzsöljük sóval-borssal, majd teflonbevonatú tepsibe fektetjük.
  2. A lila hagymát, a zöldhagymákat és a fokhagymát finomra aprítjuk, majd egy evőkanál olívaolajon pirítani kezdjük.
  3. Üvegesre pirítjuk a háromféle hagyma keverékét, majd hozzáadjuk a fűszereket: a kurkumát, a gyömbért, a chilit és koriandermagot, és sózzuk-borsozzuk. Hozzádobjuk az apróra vágott paradicsomot, a citromlevet és a friss korianderzöldet, és addig főzzük, amíg kicsit be nem sűrűsödik.
  4. Ha késznek látjuk a szószt, kanalanként a tilápiára kenjük, egyenletesen szétoszlatva, hogy alaposan beborítsa a szeleteket. 170°C-ra előmelegített sütőben 20-30 percet sütjük.
  5. A zöldfűszeres pirított újburgonyával, melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1380
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fűszeres-paradicsomos tilápia pirított újburgonyával
Rosanics Petra 351 recept

A tilápia Gordon Ramsay egyik szakácskönyve nyomán készült, ő rizzsel kínálja, nekünk viszont épp volt itthon zsenge újburgonyánk, úgyhogy elcsábultam. Így a receptben keveredik az indiai ízvilág a mediterránosabb fűszerekkel, de szerintem remekül megvannak egymás mellett.

Hozzávalók

Hozzávalók a pirított újburgonyához:

Hozzávalók a fűszeres-paradicsomos tilápiához:

Címlapról ajánljuk

További cikkek