r
Nosalty Logó

Feketeerdő-torta Napsi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Feketeerdő-torta Napsi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A meggykrémhez

A csokikrémhez

A tejszínhabhoz

A díszítéshez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 1411 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A meggykrémhez

A csokikrémhez

A tejszínhabhoz

A díszítéshez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 8468 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A meggykrémhez

A csokikrémhez

A tejszínhabhoz

A díszítéshez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 253 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    70.9 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    485 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1425.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    596 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.3 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    536 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    292 mg
  • Retinol - A vitamin:
    517 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    472 micro
Összesen 1411 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    116.8 g

Zsír

  • Összesen
    425.7 g
  • Telített zsírsav
    246 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    2908 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8552.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    2011 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    775 mg
  • Foszfor
    3574 mg
  • Nátrium
    1882 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1045.6 g
  • Cukor
    584 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    772.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3213 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    517 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    363 micro
  • Kolin:
    1754 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3100 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    1345 micro
  • β-crypt
    76 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2830 micro
Összesen 8468 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 253 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A meggykrémhez

A csokikrémhez

A tejszínhabhoz

A díszítéshez

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta elkészítése:
  2. A tortaformát kikenjük, lisztezzük.
  3. A tojásokat szétválasztjuk, a lisztet összekeverjük a sütőporral, és beleszitáljuk a kakaót.
  4. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, a fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval.
  5. A tojáshabot és a kakaós lisztet óvatosan a tojásmasszába forgatjuk.
  6. Az egészet beleöntjük a formába, és előmelegített sütőben megsütjük.
  7. Meggykrém elkészítése:
  8. A meggyet a levével együtt egy lábasba forrásig melegítjük, közben beletesszük a fahéjet, a reszelt citromhéjat és a citrom levét.
  9. Egy tálban 8-10 kanál vízben feloldjuk a pudingport. Amikor a meggy felforr, vékony sugárban folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a pudingot, és összeforraljuk.
  10. Csokikrém elkészítése:
  11. A porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, a keményítőt és a tejet gőz fölött sűrű krémmé verjük. Hideg vízfürdőbe áttéve alaposan kevergetve kihűtjük.
  12. A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk. A vajat habosra verjük, a tojáskrémet és a bevonót evőkanalanként hozzáadjuk.
  13. A torta összeállítása:
  14. A piskótát 3 egyenlő lapbavágjuk.
  15. Az alsót megkenjük csokikrémmel, majd meggykrémmel ráborítjuk a középső lapot, és annál is megismételjük.
  16. Amikor összeállt, a tetejét és az oldalát is megkenjük a krémmel, majd díszítjük. Díszíthetjük tejszínhabbal és meggyel is, de akár csokireszelékkel is.
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10143
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A párom születésnapjára megsütöttem a Nyamóka féle feketeerdő tortát. Én nem szeretem, de állítólag isteni lett, viszont a csokikrémem nem sikerült, és amikor felvágtuk kifolyt, majd később sem dermedt meg. Ebből tanulva a nagymamám születésnapjára megsütöttem, viszont más krémmel. Így az én összeállításomat megosztom veletek. Nagy sikert aratott, és nem igazán akarták elhinni, hogy nem cukrász sütötte. Szóval sok sikert hozzá! Mégegyszer leírom, a piskóta és a meggykrém NYAMÓKA receptje, a csokikrém az nem onnan van.

Hozzávalók

A piskótához

A meggykrémhez

A csokikrémhez

A tejszínhabhoz

A díszítéshez

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...