Fűszeres mézes-narancsos kacsamell
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
A kacsasülthöz
-
250g kacsamell338 kcal
-
195g narancs67 kcal
-
20g narancslekvár49 kcal
-
5g gyömbér4 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g rózsabors0 kcal
-
0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
13g méz38 kcal
-
2 kcal
-
3g szójaszósz2 kcal
-
10 kcal
-
0g só0 kcal
A burgonyához
-
300g burgonya173 kcal
-
25g bacon98 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
75g tej42 kcal
-
25g krémsajt63 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
952
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
A kacsasülthöz
-
1000g kacsamell1350 kcal
-
780g narancs268 kcal
-
80g narancslekvár197 kcal
-
20g gyömbér16 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g rózsabors0 kcal
-
0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
50g méz152 kcal
-
8 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
40 kcal
-
0g só0 kcal
A burgonyához
-
1200g burgonya693 kcal
-
100g bacon393 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
300g tej168 kcal
-
100g krémsajt250 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
3803
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
A kacsasülthöz
-
25.9g kacsamell35 kcal
-
20.2g narancs7 kcal
-
2.1g narancslekvár5 kcal
-
0.5g gyömbér0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g rózsabors0 kcal
-
0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1.3g méz4 kcal
-
0.3g worcestershire-szósz0 kcal
-
0.3g szójaszósz0 kcal
-
0.4g gránátalma szirup1 kcal
-
0g só0 kcal
A burgonyához
-
31g burgonya18 kcal
-
2.6g bacon10 kcal
-
5.2g főzőtejszín7 kcal
-
7.8g tej4 kcal
-
2.6g krémsajt6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
97
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.6 g
Zsír
-
Összesen 37.6 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 227 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1842.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 264 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 126 mg
-
Foszfor 753 mg
-
Nátrium 640 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.9 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 555.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 128 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 137 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 144 micro
-
Kolin: 198 mg
-
Retinol - A vitamin: 110 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 118 micro
-
β-crypt 173 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 217 micro
Összesen
952
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 242.3 g
Zsír
-
Összesen 150.3 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 906 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7368.3 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 173 mg
-
Kálcium 1058 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 504 mg
-
Foszfor 3010 mg
-
Nátrium 2559 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 367.6 g
-
Cukor 179 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 2223 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 511 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 546 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 69 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 575 micro
-
Kolin: 791 mg
-
Retinol - A vitamin: 441 micro
-
α-karotin 67 micro
-
β-karotin 474 micro
-
β-crypt 691 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 867 micro
Összesen
3803
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 190.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
97
kcal
Hozzávalók
A kacsasülthöz
-
3 db narancs
-
4 ek narancslekvár
-
2 dkg gyömbér
-
2 db chili
-
1 teáskanál rózsabors
-
3 db zöld kardamom
-
1 kávéskanál szegfűbors
-
0.5 teáskanál koriander
-
2 ek méz
-
1 ek worcestershire-szósz
-
1 ek gránátalma szirup
A burgonyához
-
1.2 kg burgonya
-
2 dl főzőtejszín
-
3 dl tej
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A kacsasülthöz
- A kacsamelleket megmossuk, megszárítjuk, bőrét kockásra beirdaljuk, sózzuk, borozzuk, és egy mélyebb teflonserpenyőben először a bőrös oldalát, majd a másikat is sütjük kb. 5-5 percig erősebb tűzön. Ezt követően elzárjuk a gázt, és lefedjük a húst. Begyújtjuk a sütőt, és előmelegítjük.
- A fűszereket mozsárban összetörjük darabosra, a gyömbért, a chilit kicsire szabjuk, és mindent összekeverünk a mézzel, lekvárral és a 2 narancs levével.
- A néhány percig fedő alatt pihentetett kacsára ráöntjük a fűszeres szószt, és a forró sütőbe toljuk még kb. 25 percre, míg szép piros színt nem kap.
- A burgonyát megtisztítjuk, vékony, kb. 3 mm-es szeletekre szeljük.
- Egy teflon tepsi vagy sütőtál alját beborítjuk a baconnel, rárétegezzük a krumplikarikákat úgy, hogy minden réteget enyhén sózunk, megszórunk őrölt szercsendióval.
- A sajtot, a tejet, a tejszínt homogén állagúvá dolgozzuk egy kevés sóval, és nyakon öntjük vele a krumplihalmot. Alufóliával letakarva, a sütőbe tesszük 3/4 órára, majd a fóliát eltávolítva, további 1/4 órán át pirítjuk.
- Egy narancsot meghámozunk úgy, hogy a fehér héját is levágjuk, felszeleteljük és a burgonyával, kacsamellel, a fennmaradt, immár sűrű szósszal tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 38x22
- Sütés ideje: 85 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 151
- Tegnapi nézettség: 30
- 7 napos nézettség: 125
- Össznézettség: 41651
- Feltöltés dátuma: 2011. december 09.
Ajánló
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
A kacsasütés már kész tény volt, a köretet ma láttam a TV-ben Stahl Judittól (nagyon szeretem az ízvilágát).